Борисов с последната дума за възрастта за пенсиониране

Премиерът бил склонен да подкрепи вицето си Калфин
Обновена: 30 ное 2014 14:50 | 30 ное 2014 07:30, Елка Василева
153
Борисов с последната дума за възрастта за пенсиониране
Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов ще има последната дума каква да е пенсионната възраст през 2015 г., която правителството да предложи с бюджета. Това стана ясно след извънредна среща на социалния министър Ивайло Калфин с представители на синдикатите, работодателите и експерти от НОИ, пише „24 часа“.

В понеделник в Министерския съвет ще бъде внесен проектобюджетът с увеличение на възрастта с 4 месеца, изготвен по инструкции на финансовия министър Владислав Горанов. Той обаче ще е придружен с отрицателен доклад от вицепремиера Ивайло Калфин и препоръка възрастта за пенсия да се увеличи само с 2 месеца, казаха участници в срещата.

Още по темата

Вдигането на възрастта с 4 месеца ще спести на НОИ 45 млн. лв. от пенсии, а това с 2 месеца - 20 млн. Калфин предлага и възможност за ранно пенсиониране с недостигащи 12 месеца стаж или възраст за безработни.

Премиерът Борисов бил склонен да подкрепи Ивайло Калфин в спора му с финансовия министър Владислав Горанов, съобщи източник от МС.

Срещу това обаче поискал до края на годината да са очертани параметрите на реформата и Калфин да е подписал споразумение по основните параметри със синдикатите и работодателите. Заради това и първата среща по пенсионната реформа била свикана толкова спешно в събота по обяд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
5
 
! Отговори
Мише преди 9 години
Защо не спестите 45 мил.от Вас, а не от тези, които са се трудили дълги години , а сега са обречени да мизерстват ?
115
0
 
6
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
Брей,като чета коментарите по-долу си правя извод,че тоя Борисоф бил много обичан политик !Ами кой го избра тогава?Това е въпросът!Нещо не се връзва,нещо някакво разминаване има...Чудна работа!А дали изборите....А.....?
114
0
 
11
 
! Отговори
Две думи преди 9 години
*** мутра!Престъпниците,крадците и лъжците от парламента не спират да си купуват нови коли,движат се като някакви нарко босове с охрани(от кого се пазите бе крадци),актуализират си заплатите през няколко месеца и от някаква проста и неграмотна мутра(която постоянно бойкотира работното си място) щели да зависят пенсиите на хората?
113
1
 
20
 
! Отговори
Хората преди 9 години
Хората са си изработили парите, от които възнамерявате да ги лишите. Дори и повече. Който иска да прави икономии - да започне от себе си. И без друго разхищавате !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
112
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целта на българоубийците е БЪЛГАРИНЪТ да работи до ГРОБ.Както се казва най-добрият данъкоплатец е този, който цял живот съвестно си внася осигуринтелните вности и месец преди да се пенсионира гушва букета.Това беше целта на Дянков, това е и целта на Борисов.
111
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко е изчислено от бюрократ-иноватор.Забавят пенсията с 5 години т.е. до 65 години.Средната пенсия ако е 300 лева,за тоя период няма да получим полагащите ни се 15 000 лева.Средната възраст на живот при мъжете е 70 години.За тия "щастливи" пенсионни години евентоално ще си получим тия 15 000 лева.А ония 15 000 лева,които сме си ги заработили и трябваше да си ги получим в периода от 60 до 65 годишна възраст кой ги окраде другари?
110
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли да се сетят както си вдигнаха техните заплати да вземат да вдигнат и мизерните заплати, пенсии и детски. Всички цени европейски, на заплащането българско.
109
0
 
6
 
! Отговори
бъдещ пенсионер преди 9 години
В коментар125 да се чете"кога ще се пенсионират хората от втора категория" Извинявам се за грешката.
108
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудно на този наглец фрашкан с милиони за кой му пука повече- за бедните, болните, децата и безработните млади и старите ни мизерстващи родители. Или за каракачанките му да имат в наличност пържолки.
107
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Костов разполови пенсиите,отприщи масовото разграбване на България,разцепи СДС и възложената му мисия от БКП приключи.Щафетата поеха БСП,които продължиха ограбването,но са пенсионерите НИЩО.Герб увеличиха годините за пенсиониране,но не помислиха за създаване на работни места за младежите,а да не говорим за склерозиралите,окуцелите,диабетичните очакващи пенсиониране.Точковата система и тя отпадна.Накрая който е жив и достигне 65 години,ще му увеличат пенсията с по 20 лева и ОК??
106
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Един ***, който даже не разбира и от разгъване на маркучи ще има последната дума ...
105
9
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
Ne komentiram , dale4 sam o6te ot problema
104
3
 
12
 
! Отговори
бъдещ пенсионер преди 9 години
Скъпи управляващи,отговорете как определяте кога ще се пенсионират хората от трета категория,защо пресмятате кога ще стане на 62 год. и тогава връшате 3 год.,а сега възрастта за пенсиониране е 60г.и8мес.,минус 3г.,равно на 57г.8мес.Вместо това,трябва да навършиш 59г.,за да се пенсионираш.Каква логика,какво основание,каква лъжа,какви управници????Пази,боже,сляпо да прогледне!!!!!
103
2
 
16
 
! Отговори
кандидат-пенсионерка преди 9 години
Защо лъжат хората,че разликата между втора и трета категория е три години,а като тръгнеш да се пенсионираш,ти изчисляват по съвсем необоснован начин и така се подиграват с хората,които имат 40 год.стаж,а им трябват 25 г.,но са родени в края на год.и трябва да работят още цяла година.Не лъжете,господа управляващи,кажете истината,за да стане ясно,колко сте фалшиви.Жал мие за отрудения български кандидат-пенсионер.
102
5
 
8
 
! Отговори
ни съ знай преди 9 години
Това е един истински социален проблем и думата има само тристранния съвет.Всичко друго е погазване *** обществения договор.Е, няма да бъде за първи път, нито пък за последен.Важното е, че ние сме на власт!
101
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Над 1 млн. лв. за увеличението на депутатските заплати, над 1 млн. за новите депутатски коли, Най-малко 4430 лв. на месец ще получават новите депутати и въобще за депутатите криза няма.
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На себе си изпрати ТАКА пенсия. Ще да си подскачеш от мръсотията!
99
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гадове гадни, защо не спестяват от коли за депутати или жилища или командировки, дори броя на депутати трябва драстично да намалее. Хората не могат да работят да сто години, както пък по този начин се затварят местата за младите. Как все спестяват от хората, а за тях всичко има. Стига са ни правили на луди, че вече ще ги изгоним с шутове.
98
2
 
27
 
! Отговори
Рашко преди 9 години
Пак работата се докара Господ бог Тиквуний да определя съдбата на лошия матриал! Дъртаци кандидат пенсионери на колене и се молете денонощно за съдбата си и мъдрото решение на господаря ви! Че то по какво се различава в деспотизма си този, от бай Тошо? Абсолютна диктатура! В каква демокрация сме?
97
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще го разклати друг път,нали налапаха кокала!