Борисов си представи кабинета - проевропейски и реформаторски

"Поемам тежката отговорност, защото не трябва да говорим за нови избори"
Обновена: 7 ное 2014 15:12 | 7 ное 2014 09:31, Камелия Цветанова
151
Борисов си представи кабинета - проевропейски и реформаторски
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Правителството, което днес парламентът ще гласува, е проевропейско и реформаторско и ще работи за стабилна България, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Още по темата
Според него след почти двегодишен период на политическа нестабилност сме изправени пред предизвикателства като дефицит, трудности в банковия сектор, блокиране на инвестиции в ключови програми, тежки социални проблеми за много хора, загуба на доверие от основните ни партньори в ЕС.

„Ние днес не трябва да говорим за нови избори и заради това поемам тежката отговорност да водя правителство“, заяви той от парламентарната трибуна, преди парламентът да гласува кабинета.

По думите му ГЕРБ и Реформаторите, които са коалиционните партьори, както и партиите, които ги подкрепят, съзнават трудностите и поемат отговорността да работят за тяхното преодоляване.

Според него резултатите от изминалите избори са дали сложна задача на политиците.

„При подобна ситуация имахме основанието да кажем, че това сложно представителство не може да излъчи правителство и да потърсим като изход нови избори, но като държавници не трябва да говорим за нови парламентарни избори”, настоя Борисов.

„Стигнахме до днешния ден след тежки дебати, но върнахме истинския смисъл на политиката. Всички ние сме желани, въпреки различията, за да изведем България по пътя на прогреса и поемаме своята отговорност”, каза още той.

Според него за България няма друг сценарий освен евроатлтически път на развитие, защото дори 7 години след членството ни в ЕС още имаме нужда от модернизация на инфраструктурата, политическите правила и администрацията.

Той увери, че правителство ще е реформаторско, защото ще структурира нов начин и организация в редица сектори, където има проблеми и които не отговарят на изискванията, а парите на данъкоплатците се изразходват неефективно и като пример посочи здравеопазването.

„Политически и обществен консенсус имаме, че реформите са необходими, а за да дадат резултат след няколко години реформите трябва да започнат от днес“, заяви Борисов.

„Правителството ще работи и се надявам да гарантираме стабилно развитие на България, но това зависи не само от тези четири партии, но и от опозицията“, настоя той.

Според него българите, които са работодателите на политиците, както и инвеститорите, имат право да видят устойчивост.

„Време е за работа. Да дадем сигурност за функционирането на държавата, да предотвратим срастване на икономика, политическа и съдебната власт. Да направим България добро място за живеене“, призова още лидерът на ГЕРБ.

Той избори 11 приоритета, след които е образованието, което да подготви поколения, способни да развиват държавата, осигуряването на социални правата на гражданите, провеждане на социална политика, която да помага на уязвимите групи, използването на евросредствата прозрачно, гарантирането на национална енергийна независимост, спазването на върховенството на закона.

„Политиките, които ще реализират тези приоритети, са отразени в програмната декларация на правителството и тя е на базата на политическата програма на ГЕРБ, с идеи и мерки на реформаторите и съществен принос и от програмите на ПФ и на АВБ. Амбицирани сме политиката, която ще провеждаме, да доведе до резултати и да постави ново начало на положителна промяна в страната, защото хората, бизнесът се нуждаят от много работа“, обяви той.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: Бойко БорисовBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов си представи кабинета - проевропейски и реформаторски...разбирай ...и клептомани. Народен съд иде, бат Боко, индиански вожде. Тук са хуните. Режат глави и трева не никне след тях.
109
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изгоряха бу6оните на БСП ДПС И АТАКА към министерските кресла.Превратажиите са те но ни6то добро неги 4ака.Българи стегаитесе да сваляме Цицаров,тои бе6е наи големият ръководител на преврата на Боико.Трябва да окопираме съдебната палата и дая запалим ако трябва.Предатели не искаме в оправлението на Българя.Тази палата нее на Цацаров.
108
1
 
0
 
! Отговори
монархист преди 9 години
Той чете !!! Това е добро начало !!! Значи има кой да мисли вместо него, а дано този път е за добро!
107
1
 
5
 
! Отговори
БГ преди 9 години
До Анонимен 111 .... ПО ДОБРЕ ИДЕТЕ И ОПЛЮЙТЕ СТАНИШЕВ И НЕГОВИТЕ 80 МИЛИОНА В КТБ ....
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предстои ни да гледаме трагикомедията ГРОБари -2.Дано само във втора серия вместо камъни ,не свистят куршуми .
105
6
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
проевропейски и реформаторски=АНТИБЪЛГАРСКИ!
104
0
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 9 години
Знам,че зулус като тебе няма да ме разбере,ама я кажи нещо за АБВ и Георги Първанов като ми говориш за руската пета колона.Май и те са във властта,а.И то едни от архитектите на новото управление.
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ахахахах 3тополовите свинки се надпреварват да лижат.Лижете евро комсомолци, лижете.Каква ви е съдбата, каквато на СССР шушумигите преди вас.
102
9
 
9
 
! Отговори
от ЮАР преди 9 години
Най-после един Български Кабинет. Агентите на руската Пета Колона и на КГБ-ДС (БСП-ДПС-Атака) са малко поразчистени. Желая успех на новия кабинет. Да спират окончателно и безвъзвратно всякакви АЕЦ-и, тръби и други руски проекти, които носят безкрайни дългове, зависимост и мизерия. Като начало да подпукат Лукойл - или да си плащат данъците или шута и вън от България. Искаме нормална ЕВРОПЕЙСКА държава, а не северно-азиатска ***! Искаме България да бъде хубава и благоденстваща страна!
101
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жална му майка на тоя нещастен български народец ,отново да го управляватпрозападни *** .Още другата седмица тиквата ще е на доклад отвъдокеана и на връщане в брюксел. А от там само шутове за народа ,докога ще гитърпим тия наши да обслужват единствено интересите на чужди монополисти.
100
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хе хе - нормално било да се протестира, ама това било много хубаво, че протестират в Европа, ах каква идилия. Протестират в Европа защото почва да ги налазва мизерията, безработицата расте, населението обеднява, възрастта за пенсиониране раста, данъците стават все по тежки а в някои страни масово предлагат или намаляване на заплати или съкращения. Затова 100 хиляди "рубладжии" са били бити вчера от полицията в Брюксел, а Германия е парализирана от стачки, но за това медиите нищо не пишат.
99
2
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
До МешкоПиша много по-малко тук от разни Антимутра, Никога вече Герб, Атакист и т.н., така че ще приема твоя въпрос като поредната провокация в стил бсп (к). А относно протестите в Европа - нормално е да се протестира, когато управленската система е демократична. Няма как западноевропейци да бъдат рубладжии, защото там не е имало ком. номенклатура, подчинена изцяло на СССр, свикнала да получава заповеди на уше от СССР и не можеща да работи по друг начин, освен чрез заповеди от СССР
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надявам се, че иполитиците виждат, че ножът и за тях е опрял в кокала и ще извършат нужните и така дълго отлагани реформи, за да върви България напред. Време е за промяна. Така повече държавата ни не може да продължи. Най- важна е съдебната реформа. Без действащ съд и нормално правораздаване никоя фирма няма да инвестира пари в България. Действащ съд означава да се възвърне чувството за справедливост на българските граждани: осъдени корумпирани политици и магистрати, рецидивистите в затвора
97
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото няма за какво да протестират в Русия. Икономиката е във възход, има разтеж. Русия си върна Крим и рунаците се горедеят с Путин. А ЕС и САЩ са в стагнация и криза от коята няма излизане, в ЕС намаляват заплати и увеличават възрастта за пенсиониране.
96
2
 
4
 
! Отговори
Мешко преди 9 години
До ПешкоТи на заплата ли си тук?
95
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЧЕРА ВЪВ БРЮКСЕЛ НАД 100 000 ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ ПОЛИТИКАТА И ИКОНОМИИТЕ НА ЕС,ПОМЕТОХА ВСИЧКО ПРЕД СЕБЕ СИ,ПОЛИЦАИТЕ БЯГАХА УПЛАШЕНИ,ФРАНЦИЯ ГОРИ ОТ ПРОТЕСТИ СРЕЩУ ПОЛИТИКАТА НА ЕС,АЗ ВА ПИТАМ И ТЕЗИ ХОРА ТАМ ЛИ СА РУБЛАДЖИИ? демоКРАДЦИТЕ СА МРАЗЕНИ НА ВСЯКЪДЕ,НЕ НА ЦЕНЗУРАТА,БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ И ДИМА НЕ СМЕЯТ ДА КАЖАТ,ОТ СТРАХ,ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УВОЛНЕНИ
94
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РЪБ, ГРОБ и А'е Бегай Ве.А отвън скандират батакистите.Прогрес, ха-ха-ха, да бе.... Спукана ни е работата
93
7
 
5
 
! Отговори
тоти преди 9 години
Където е Гоце, там има и коалиция. Събраха се една шайка *** с тихата подкрепа на Местан. Наивници са тези, които си мислят че ДПС е извън властта.Честито на всички, които гласуваха за тази ***.
92
3
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Предлагам атакистите, *** и депесарите да отидат групово на терминала в Росенец (дето и без това си е почти руска територия) и по примера на интернационалистите от 1961 да си изградят там една стена да не може никой да ходи в гадния ЕС
91
0
 
2
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Току що Велизар Енчев, пожела успех на министрите. Ся на кой да вярвам - на ушите си или на някакъв пропадналяк, като по-долният ***?