Депутатите не казаха на Борисов какво да прави за "Южен поток"

Премиерът се закани: Ако до петък не получа договорите за проекта, ще ги взема някак
Обновена: 3 дек 2014 14:05 | 3 дек 2014 10:39, Камелия Цветанова
410
Депутатите не казаха на Борисов какво да прави за "Южен поток"
Бойко Борисов Снимка: Reuters

След като беше в парламента час и половина, премиерът Бойко Борисов си тръгна, без да получи ясна задача от Народното събрание каква позиция да защитава относно проекта „Южен поток“, който се оказа под заплаха след заявката на руския президент Владимир Путин да го прекрати.

Още по темата
„Надявам се да се намери консенсус, но както песимиста и оптимиста за пълната и празната чаша, от това, което чух, половината парламент не ме подкрепя при каквото и да е решение, ако съм песимист, а ако съм оптимист, знам, че половината ме подкрепя“, коментира той.

Въпреки това той призна, че се надява днес или утре сутринта депутатите да избистрят някаква позиция, пък била тя и едно изречение, защото е важна за преговорите с руската страна и с ЕС.

Парламентът обаче не прие искането на ГЕРБ да бъде приета обща декларация и така на практика Народното събрание не излезе с единна позиция за „Южен поток“.

Борисов пък се закани, ако до петък не получи договорите за проекта, ще ги вземе някак, като се възползва от всичките си правомощия като премиер.

„Не е лесно да се вземат, защото имало търговска тайна, класифицирана информация и трябвало специално разрешение“, призна той, но обеща на народните представители, като види данните, да ги информира за подробностите около финансовите разчети в договорите.

Премиерът анонсира, че днес правителството ще разгледа концесиите на находищата „Силистар“ и „Терес“.

„От това, което съм чул, България ще изнася газ от тези находища и това е хубавото за бъдещите поколения, защото това е гарантирано бъдеще за българската икономика“, коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
0
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
Един " Договор ", ще извадят и в него няма да има нищо конкретно , общи приказки ...и никой не се е подписал !Едното нищо !Както цялата държава !Защото няма Национални Цели .. Които всички правителства да спазват !
278
0
 
0
 
! Отговори
bat_boy преди 9 години
До Анонименyoutube/watch?v=8pwDdWgUrgg
277
0
 
3
 
! Отговори
Tea_marian@yahoo преди 9 години
Ох боже, какъв цирк ни представят.Не казаха на Борисов ???Ми Борисов и Плевнелиев нали знаят , че ще минава през Турция , вече е сключен договор между Русия и Турция !Търсят " договор "!
276
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
youtube/watch?v=8pwDdWgUrgg
275
0
 
6
 
! Отговори
Ясновидката преди 9 години
А бе абдали, още ли се съмнявате че западните партньори държат криминалното досие на ББ и а не свири по тяхната песен а са му лъснали задните части. Мълчи като бит пес и чака да му кажат как да излае.
274
0
 
3
 
! Отговори
Спеца преди 9 години
Борисов защо не изпратиш този "достоен гражданин" Алексей Петров да ти достави договора ?Я колко секретни писма до Станишев ти достави!Май не искаш да видиш какво пише в договора !
273
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв суверенитет? Такова нещо няма в България! Те не знаят как да го приготвят и с какво да го ядат! От роб роби се раждат с робско съзнание и така векове наред. Тъжна картина
272
0
 
3
 
! Отговори
БГ преди 9 години
ТОВА МУ ГО КАЗВАТ СОРОС И РОКФЕЛЕТ ДЕПУТАТИТЕ НЯМАТ ДУМАТА
271
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде ли се дянаха патриотите на България, които да отстояват националните ни интереси в ЕС? Омръзнаха ни тия празни приказки! Направете нещо!
270
0
 
3
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Клоун, който "печели избори" и след това се чуди какво да прави...
269
0
 
6
 
! Отговори
'/' преди 9 години
Не знам защо си мислите че лукойл е руски. Влезте в гугъл и вижте американската банка колко процента притежава. Недейте писа глупости че проектът е икономически неизгоден проектът е спрян защото е политически неизгоден...за евро атлантическите гейове.син поток идва пак от русия само че директно през полша германия е прекрасен, южен поток да го духат българите.
268
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо все *** управляват тоя нещастен народ???? Късмет ли е, карма ли е или наказание???
267
1
 
9
 
! Отговори
мтитя преди 9 години
Болгары,вы конечно нам не враги,но каким говном вы становитесь в мировой истории.Три мировых войны и вы все время выступаете против нас.
266
0
 
1
 
! Отговори
СИМО преди 9 години
ТОЯ *** , НЕ ПРИЗНАВА КЛАСИФИЦИРАНА ИНФАРМАЦИЯ И ТО Е ФАКТ ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ПЪРВОТО МУ " УПРАВЛЕНИЕ "! ТОГАВА ТОЙ НЕ ЕБАВАШЕ ДАНС ,МЪЧЕШЕ ДА Я ЛИКВИДИРА И НЕ ПОЗВОЛИ НА СВОИТЕ КМЕТОВЕ ДА ПОПЪЛВАТ ВЪПРОСНИЦИТЕ НА КОМИСИЯТА НА ЦВЕТА МАРКОВА ! АЙДЕ ,ПОЗНАЙТЕ ЗА КАКВО !
265
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чета в чуждата преса,че сърби,хървати,унгарци,босненци и т.н.ни упрекват,че сме имали уникалната способност да постигнем енергийна сигурност чрез осъществяването на три гигантски проекта Южен поток,Бургас-Александруполис и Белене,но за жалост,не сме оползотворили нито една.И така също,че с хода на Путин бюрократите в Брюксел се държат така, все едно, че са получили инсулт.
264
0
 
7
 
! Отговори
ХАХА преди 9 години
Единственото което ме изкефи -...Ще купуваме руски газ,но с турска надценка.....Айде,нека някой каже ,че не е вярно!!!!
263
6
 
0
 
! Отговори
Полезна информация преди 9 години
,,Денят X в който Путин отчете гравитацията''-Медиапул,...,,Сбогом на газовото оръжие'' Ведомости.ру.....,,Не пролив ни капли'' в Грани.ру,в която Стройтрансгаз на Генадий Тимченко се отказва от строежа на мост над Керченския проток,съобщено от Интерфакс....Май,времето на един изтича,щом и неговите напускат потъващия кораб....И обвини БЪЛГАРИЯ за провалите си.
262
0
 
0
 
! Отговори
карина преди 9 години
До СибирякНаправо ме зашемети написаното от тебе 1 Дано не си прав - зо доброто на обикновения човек в България!
261
0
 
3
 
! Отговори
е преди 9 години
*** на *** какъв съвет да даде- той ни приема ни предава.
260
1
 
11
 
! Отговори
Сибиряк преди 9 години
Зато вы под чрную волосатую дудку красиво пляшете. И ничего, что замечаете поздно, что дудка-то - кожаная. Кончилась Шипка и Плевна, все герои Болгарии погибли там и тогда.