"Южен поток" не е затворен, докато не е официално!

Лукарски чака позицията на руската страна
Обновена: 2 дек 2014 16:58 | 2 дек 2014 11:23, Веселина Йорданова
130
"Южен поток" не е затворен, докато не е официално!
Божидар Лукарски. Снимка: архив, БТА

За мен все още проектът "Южен поток" не е затворен, докато не видим становището на Русия, коментира пред журналисти министърът на икономиката Божидар Лукарски изявленията на руски официални лица за проекта.

Още по темата
Той уточни, че все още няма официално постъпило такова становище от руска страна. Искаме да изчакаме официалната позиция и тогава да коментираме, каза министърът, цитиран от БТА.

Лукарски участва в конференция за споразумението за трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между ЕС и САЩ, която започна днес в хотел "Кемпински-Зографски".

Новината, че Русия се отказва от "Южен поток", съобщи снощи руският президент Владимир Путин. „България винаги е твърдяла, че е много заинтересувана от създаването на" Южен поток", но ако тя не може да действа като суверенна държава, след като тя има и други ангажименти, това вече не е наша работа", каза още той и предложи България да потърси компенсации от Европейския съюз за пропуснати ползи от спрения проект.

По думите му България ще губи годишно по 400 млн. евро само от транзитни такси.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Икономика" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
виновен си е българския народ - има къса памет
23
5
 
45
 
! Отговори
До 10 преди 9 години
А ти, малко недоразумение, я ми кажи какво е грабила Русия от нас? Направи страната ни промишлена, с голямо селско стопанство, продавахме оръжие, по износ на електрокари и стругове бяхме втори в света. Продаваха ни нефта почти безплатно и бензина струваше 16 стотинки. СЕГА КЪДЕ СМИ И КАКВО СМЕ, МАЛОУМНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ? В ГЕТОТО, СВЕТОВНОТО ГЕТО!
22
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРОТЕСТ !!! НАРОДЕ.. Гръцкия премиер съгласен да продължава тръбата през Гърция...... "ТИХО ДА НЕ СЪБУДИМ БЪЛГАРИТЕ" си знаят работата колкото и да плюем по тях !
21
6
 
38
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Ало, Лукарски, от Обама ли чакаш потвърждение за спирането?
20
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Запада не иска България да е добре !!! Приеха ни в ЕС за да може да си продават свободно *** в България и за да се облекчи наемането на евтина интелигентна работна ръка от България !!! ЕС винаги ще съботира развитието на България !!!
19
4
 
46
 
! Отговори
балък преди 9 години
Господа, прощавайте, но престанете да ни правите на ***!!! президентът Путин съвсем ясно заяви, че това е положението, да не сме се мотали, а това и то умишлено го извършихте Вие, господа управници!!!!!!!!!!!
18
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лукарски смешника чака да го информират писмено! уууу, гадове!
17
4
 
43
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Г-н Лукарски,ние не чакаме коментари,а действия за доброто на България.Изобщо,Вие в час ли сте?!
16
4
 
41
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Най-добре цялото правителство си бийте камшика към Уайлд Уайлд Уест.На майната си, по български...
15
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига с този газ, толкова гори имаме........ Скоро ще станем като Сахара
14
5
 
32
 
! Отговори
**** преди 9 години
От путин и милер,кой по ясно иска да му го заяви на този,и двамата го заявиха това,аман от неадекватни парашутисти в нашата страна.
13
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гръцкия премиер е на посещение в Анкара .. за 2 дена, а Президента им в Москва.. Венизелос даде зелена светлина да продължава тръбата през Гърция ! Пак ни закопаха !
12
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално, на бай *** ще му трябват няколко дена да проумее какво се случи. Газопровода ще минава през Турция, ако на еврогейтаците им дойде акълеца(малко вероятно) газопровода ще подминава България. Ще ни грее това, че сме независими от руският газ?!?!
11
6
 
33
 
! Отговори
andrey.korotkin преди 9 години
Я русский, и мне жаль что так получилось, но мне жаль болгарский народ, но не ваше правительство. Болгария легла под США, это выбор самой Болгарии. Жаль, но страна без независимости не может ничего решать. Консультируйтесь в Вашингтоне, там где и есть ваше настоящее правительство.Аз съм руски, и съжалявам, че това се е случило, но ми се иска българският народ, но не и на вашето правителство. Падането на България под Съединените щати, е изборът на повечето от България. Съжаляваме, но страната без независимост не може да реши нищо. Консултирайте се във Вашингтон, където присъства на вашето пра
10
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 1Господи,прибери си вересиите от РБ,Гроб и останалите ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ
9
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристалина лъже, и много добре знае, че България не е никакъв равноправен член на ЕД, ами депо за евтина реботна ръка и слугинаж. Това се вижда ясно от отношението на западноевропейските страни които отркито ни се подиграват и ни плюят в лицето - Шенген, екстрадиране на българи, постоянно размахваме на пръст, чакане като *** на опашките за паспортен контрол за българи, смешни субсидии за селското стопанство, 10 пъти по ниски от субсидиите за Франция. Целта е България да се държи бедна.
8
1
 
26
 
! Отговори
ODESSA преди 9 години
На тоя зализанания кой трябва да му го каже по ясно?
7
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този бавнозагряващ не е ли разбрал, че Путин два пъти не повтаря! Смятяй го Южен поток за умрял за нас.
6
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо ни набутаха в ес? ЗАЩО ПОНЕ НЯМАШЕ РЕФЕРЕНДУМ????
5
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По добре да купуваме руска газ от братята Турци, може и на по висока цена, отколкото от диктатора Путин. За силна България в обединена Европа