Миков се разсърди на шефа на ЕП, че подкрепя Борисов

Учудващо било, че левият Шулц желае успех на десния кабинет
5 дек 2014 18:46,
46
Миков се разсърди на шефа на ЕП, че подкрепя Борисов
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков разкритикува шефа на Европейския парламент Мартин Шулц за подкрепата, която даде на кабинета на Бойко Борисов. В профила си във Фейсбук шефът на социалистите признава, че за него е странно Шулц, който е представител на европейската левица, да пожелава на десния кабинет на Борисов да остане стабилен.

Според Миков сегашното правителство води антисоциална политика, която е несъвместима с ценностите, които Шулц би трябвало да подкрепя като социалист.

Още по темата
„Стабилността на управлението е важна, но още по-важно за мен е съдържанието на управлението. Сама по себе си стабилността не прави живота на хората по-добър и това вече го установихме емпирично в периода на предишни десни управления”, пише шефът на БСП.

Той припомня, че именно сегашният кабинет е отменил необлагаемостта на минималната работна заплата.

Миков коментира и поздравленията на Шулц към правителството за това, че е осигурило коледни надбавки за пенсионерите.  „Тези жестове към родителите ни по Коледа – дай Боже и по Великден – имат изцяло инцидентен характер. Добавките в никакъв случай не могат да компенсират липсата на социална политика за пенсионери и социално слаби”, пише той.

Миков атакува и думите на Шулц, че със социалния министър от АБВ Ивайло Калфин са от едно политическо семейство .”И това ме учудва, защото както политическата биография на г-н Калфин, така и апологетите на неговата настояща партия, се основават на разбирането, че в политиката „няма ляво, няма дясно”.

В постинга си Миков пише и че управляващата коалиция е подпомагана от ксенофобски и неолиберални формации и не дава европейска перспектива пред България. В същото време той гарантира, че БСП няма да се откаже от лявата политика и ще продължи да я отстоява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: МиковборисовШулц
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
0
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Kakva priqtna iznenada. Adekvatni komentari, misleshti hora. Bravo!
33
1
 
6
 
! Отговори
CVETA преди 9 години
Абе,***,още ли не сте разбрали,че на народа му писна и от леви и от десни.Единственото,което искаме и за което за съжаление политиците мислят най-малко,е добруването на народа и просперитета на Родината !
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я уево
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Запад левите не са комунисти! Там е разликата!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зашото на запад "левите" имат мозък и виждат доброто което Борисов е постигнал.А тук вие *** облъчени комунистически издънки сте изчадия и отрочета на комунистите които избиха интелуигенцията в България след 9 септември.
29
0
 
11
 
! Отговори
бай тишан преди 9 години
*** Мухльов пак се изказа.....
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи така ли работите вие червени долняри. Ако не сте вие на власт, пожелавате управлението на другите да се срине, без значение, че е българско управление и управлява България. Чужданците ни мислят хубавото а ние злобеем и се проклинаме. Задружен народ сме няма кво.
27
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е учудващо ***. Хората на запад са така. Може да са опоненти но не си правят мръсно а си пожелават успех. Затова ни ще си газим в калта още доста време. Да не ви припомням приказката за вуте.
26
0
 
27
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Михов хващай влака за Куата осиуи воумето на макс! :)
25
1
 
33
 
! Отговори
голю босев преди 9 години
Миков много се издъни. За разлика от българските социалисти-комунисти, западните социалисти искат България да стане нормална държава. Не колония на Путин.Нормални ли са тези, които гласуват за такива като Миков. А беше председател на НС.
24
1
 
33
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
С такова архаично мислене... - власт няма да види... - стана ли ясно за рубладжийчетата, защо се стремим към Европа, а не Азия...
23
2
 
34
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Миков , Миков ,хайде наздраве и си заминавай на село. Ти си бил по зле и от Станишко . Ти ли си човека , който ще държиш сметка на шефа на европарламента . Просто наистина закривайте бардака на Позитано 20 и кой от къде е .
22
0
 
24
 
! Отговори
ЕМИГРАНТ преди 9 години
НЕ СЕ СЪРДИ МИУО МИШУЕ,ВСИЧКИТЕ СТЕ ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Учудващо било, че левият Шулц желае успех на десния кабинетСамо нашенски бетонен камуниз може да се учуди :)
20
0
 
22
 
! Отговори
komunyst преди 9 години
a be ty sy byl golyam kutuk
19
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ким Чен Ун поздрави другаря Миков със свършването на старата година !
18
2
 
43
 
! Отговори
DSK47 преди 9 години
Миков е от северна България, но разсъждава по шопски в най-тъпия вид: "Я не сакам на мен да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле." Това е ярък израз на безродието на БСП и така е било винаги. БСП не желае да работи за България. Освен предизборни лозунги, на които самите те не вярват, нищо друго не се чува откъм Позитано
17
3
 
40
 
! Отговори
Десен преди 9 години
Др. Микок много сте далече от Шулц!!!!Вие сте комунисти наследници на една партия разсипала България. Вие нямате нищо общо с визията и възгледите на нормалните европейски социалистически партии. Сами се обявихте за наследници на БКП. Или бъркам? В Европа не харесват комунисти затова когато вие сте на власт спират всичко и гледат как да ви разкарат от кормилото на държавата. Сега преди да ми наслагате минуси ми кажете къде греша.
16
2
 
33
 
! Отговори
keles преди 9 години
Този Миков е много гнусен, като си отвори устата става още по-гнусен!
15
2
 
27
 
! Отговори
Алоо Миков? преди 9 години
Защото хората там са над тези неща, желаят да са единни, а не като тук да се цепим на трохички. Там няма леви (демек русофили) и дсни (русофоби) , а има дясна политика и социална политика..