Цачева поиска имунитета на Манолова

Председателят на НС ще заведе дело за обида
Обновена: 18 дек 2014 14:07 | 18 дек 2014 10:16, Анисия Иванова
72
Цачева поиска имунитета на Манолова
Цецка Цачева. Снимка, архив Буфото

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева призова Мая Манолова от БСП да си даде имунитета. Пред bTV тя заяви, че ще я съди за всички обвинения, казани по неин адрес от парламентарната трибуна.

Повод за искането й е скандал, избухнал на вчерашното пленарно заседание, когато Манолова обвини Цачева, че е подписала документ, с който е разрешила ратификацията на споразумение между българското и германското министерство на икономиката да бъде обнародвана, преди да бъде гласувана в Народното събрание.

Още по темата
От своя страна, Цачева заплаши Манолова, че ще я съди за клевета заради тези думи.

Днес председателят на НС я призова да си даде имунитета, за да може да реализира наказателно дело.

„Госпожа Манолова минава всякакви граници. Тя не е на митинг на свои симпатизанти, тя прекрачи всякаква бариера и този път решението ми е категорично“, отсече Цачева и заяви, че не иска извинение от Манолов.

"Този въпрос за мене е решен, до Коледа ще я зарадвам", каза Цачева и обясни, че за подобен род наказателни дела, които са от частен характер, това може да стане, ако тя доброволно си даде имунитета.

Има граждански ред, по който ще защитя не толкова моето име, а името на институцията, допълни тя.

Тя смята, че битката й по казуса ще е лека, с предизвестен край.

„Всеки, когато излезе на микрофона в пленарната зала, не трябва да забравя, че е народен представител и да внимава за това какво говори”, коментира още председателят на НС.

За езика на депутатите в НС тя заяви, че не е цензор, който има право да спира или да следи начина, по който говорят те.

"Езикът на охулване и злепоставяне на опонента, дори езикът на омразата, не дава пример на хората, които очакват да видят смислен дебат. Болно ми е, че се принизява институцията”, каза Цачева.

По думите й българският парламент е представителен образ, извадка на българското общество и няма как депутатите да са по-различни от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То по Коледа стават много чудеса , но тая /тоя и вълшебство не маже да я оправи !!
5
4
 
19
 
! Отговори
elkataneva преди 9 години
Ако този т.нар.председател на Народното събрание знаеше нещо от Конституцията и др.Закони в тази страна,отдавна щеше да си е подал оставката и скрил в миша дупка.Нейните престъпления против държавата са толкова много,че списък не би могъл да ги побере.Да си подава оставката и да се маха от този т.нар.парламент.
4
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво да очакваш от Мая...
3
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде отиде свободата на словото????? Значи който каже нещо което не ни харесва и бааам ...... на съд.Това намирисва на злоупотреба със власт.
2
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая често се самозабравя, надявам се Цецка да я осъди.
1
3
 
29
 
! Отговори
кк преди 9 години
Съжалявам, че ще го кажа, но това е нивото на управляващите ни - не познават закона.Народният Представител на носи отговорност за всичко, което изказва от Парламентарната трибуна. И Председателя на НС би трябвало да го знае.