БСП иска обяснение от Борисов за скандала „Държавен вестник“

Мнозинството гласува против
18 дек 2014 10:23,
18
БСП иска обяснение от Борисов за скандала „Държавен вестник“
Бойко Борисов. Снимка архив, Булфото

БСП призова премиера Бойко Борисов да бъде поканен в парламента, за да изясни скандала, който избухна вчера около публикувано в „Държавен вестник“ правителствено постановление.

Още по темата
От парламентарната трибуна в сряда соцдепутатката Мая Манолова обвини Цецка Цачева, че е подписала за публикуване в Държавен вестник ратификация, преди тя да е приета от парламента. Това се виждало по излязло във вестника постановление на кабинета по „приетата“ ратификация.

Става дума за споразумение между правителството и министерство на енергетиката на Германия, с което България се ангажира да плати 4 милиона лева щети на германска фирма.

"С този акт разпуснахте Народното събрание и го унизихте максимално", каза вчера от трибуната Манолова, а Цачева я заплаши, че ще я съди за обида.

Днес Янаки Стоилов поиска освен премиера, в парламента да бъде извикан и министърът на икономиката, защото той е първоначален вносител на предложението. Мнозинството обаче гласува против.

"Мнозинството очевидно смята, че всичко е наред. Но това е втори случай за България и втори за управлението на ГЕРБ, прецедент е за 43-ото НС. Нека да го изясним“, призова и Филип Попов от БСП при поискано прегласуване. Мнозинството обаче отново го отхвърли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Andreshko преди 9 години
Тези 4 милиона,които са дадени на Германия,че е бедна страна,от тези новите 7милярда дълг ли са,които ние пак ще плащаме?Докато не бъде обесен един политик те няма да спрат да раздават народните пари.
11
0
 
3
 
! Отговори
Andreshko преди 9 години
Аз не знам кой кого ще съди за обида,но Главният Прокурор трябва да се самосезира по случая и да разследва Цачева за извършено престъпление срещу държавата и българският данъкоплатец,тъй като преди да има одобрение на Народното събрание парите се превеждат,ами ако Парламента беше против?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименЕ как да не са във властта - Бойко Борисов, Цецка Цачева, Кунева, Цв. Цв. и хилядите знайни и незнайни куманоиди
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е че Цецка Цачева, че е подписала за публикуване в Държавен вестник ратификация, преди тя да е приета от парламента. Следователно парламент не ни е нужен.Да се върне член 1-ви от конституцията на Тодор Живков.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дедо Боже. Дедо Боже, дръпни му шалтера на този маймун да въздъхне България, че както го е подкарал скоро от България нищо няма да остане.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберите, за съжаление, мислят че след като татко и баща са синоними могат да управляват татковината като бащиния
6
0
 
18
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Прахосаните 2 000 000 евро са равни на живота на поне 20 души (по 100 000 евро, при средно дадени от фонда по 170 000 лева), чакащи за животоспасяваща операция. Хората, гласували това срамно решение са масови убийци.Ако става въпрос за животоспасяващи лекарства за тежко болни, броят на хората, които можеха да бъдат спасени нараства многократно.Няма давност за подобно нещо.Какви комунисти, какви гербери. Става въпрос за прахосване на пари, събирани от всички нас!
5
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунуидите се хапят до кръв от яд,че не са във властта
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може ли и на мен едни 4 милиона, навит съм и на 1
3
4
 
15
 
! Отговори
тиква с мас преди 9 години
Предколедното раздаване на *** бонуси е в пълен ход. Пак ще има компири и филия с мас на трапезата. Ако се понапънат още малко, троловете ще получат и парче печена ухилена тиква.
2
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А обяснение от Орешарски, дето фалира банката, кога ще искат
1
30
 
21
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
БСП да иска обяснение от Станишев , защо фалираха държавата и бяха спрени всички еврофондове . Тези другари са толкова зле , че не виждам защо не се само разпуснат и да се махат от парламента и политиката .