АБВ поиска коледни добавки към всички пенсии, НС ги отряза

По празниците бонус ще има само за хората с пенсии до 286 лв., реши парламентът
Обновена: 26 ное 2014 12:50 | 26 ное 2014 12:03, Камелия Цветанова
36
АБВ поиска коледни добавки към всички пенсии, НС ги отряза
Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Мнозинството в парламента отхвърли искането на подкрепящата управлението партия АБВ да се отпуснат не 50 милиона лева, а 110 милиона за коледни надбавки на пенсионерите.

Още по темата
Кирил Цочев от АБВ опита да убеди народните представители, че е по-справедливо да има надбавки за всички, а не само за възрастните хора, които получават пенсии до 286 лева.

В крайна сметка парламентът записа в актуализацията на бюджета, която приема днес окончателно, че социалното министерство ще получи 50 милиона лева, които ще отпусне за добавки по Коледа на пенсионерите с доход до 286 лева. Парите ще дойдат от икономии по различни инфраструктурни проекти.

По време на дебатите за актуализацията на бюджета Мая Манолава от БСП обвини служебното правителство в прекомерни разходи.

„То беше развързало кесията и харчеше парите не само за щетите от наводненията, но и да се разплати с ГЕРБ-ерски кметове и фирми, които са близки до ГЕРБ, да направи всякакви екзотични обществени поръчки за пиар и какво ли още не“, коментира тя.

Йордан Цонев от ДПС също остро разкритикува служебния кабинет на Георги Близнашки.

Той обяви, че ДПС ще се въздържи при гласуването на актуализацията, защото не трябва да оправдава служебното правителство, че не стегна дисциплината за събираемостта на приходите.

„Нашата оценка е слаб 2 на служебния кабинет в тази му дейност, предишното служебно правителствено на Райков успя да увеличи събираемостта“, заяви Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
4
 
! Отговори
118 преди 9 години
А онази Годзила дето е председател на всичките хрантутници в парламента може да прави по 1700 лв.сметка в заведение. Корем да ги изяде дано.
30
0
 
5
 
! Отговори
Работещ - добавки преди 9 години
До АнонименНе не получавам, а и отгоре на това много често се налага да работя събота и неделя, или дори през платената си годишна отпуска (за сравнение в момента съм в отпуск и през ден два се налага да ходя на работа). Като повдигнеш въпроса пред работодателя отговора е: Като не ти харесва напусни за твоето място има опашка от желаещи да го заемат! Когато имаш деца нямаш кой знае какъв изход!
29
1
 
11
 
! Отговори
бай Петко преди 9 години
До Анонимен 9Недей казва , че сме ги избрали. Те сами се избраха, а ние, балъците, само ги узаконихме ! Тъй ли тоз сляп народ не разбра, че с т.н. "харизма" се връщаме с десетилетия назад. Високопарните приказки на "вожда"са арян без кисело мляко.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГЛАДЕНГЕРБ хляб не ядат. Те са на друго меню. Ти не си продал съвестта си и не можеш да го ползваш, то е за избраници.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно! Законът за равновесието сработва винаги!!! Сега чакаме да видим какво ще стане с тези, които гласуваха против 40 лв. и за останалите бедни пенсионери!
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Работещ - добавкиАма ги не получаваш ли всеки месец бонуси, ваучери за храна, пари за облекло и други поблажки, които всеки добросъвестен работник получава? НЕ? Кофти ти е работодателят. Ами тогава оплачи се в подходящ държавен орган. Не ти обръщат внимание, отпращат те лукаво? Не може да бъде. Там са все демокра(д)ти! Тогава ще те защити твоят профсъюз, или особено националните им организации! Пак не? Е, лъжеш, у нас командват либерали, не като в Северна Корея, не, там е несправедливо.
25
3
 
12
 
! Отговори
ГЛАДЕН преди 9 години
ГЕРБ на власт няма хляб но има магистрали.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е как искате да има коледни, като още с идването си на власт бяха вдигнати всички депутатски и министерски заплати с по 150 лв . От Къде да дойдат тия пари, те още от сега са запланували да теглят нови милиарди кредити който ние да ги плащаме, но за какво ще се харчат милиардите не е ясно.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да вдигат минималната работна заплата,минималната пенсия със смешните 5%.Честито да ви е.Да видим как ще се отразят сметките за ток.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 15к, иТи пък намери какво да питаш, те може вече и да са си ги раздали. И депутати, и правителство, и НЗОК, и НОИ ,и .., и .., и .. ! Затова няма дори мижавите пари за всички пенсионери, а не само за част. Ха на бас, че бонусите няма да са с по-малко от (3) три нули. И тогава к'во прайм? Пак мълчим и слушаме с радостни сълзи в очите мъдрата реч на Тато на връх Нова година.
21
3
 
13
 
! Отговори
Работещ - добавки преди 9 години
По тази логика всички с минимална заплата също трябва да вземат коледни добавки защото реално взимат чисто под 286 лв. А и много от тях имат деца които не ги вълнува че мама и тате вземат малка заплата искат си празниците!
20
2
 
12
 
! Отговори
още преди 9 години
Имало е няколко години поред,когато хората с най-ниски пенсии получаваха по 200 лв. коледна добавка.И това не беше по времето на Герб.
19
3
 
23
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Няма да ставам адвокат на никого,просто ще констатирам един факт,а той е:Герб е единственото правителство,което за почти 4-те си години управление даде само през първата година на пенсионерите, с януарските пенсии, по 25 лв.през останалите години-нищо.Тази добавка от 40 лв. ще е първата и последната за пенсионерите докато Герб управлява.Всяко друго правителство от Костов до момента, с изключение на Герб, всяка Коледа е давало на пенсионерите добавки.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБВ комунисти ли са или са били
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 5Искаш "Порше", но трябва да го заслужиш! Трябва да продадеш очите си, ушите си, сърцето си, душата си. Тогава ще станеш депутат и от лукс-колата и топлата зала ще препикаваш електората и ще "подираш"(шопска дума - подлъгваш, дразниш, гавриш с лакомство) възрастните, като кучета. Друг е въпросът, че немалка част от тия, които получиха среден пръст за ЧНГ- гласуваха за партиите, които им го показват. Но има Провидение - много ще им е загорчи скъпото шампанско, дори и на Малдивите.
16
5
 
2
 
! Отговори
GFR преди 9 години
До АнонименКАЛФИН Е БЕДЕН И ГЛАДЕН !ИДАТ ПРАЗНИЦИ !
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе Гоце ти като беше 10 години президент на тоя народ защо не съдеистваше за 13 пенсия бре а си траеше като в тоалетната
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А като не дадат коледни добавки на всички пенсионери,ще дадат ли новогодишни премийки на всички държавни служители за "добре" свършена работа?Имам информация,че вече е започнало разпределението на бонусите,поетапно,за да не прави лошо впечатление.Тарикати и балъци,това са живеещите на тази територия.
13
5
 
2
 
! Отговори
миро преди 9 години
Служебните пуснаха спрените пари за Пловдив .. *** за манолова
12
4
 
5
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
Аман от кьоравите парчета на Гоце .