"Южен поток" не е затворен, докато не е официално!

Лукарски чака позицията на руската страна
Обновена: 2 дек 2014 16:58 | 2 дек 2014 11:23, Веселина Йорданова
130
"Южен поток" не е затворен, докато не е официално!
Божидар Лукарски. Снимка: архив, БТА

За мен все още проектът "Южен поток" не е затворен, докато не видим становището на Русия, коментира пред журналисти министърът на икономиката Божидар Лукарски изявленията на руски официални лица за проекта.

Още по темата
Той уточни, че все още няма официално постъпило такова становище от руска страна. Искаме да изчакаме официалната позиция и тогава да коментираме, каза министърът, цитиран от БТА.

Лукарски участва в конференция за споразумението за трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между ЕС и САЩ, която започна днес в хотел "Кемпински-Зографски".

Новината, че Русия се отказва от "Южен поток", съобщи снощи руският президент Владимир Путин. „България винаги е твърдяла, че е много заинтересувана от създаването на" Южен поток", но ако тя не може да действа като суверенна държава, след като тя има и други ангажименти, това вече не е наша работа", каза още той и предложи България да потърси компенсации от Европейския съюз за пропуснати ползи от спрения проект.

По думите му България ще губи годишно по 400 млн. евро само от транзитни такси.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "Икономика" на bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лукарски участва в конференция за споразумението за трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между ЕС и САЩ - това е също новина!!!!!!
63
0
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
***! Ама той и мастията му се наледили на европейската хранилка. За държавата какво му пука?!
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако на някой му се струва нормално такъв проект да се хвърли в кошчето само защото някой е ял рахат локум значи яко е изперкал
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА ПРОДАЖНИЦ, ВЪВЕТЕ СИ С МИР!!!
60
0
 
15
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
еми няма да го направят вече този поток! а и ми се струва че по-голямо изказване от такъв пореден лампион не бяхме скоро чували!!чакаме ..... все чакаме някой да ни каже какво да правим!!!само за държавен дълг си взимаме бързичко решенията!!!!
59
1
 
32
 
! Отговори
Каква смешка преди 9 години
Истинска карикатура е този Лукарски."Южен поток" не е затворен, докато не е официално!Лукарски чака позицията на руската страна.Какво чака?!? Инструкции от американското посолство сигурно?Вчера лично лидерът на Русия обясни, че щом сме така безгръбначни и със загубен суверенитет, няма как да се правят договори с нас. Сделката отива в Турция, която добре си знае националните интереси и си взима решенията от гледна точка кое и е изгодно и кое не.
58
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още ние ти се верва ,а тъпанарино.
57
0
 
23
 
! Отговори
me преди 9 години
Да бе, чакайте официално уведомление. Може би и кутия бонбони, за да ви подслади мъката по загубените комисиони. ***. А ние сме по-големи и от вас, че ви търпим. За такива *** политици, бой докато не им дойде акъла в главата. Не може да ти кажат, че те изритват от проект за милиарди, и ти да ми ходиш на конференция за ТТИП. Какво чака, да го инструктират господарите ли? Но ние сме си виновни. Докато не започнем да се държим като лъвове, ще се отнасят с нас като с овци!
56
0
 
24
 
! Отговори
Жалка преди 9 години
Жалка държава и хора. Всъщност ние нямаме национална позиция по този проект. Един още се надява нещо да се промени, друг се радва, че пак прекарахме лошите. Защо всичко се политизира? Може ли нормален човек да се радва, че неговата държава няма да получава милиони годишно? Докога ще има пещерни "demokrati" и др.? Другите държави ни съжаляват...
55
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оказва се че и руският външен министър не е официално лице, или тоя е един ***.
54
0
 
21
 
! Отговори
ЮНАЦИ преди 9 години
ПУТИН НЕ Е КАТО БОЙКО, КАТО КАЖЕ НЕЩО ТОВА СТАВА, А НЕ ДНЕС ЕДНО УТРЕ ДРУГО .ЗАЩО ВСИЧКИ СА ТОЛКОВА УЧУДЕНИ? КАКВО ОЧАКВАХА ДА СТАНЕ? ДА СТОЯТ И ДА НИ ЧАКАТ?ХОРАТА СИ ДЕЙСТВАТ, НЕ СА В ИЗЧАКВАТЕЛНА ПОЗИЦИЯ КАТО НАС. КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ ЩОМ НЯМАМЕ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ ЗА НИЩО, А САМО ЧАКАМЕ КАТО ПОСЛУШНО ХЛАПЕ НЯКОЙ НЕЩО ДА НИ РАЗРЕШАВА!CONGRATULATIONS ГРОБ!
53
2
 
33
 
! Отговори
г-н Ердоган преди 9 години
Благодаря ви, българи! С ваша помощ успях да убедя г-н Путин да прекара тръбата през Турция! Така ще доставим евтина енергия за развиващата ни се икономика!Вие много добре направихте като се отказахте от евтиния газ. Там не е бъдещето, бъдещето е в зелената енергия, която развивате. На прав път сте! Пък ако закъсате някога за енергия, ние ще ви препродадем, нали сме комшии все пак!Още веднъж, благодаря сърдечно!
52
1
 
11
 
! Отговори
yan преди 9 години
Поглед на надрусан.
51
0
 
13
 
! Отговори
Пулев преди 9 години
Ние, Българите не се предаваме, продължаваме напред...продължаваме напред!
50
0
 
16
 
! Отговори
завет преди 9 години
След развода си с емигриралата Веселина Георгиева, Едмонд де Ротшилд до последния си час обещава: До 2030г, няма да има нито България, нито Българи!Вие мислите ли, че най-мощния и най-богат род, контролиращ финансовия свят и геополитика няма да изпълни завета на дядо си?Очеивдно е че Поток ще има, но защо не и не и не през България!Защото е обещано държавата да бъде ликвидирана!
49
0
 
22
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Нали на мястото на АЕЦ Белене щяхме да строим газова електроцентрала. Сега откъде ще вземем газ за нея ???
48
2
 
0
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Ai sega..ot zarvoren, kun sprql, kum zaobikolil.. izvestnata komumisticheska igra na dumi! Kakto kazvashe bai T. - Taz godina zavod za poluprovodnici, drugata za celi provodnici - Uraaaaa
47
1
 
12
 
! Отговори
казах преди 9 години
Бог в кошара не вкарва, е каза народът!Айде, марш, всички по картофените плантация, светло светло бъдеще, бъднини и хоризонтиМарш, бели робини на заплащане по-ниско от Малави и Папуа Нова Гвинея и Хондурас
46
4
 
1
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Do PycHaK - Izlizaite da, za da nqma rusko-govorqshti porobiteli po forumite poveche :D
45
1
 
12
 
! Отговори
12 преди 9 години
" Великите" управници не са получили официално уведомление ха-ха-ха !!! за това не коментират ситуацията , като го получите вече няма да има какво да коментирате бъдете сигурни , малко ви е казано от Президента, ще получите официално и Белене за някой друг милиард.. Да ,скоро вече няма да има кой да плаща за грешките ви , народ няма да остане, само вие сте ще се надлъгвате един пред друг