Патриотите няма да подкрепят бъдещия кабинет

Симеонов: Частична подкрепа по определени политики остава
Обновена: 5 ное 2014 10:44 | 5 ное 2014 09:16,
134
Патриотите няма да подкрепят бъдещия кабинет
Снимка: архив, БТА

Патриотичният фронт няма да подкрепи бъдещото правителство, защото не е съгласен с проекта за декларация, предоставен от ГЕРБ, заяви пред БНТ Валери Симеонов.

Не можем да подкрепим правителство, което не приема нашите основни приоритети. Частичната подкрепа по определени политики остава, отсече той.

Според него проектът за декларация се различава съществено от това, което са обсъждали на консултациите.

„Имаме досега проведени три кръга на преговори – официални, сериозни, продължаващи по 4-5 часа, с ГЕРБ основно, и всички точки, по които сме се споразумели, бяха описани, стиснахме си ръцете. Това бяха 83 от 94 точки от нашата програма. В тази програмна декларация, която вчера ни беше дадена, отсъстват основните приоритети според нашата програма – основни“, възмути се Симеонов.

Още по темата
Той обясни, че това са въпросите, свързани с изработването на нов Изборен кодекс, който да въведе задължителното гласуване, ограничаване влиянието на гласовете от страни извън Европейския съюз, искането за одит и ревизия в енергетиката, мерки за ограничаване на битовата престъпност, а в предложения документ нямало и дума за това. Симеонов припомни и искането на ПФ за ограничението на детски надбавки след третото дете, което също отсъства от програмата.

Въпреки критиките, лидерът на НФСБ обяви, че ако бъдат поканени на разговор, са готови да седнат на масата на преговорите.

"Няма да подкрепим правителство, което се различава от програмата ни, но ще подкрепяме всички полезни решения за България“, обясни той.

Симеонов обаче призна, че лимитът му на доверие към лидера на ГЕРБ започва да се стопява, защото Бойко Борисов си премени поведението няколко пъти. Все пак той посочи, че основните постулати в програмата на ГЕРБ са добри и Патриотичният фронт ги приема. Такива са например насърчаването на бизнес климата, инициативността на средните и дребни предприятия, както и децентрализацията на административния апарат. 

Висяща остава формулата за кабинета 2+2, на която разчитаха от ГЕРБ, а именно ГЕРБ и РБ да подпишат споразумение и да получат подкрепата на АБВ и Патриотичния фронт.

Ако получат подкрепата на АБВ, ще имат 118 депутати, с Патриотите – 137, ако Патриотичният фронт не се присъедини, тогава ГЕРБ може и да разговаря с депутатите от Българския демократичен център.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
2
 
! Отговори
100 преди 9 години
Абе Симеонов, вместо да искате да не гласуват хора извън ЕС, по добре натискайте за електронно правителство и това което искате да постигнете пак ще стане, има 2 млн българи навън..
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще го подкрепяте този Министерски съвет Ами че то министрите са все същите които нищо добро не свършиха за България Нали срещу този Кабинет бяха протестите през февруари Народа има една поговорка която е много актуална в случая Нов бардак със старите *** не става
72
0
 
4
 
! Отговори
георги преди 9 години
Ако все пак постигнат някакво съгласие то ще е за сметка на Герб, защото ПФ до сега не се е отмятал от принципите си, докато Герб си променят мнението на всеки час!
71
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЩирлицМи патриоти и националисти само с ДПС могат да работят, ако не си разбрал. Пък бунаците гласувайте за тях.
70
3
 
2
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Защо партийката ВМРО петни името на славната организация от края на 19-ти и началото на 20-ти век,когато турската империя е треперяла от воеводите и четите и?
69
0
 
9
 
! Отговори
до rado преди 9 години
освен, че очевидно си ***, си и неграмотен, даже името си не можеш да напишеш на български. къде чу, видя или прочете за 'ограничаване на раждаемостта като при китайците'? говори се за спиране на помощите на парче след родено трето дете - след като някой може да си позволи да прави по 7 деца, ясно е, че трябва и да си ги гледа. аз не смятам и няма да плащам сметката на ***, които не могат да си държат оная работа в гащите и излюпват оркчета на 12 годишна възраст, капиш? ти плащай, ако щеш
68
3
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
Веднъж вече гласувах за този хм,патриот.А той взе,че изяви желание да се коалира с....Боко!Егати кефа...Никакви Сидеровци,Симеоновци,все кандидат лапачи.
67
5
 
4
 
! Отговори
Валери Симеонов преди 9 години
ДПС в сърцето!
66
0
 
0
 
! Отговори
rado преди 9 години
До Аmnozinstvoto ne razbirat tova---bravo za izrazaнонимен
65
4
 
0
 
! Отговори
rado преди 9 години
ne e losho tezi dvamata na snimkata patrioti-fashisti , da bydat osydeni po byrzata protsedura za nasajdanata omraza mejdu horata,za priumitsite si kato ogranichavane na rajdaemostta kato kitaitsite,kak moje da sa glasuvali za takiva utrepki-boklutsi da vlizat v PARLAMENTTA---vijte biografiite im---tipi4ni kradtsi-fashagi -davat milo i drago da sa vyv vlastta na vsyaka tsena
64
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези "патриоти" много лесно ще се продадат на ГЕРБ, просто не им е предложено пари. Сделката тепърва предстои.
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е няма да го подкрепят до към 1-2 часа следобед. После ще постигнат компромис в името на отечеството. После пак ще размислят, но естествено в последствие ще надделе отговорното мислене. Евентуално в последствие ще настъпи преоценка на обстоятелствата и липсата на консенсус по основни точки от "програмата" на "патриотите" ще ги накара да оттеглят подкрепата си, само обаче, за да се стигне до инфарктен обрат в деня на гласуването на кабинета, когато финансовите аргументи ще надделеят.
62
2
 
4
 
! Отговори
Дано преди 9 години
Дано да са на тази позиция и след срещата в 14 ч. с ГЕРБ и РБ, но се притеснявам, че ще им обещаят нещо и те ще предадат избирателите си- дано не съм прав!
61
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриот на мутра се не дава но на *** к.р пристава.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глад и избори до дупка! Какви патриоти с агакачанов?
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДС не иска промени иска власт и пари да си тъпче гушата без да работи
58
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Патриоти ? хахаха
57
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще видим дали утре няма Патриотичен фронт да отстъпи основните точки от програмата си и да се продаде на ГЕРБ.
56
3
 
1
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Сценария е такъв , уж не са , а пък са ! Това се нарича "заблуди матрЯла"
55
2
 
6
 
! Отговори
ОМГ преди 9 години
До 91-ви номер анонимния ***.... 83 точки съвпадаха с на Герб и всички бяха в полза на страната,а сега основни неща от тези точки ги няма....За това няма да подкрепят това задкулисно правителство,което само се кара кой-колко министерства да лапне.