Борисов с последната дума за възрастта за пенсиониране

Премиерът бил склонен да подкрепи вицето си Калфин
Обновена: 30 ное 2014 14:50 | 30 ное 2014 07:30, Елка Василева
153
Борисов с последната дума за възрастта за пенсиониране
Бойко Борисов. Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов ще има последната дума каква да е пенсионната възраст през 2015 г., която правителството да предложи с бюджета. Това стана ясно след извънредна среща на социалния министър Ивайло Калфин с представители на синдикатите, работодателите и експерти от НОИ, пише „24 часа“.

В понеделник в Министерския съвет ще бъде внесен проектобюджетът с увеличение на възрастта с 4 месеца, изготвен по инструкции на финансовия министър Владислав Горанов. Той обаче ще е придружен с отрицателен доклад от вицепремиера Ивайло Калфин и препоръка възрастта за пенсия да се увеличи само с 2 месеца, казаха участници в срещата.

Още по темата

Вдигането на възрастта с 4 месеца ще спести на НОИ 45 млн. лв. от пенсии, а това с 2 месеца - 20 млн. Калфин предлага и възможност за ранно пенсиониране с недостигащи 12 месеца стаж или възраст за безработни.

Премиерът Борисов бил склонен да подкрепи Ивайло Калфин в спора му с финансовия министър Владислав Горанов, съобщи източник от МС.

Срещу това обаче поискал до края на годината да са очертани параметрите на реформата и Калфин да е подписал споразумение по основните параметри със синдикатите и работодателите. Заради това и първата среща по пенсионната реформа била свикана толкова спешно в събота по обяд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Американските бази водят до инвестиции и работни места. Всяка година печелим милиарди от това. Толкова ли е трудно да го разбереш?
75
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, искам да те питам защо ще строиш американски военни бази в България? Пари за пенсии няма, но за американски бази има! Ако е така, то ти си кукла на конци и национален предател! Ако не е така, чакам отговор.
74
6
 
11
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Значи има някаква надежда в главата на Боко все пак да е влезнала някаква поука от предишното управление и да не се доверява сляпо на финансовия министър. Защо основната вина за провала тогава беше Дянков и неговите малоумия. Да се надяваме че Боко е осъзнал това и няма да повтори тази грешка.
73
4
 
17
 
! Отговори
ШОПО преди 9 години
До АнонименПА И БОКО БОРИСОВ-ТИКВАТА Е *** ,БЕ ПИЧ!!! ОН ОЩЕ СИ ПАЗИ ПАРТИЙНАТА КНИЖКА !!!
72
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каквото реши Генерал Борисов това ще стане.За вас *** комунистически остава само да козирувате или да си ходите в Сибир!
71
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
80-85 години е добра възраст за пенсиониране! Като се има предвид, че средната продължителност на живота е под 80 години така ще се стимулират хората да живеят по-дълго, та да се облажат с тлъста ппенсия от 150-200 лева
70
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе тука чугунените глави - хаха, няма кой да ви изработва на 50 години пенсиите бе, уууу. това бетонните глави са голяма напаст. ама нищо де, все гладни ще си стоите.
69
1
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 9 години
Бойко , ще вдигнете пенсионната възраст добре но ще лапнете само 45 милиона ? Майката му е банките и тока тока .....тях фалирвайте и вдигайте ....там са парите аз ли да те уча ? Иначе пенсионната възраст трябва до 70 години да я направите че като поделите плячката да я усетите поне малко да еа .....със подземните богатства пак бай Ганьовщина ...вместо да *** по 50% поне ти само 2% ....явно ти стигат де . Ориентирай се и към износа на дърва ...като Доган и Симеон Сакскобургготски
68
6
 
1
 
! Отговори
Лешников преди 9 години
До Бадемова ти .пиле шарено откъде накъде ще поучаваш целокупния български народ,като се опитваш,разграничавайки се от него и заблуждвайки се,че си нещо повече да ни обливаш с *** заключения...арееее метлаа!
67
1
 
29
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
Тиквата ще определя съдбата Ви, ***. На всичкото отгоре вкарахте втора етническа партия в парламента чрез РБ. А кажете ми сега кой ви е виновен? Сами сте си виновни, че избирате това и не гласувате масово. Сега ще разчитате на пожарникар да ви оправя отзад и турци да ви управляват отново чрез РБ и протурската партия на Касим Дал и Крман Исмаилов. Да не се обидите, но какъвто е народа, такива са и политиците. Затова и в самите нас трябва да търсим вина, а не в управляващите, които избрахме.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другата гледна точка: https://facebook/na6tapartia
65
1
 
20
 
! Отговори
непукист преди 9 години
До ВИНАГИ ГЕРБ Вожда офицер от МВР и член на БКП, леля Цецка активен член на БКП, чехъла отроче на активен член на БКП и комсомолски секретар пръв резерв на БКП, любимото Лиле внучка на партизанин от бригада Чавдар да изброявам ли още защото мястото няма да стигне.
64
1
 
6
 
! Отговори
ДЯДО ШИШАРКО преди 9 години
До бай селоПИШЕ СЕ : ,,НЯКЪДЕ,, , А НЕ ,,НЯКАДЕ,,...КАТО СИ НЕГРАМОТЕН И БИЗНЕСЪТ ТИ НЕ ВЪРВИ!!!
63
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Послендата дума има брюкселската слугиня Кунева която е назначена за управител на България. И младежите финансирани от американските фондации и центровете за либерални и незнамкаквиси демокрации които Бойко трябваша да назначи по нареждане на Брюксел. А ГЕРБ и Бойко са само параван на реалното правителство, фигуранти.
62
1
 
5
 
! Отговори
Б К П преди 9 години
До ВИНАГИ ГЕРБНАЛИ ОСЪЗНАВАШ,ЧЕ ОТ ТЕБ ЛИЧНО НИЩО НЕ ЗАВИСИ ??? АМА НИЩО !!! ТАКА ЧЕ....СПОКО! НИЕ ДВИЖИМ ВИНАГИ НЕЩАТА В БЪЛГАРИЯ !!! А ТИ СИ ГЛАСУВАЙ КОЛКОТО ИСКАШ!!!
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЧКО ,А *** КАК Е !?!?
60
1
 
18
 
! Отговори
ОМГ преди 9 години
До ВИНАГИ ГЕРБако искате и 200 години я направете това няма да ви направи по-дълго пребиваващи на белия свят отколкото всички останали ...и за вас средната възраст на смъртност ще е същата...***
59
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 9 години
na tosi besbojnik koto se krasti v nc. sascho ne se e krastil sad garba na jivkov edno vreme ta toi sa pensionerite 4 g gerb na vlast kasa tsche pensionerite sa genozita v bg.ot nego pensionerite nischo hubavo ne otschakvat toi e mutra bil i sega e mutra no milioner kakto i lubovnizata mu zeza seksa taka ja snajat v mvr borisllavova nikoi ne ja pita kak e milionerka kade sa parite na pojarnikara v USA li krie kato gledah sestra mu kak besvkusno e obletschena s kakva pritscheska i prasni prikaski
58
21
 
6
 
! Отговори
ВИНАГИ ГЕРБ преди 9 години
Червени ***, не сте на власт за да командвате вече.Ако искаме и 100 години ще направим възрастта за пенсиониране!
57
4
 
9
 
! Отговори
scott преди 9 години
стига с таз пенсионна система бре!Само ПР си прават "управляващите" с нея.Що са ми пари, кат съм стар и болен, о?