Цачева поиска имунитета на Манолова

Председателят на НС ще заведе дело за обида
Обновена: 18 дек 2014 14:07 | 18 дек 2014 10:16, Анисия Иванова
72
Цачева поиска имунитета на Манолова
Цецка Цачева. Снимка, архив Буфото

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева призова Мая Манолова от БСП да си даде имунитета. Пред bTV тя заяви, че ще я съди за всички обвинения, казани по неин адрес от парламентарната трибуна.

Повод за искането й е скандал, избухнал на вчерашното пленарно заседание, когато Манолова обвини Цачева, че е подписала документ, с който е разрешила ратификацията на споразумение между българското и германското министерство на икономиката да бъде обнародвана, преди да бъде гласувана в Народното събрание.

Още по темата
От своя страна, Цачева заплаши Манолова, че ще я съди за клевета заради тези думи.

Днес председателят на НС я призова да си даде имунитета, за да може да реализира наказателно дело.

„Госпожа Манолова минава всякакви граници. Тя не е на митинг на свои симпатизанти, тя прекрачи всякаква бариера и този път решението ми е категорично“, отсече Цачева и заяви, че не иска извинение от Манолов.

"Този въпрос за мене е решен, до Коледа ще я зарадвам", каза Цачева и обясни, че за подобен род наказателни дела, които са от частен характер, това може да стане, ако тя доброволно си даде имунитета.

Има граждански ред, по който ще защитя не толкова моето име, а името на институцията, допълни тя.

Тя смята, че битката й по казуса ще е лека, с предизвестен край.

„Всеки, когато излезе на микрофона в пленарната зала, не трябва да забравя, че е народен представител и да внимава за това какво говори”, коментира още председателят на НС.

За езика на депутатите в НС тя заяви, че не е цензор, който има право да спира или да следи начина, по който говорят те.

"Езикът на охулване и злепоставяне на опонента, дори езикът на омразата, не дава пример на хората, които очакват да видят смислен дебат. Болно ми е, че се принизява институцията”, каза Цачева.

По думите й българският парламент е представителен образ, извадка на българското общество и няма как депутатите да са по-различни от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За да бъде справедлив този процес, Цачева също трябва да си свали имунитета. Така , ако се спазват законите, Цачева ще трябва да плати целия масраф. Защото с тези си думи Цачева просто доказа за пореден път не само, че не познава законите, но и че не познава Конституцията. За добро или лошо, точно за приказки (особено от трибуната на НС) депутатите не носят отговорност :)
25
13
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
Браво,г-жо Цачева! Наглостта на Манолова е скандално нетърпима! Нека се разследва и манипулацията "КОстинброд" с участието на Манолова,Местан,Бареков и Цацаров! България стана свидетел на комунистическите похвати на БСП и ДПС през изминалата год. и г-жа Манолова дразнеше с поведение на комунистически доносник!
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
цачева почакай след нова година най накрая да преместят съда който ще е по широк за широко форматните клиенти
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Антикомуняга -тоз муж от фотото зо чий плаче
22
3
 
11
 
! Отговори
Истината преди 9 години
ЦЦ иска да съди ММ, защото ЦЦ публикувала в Държавен вестник закон, преди парламента да приеме такъв закон, а ММ взела та го казала в парламента. При пердишното управление на ГЕРБ пак имаше подобен скандал с ЦЦ, която публикува в ДВ текст на закон, който не беше приет в парламента.
21
3
 
13
 
! Отговори
кк преди 9 години
Нашият мъдър народ има една пословица: "Хвани единия, та го блъсни в другия..."Но те не са виновни, че са там...Ние сме си виновни !!!!
20
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ме дразни Цачева, то бива превземане, ама чак толкова не бива.
19
1
 
17
 
! Отговори
Васо преди 9 години
Г-жа Цачева, тя честта на институцията е опетнена не от карамолите Манолова-Цачева, а от присъствието на някои личности на, коити мястото им е в селската кръчма. Ама, какво да правим, Конституция, "Глас народен, глас Божи" и пари пусти.
18
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Юристката Манолова срещу рабфага Цачева? Познай от раз КОЙ познава по-добре закона. Но за така наречената настояща председателка на народното събрание, нападението е най-добрата защита. Като бивша комунистка, тя най-добре познава правилото: и да си виновен, не признавай!
17
2
 
13
 
! Отговори
до 18 от 15 преди 9 години
Нивото на великите върли герберски защитници го знаем, няма нужда и тук да го демонстрирате! Иначе не е лошо да дадете аргументи, защо не съм прав, според вас, защото ако това, което сте написали, са ви аргументите, то определено съм прав да искам оставката й, все пак има групи, които нямат право да гласуват и вие явно сте техен представител!
16
3
 
6
 
! Отговори
Circus BG преди 9 години
Само като спомене някой думата 'политик' и се сещам за поредното издание на цирка,който разиграват пореден мандат.Преди години участвах в предизборна кампания на БСП.Лепяхме плакати по нощите,а на другия ден те въртят за 5 лв. .И накрая този Михаил Миков едно 'Благодаря' не каза.Ама иначе за който не е бил част от партиите ( дори и за кратко ), не знае колко тъмни структури са замесени в тях.За 5 лева ееей ,дето са предвидени за кампанията.
15
4
 
21
 
! Отговори
ЦАЧЕВА с РАБФАК преди 9 години
образоване от времената когато се изискваше в първото изречение да се благодари на ПАРТИЯТА и лично на др. Тодор Живков. Имаше много свестни и образовани хор от това време, ама тая дърта чанта не е от тях. Икономисти като Цонев, политици като ТИКВАТА, юристи като Леля ЦЕЦА са СРАМ и ПОЗОР за БЪЛГАРИЯ
14
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала ти, Цеце! Разкъсай й перушината на тая.
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пфууу , ще повърна - сменете снимката .....
12
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майчето натири на бунището 300 кг. *** ИФ, та тази лелка ще и се опре!
11
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До г-жа Цачева, Конституцията на Република България гласи, че:Чл. 67.(2) Народните представители действат въз основа на Конституцията и законите в съответствие със своята съвест и убежденияи Чл. 69. Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание.Вие се опитвате да нарушите Конституцията, която е върховния закон в държавата, аз искам вашата оставка и напускане на Народното събрание незабавно!
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майчето Галева vs. Цецка "The Cecka" Цачева - 1ви рунд!!! Гонга би! :D
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe tia za kakvo sa tam ,ne mogat iavno da re6at problemite na darjavata .za tova li vzemat takiva zaplati da si 4e6at ezicite po cial den ?
8
4
 
20
 
! Отговори
geri преди 9 години
Така и не разбрах от обидената г-жа Цачева дали го е подписала предварително или не.
7
4
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Заглавичкането на народа...продължава.Спряха да говорят за горкия човечец Сертов,сега Цачева се...напъва да запълни...вакума.Не ни греят нейните действия,това е буря в чаша с вода.Жалко за този Парламент;не заслужава тези дупетати.