БСП дава на съд новите правила в НС, запушвали й устата

Манолова към властта: Когато полетят яйца към парламента, няма да изляза вместо вас
Обновена: 14 ное 2014 14:05 | 14 ное 2014 13:14,
119
БСП дава на съд новите правила в НС, запушвали й устата
Мая Манолова. Снимка: БулФото, архив

БСП ще сезира Конституционния съд заради готвените от мнозинството нови текстове в правилника на Народното събрание. Това обяви соцдепутатката Мая Манолова. Тя обвини ГЕРБ и другите партии в управляващото мнозинство, че се опитват да ограничат конституционни правомощия на Народното събрание.

Още по темата
Социалистите ще атакуват пред съда идеята на управляващите министрите да отговарят предимно писмено на депутатите и по-рядко от трибуната на парламента.

„Посегателството на това основно правомощие ще отнесем към КС, защото министрите са длъжни да отговарят пред гражданите от парламентарната трибуна и ние ще им го осигурим“, каза Манолова.

Тя обясни, че сред новите правила има такива, които ограничават правото на депутатите да внасят закони, както и други, с които се ограничава правото им на изказване, тъй като времето за това се намалява.

„Така ли ще работите за имиджа на парламента? Като посягате на установени парламентарни правила и се опитвате да запушите устата на опозицията?“, попита Манолова.

Соцдепутатката обясни и че в новия правилник се предвиждат парични санкции за депутати, които обиждат премиера и министрите, и обвини ГЕРБ, че ги брани.

„От какво се боите вие от четворната коалиция, от какво ги пазите?“, попита още Манолова и продължи: „От аргументи, от дебати, или от това, че ще се държим като вас в предишния парламент - че ще бойкотираме, че ще бягаме от работа и ще рушим доверието“.

Според Манолова маските бързо са паднали и ГЕРБ отново са се показали същите.

„Всички помним как изглеждаше деспотизмът в първия мандат на Бойко Борисов, но се надявам да помните и как свърши. Защото когато полетят яйцата към парламента, не ме викайте, няма да изляза вместо вас“, каза още тя.

Мартин Димитров от Реформаторския блок репликира Манолова, обвинявайки бившите управляващи за дефицита в бюджета, КТБ, и най-вече в липса на прозрачност по проекти като „Южен поток“.

Те издънили бюджета, едва ли не те не знаели кой е Орешарски и не носели никаква отговорност, ядоса се той.

На тезата за четворна коалиция Димитров отговори с думите, че се вижда тройна опозиция, която е много по-притеснителна.

ДПС, БСП и „Атака“ заедно управляваха, а сега са заедно в опозиция, коментира депутатът.

„Острието“ на левицата пък заяви, че Реформаторите са преяли с власт още в началото на мандата на новия кабинет.

Аз ви говоря за поведенето на вашите депутати при приемането на новите правила, а вие ми говорите за ланския сняг, ядоса се Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
3
 
17
 
! Отговори
az преди 9 години
До РАДОСТНА НОВИНАТРОЛ комунистически.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а бе радостна ли си или тъжна ти си една *** комунистка недей да ровиш там където е загнило
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма добавки за пенс тогава избори-червените са хитри пак ще ви извъртят и ще изкарат хората на улицата,никой не го вълнува,капитализмът ви,хората ги вълнува дохода им,дали е от заеми или не,няма значение,като са богати капиталистите да ни плащат заемите-иначе избори,руско лобиране и това е,като не ни дават финанси,завиваме към русия.
19
10
 
9
 
! Отговори
st преди 9 години
Яйца ще полетят ако съберете платените агитки хехехехеххехеехех.
18
3
 
4
 
! Отговори
до Анонимен преди 9 години
Не ме вълнува,кой е фалирал,не ми се раздава на 100%,за заплата,като може и без усилие,било е измислено-наспиваш се,никой ти не казва нищо,лек ден и това е,просто не сме късметлии да го хванеме това време,който желае да се мъчи,заради едната дума демокрация си развалихме спокойствието
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До здр.фалира предното, а сега е задно посткомунизъм
16
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майо, точно твойта уста никой и нищо не може да я запуши
15
4
 
8
 
! Отговори
здр. преди 9 години
Искаме си спокойствието от преди 10 окт,наспиваш се в службата,заплата,вземаш,спокойствие а,не сега за да вземеш заплата се пукаш и раздаваш на 100%,който иска нека се блъска,аз искам лесното.
14
0
 
11
 
! Отговори
лол преди 9 години
Аааа, искам отговори на министрите от трибуната, какви са тия писмени отговори. Как иначе бих гледал другаря Сидеров да ги разпъва на кръст и да си прави цирка, а те да се хилят насреща му.
13
3
 
19
 
! Отговори
дааа преди 9 години
Майче,ще се рискувам и освен устата ще ти запуша и другите дупки :))
12
3
 
21
 
! Отговори
УМНЮ преди 9 години
На тая устата и я запушва по друг начин с оръдието си предният военен министър
11
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да си изядеш буфан ръкавчето *** комунистка
10
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социалистите когато са в опозиция мълчат като шушумиги на заседанията които не се предават по телевизията, но ако се предават елате и ги вижте тез хубавци, как плюят юнашки и се борят срещу народните тегоби, затова е хубаво да им се ограничат възможностите за безплатни агитации на лекомислените граждани.
9
8
 
21
 
! Отговори
арш преди 9 години
Майче, бегай да слушаш песента на кометата.
8
6
 
11
 
! Отговори
даа преди 9 години
до - въпросГаленото на чума !!
7
7
 
18
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
"Чуме" е гальовно обръщение към ЧУМАТА :)
6
4
 
30
 
! Отговори
НАРОДА преди 9 години
Яйца ли? Абе кой ще си дава парите за яйца, които да хвърля по парламента. Почваме ги със СОПИТЕ, какви яйца, какви пет лева.
5
0
 
13
 
! Отговори
Изразяване на мнение преди 9 години
- така външният министър Даниел Митов е определил опитите за рязане на оградата ни с Турция.Защо и хвърлянето на яйца по парламента или по отделни депутати да не се квалифицира като изразяване на мнение? В резултат ще се изцапа едно от многото костюмчета на депутата, той ще го даде на хим.чистене и с това ще се изчерпат "загубите" му.Ако бяха повредили оградата, поправянето й щеше да струва на данъкоплатеца милиони левове.Няма арестувани правозащитници. Значи и хвърлящите яйца не са виновни!
4
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако запушат устата на Мая Манолова, това ще е най-големият успех на новата власт. Просто няма начин да не изкарат 2-3 последователни мандата до край.
3
16
 
26
 
! Отговори
трафоПОСТ преди 9 години
Нищо не може да затвори устата на тази кюстендилска ***. Ей, няма отърване от тази червена ***. Даже Мишо Михов се държи по-обрано.