Заради пенсиите РБ предупреди ГЕРБ: Клатите мнозинството!

Управлението ще бъде обречено на неуспех, смята Радан Кънев
Обновена: 18 дек 2014 14:07 | 18 дек 2014 13:09,
53
Заради пенсиите РБ предупреди ГЕРБ: Клатите мнозинството!
Снимка: БТА, архив

ГЕРБ поставя под въпрос мнозинството в парламента и стабилността на управлението. Това предупреди от трибуната на Народното събрание един от лидерите на Реформаторите Радан Кънев . Той прочете остра декларация срещу решението на най-голямата партия да даде възможност на родените след 1959 г. да преместят парите си от частните фондове в НОИ.

Още по темата
Според лидера на ДСБ това е генерална промяна в пенсионния модел, която е извършена без съгласуване със социалното министерство, с партньорите в коалицията, с надзорния съвет на НОИ. Кънев обясни още, че тя не е съгласувана със социалните партньори, не е обсъждана и приемана от МС, не е придружена и от формална оценка за въздействие.

"Колеги вносители, с това парламентарно поведение вие рушите духа на доверие между партньорите в мнозинството и духа на диалог, компромис и политическо смирение, който опитваме да наложим", каза Кънев. Той нарече решението за пенсиите „силов метод“ и го сравни с решенията без аргументи, налагани от миналия парламент.

"Ако не оттеглите това предложение, управлението на втория кабинет на г-н Борисов ще бъде обречено на недоверие и неуспех“, каза още реформаторът. Той направи скоба и все пак благодари на премиера, че „намерил начин да се извини за поведението на финансовия министър Владислав Горанов“.

Вчера Горанов обяви, че партии с четири-пет процента могат да подкрепят или не предложението, но отговорността носи ГЕРБ.

Шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова репликира Кънев и обяви, че в никакъв случай не може да се говори за промяна на пенсионния модел. Според нея е добре хората сами да правят своя избор къде да са парите им, вместо това да правят политиците.

"Частните фондове имат пари и ресурси – биха могли да се размърдат и да чуем нещо за тях“, каза Стоянова. Тя призова фондовете да убедят хората, че трябва да оставят парите си при тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
До Анонимен 15В момента приятелю достатъчно е да отидеш в една банка и да кажеш искам да ми прехвърлите пенсионният фонд при вас от там нататък те поемат нещата и ти не се занимаваш! Отиди и провери как стоят нещата примерно в ИБ или ЦКБ или в ДСК повярвай ми ще се скъсат да те убеждават и без пари ще те прехвърлят! Може и да има някаква такса, но тя няма да е голяма.
15
0
 
5
 
! Отговори
Празнодумец преди 9 години
Мнозинството българи отдавна така са разклатени, че вече 2 млн са зад граница!!Кое друго е мнозинството? Там ли? Там е фалшива история - зала за говорене на празни приказки, обаче от които Малцина получават доста пари...
14
2
 
10
 
! Отговори
Дръндер преди 9 години
Шменда или позната още като Мента по-добре да не си отваря устата, защото знаем каква лъжкиня е! Както и да го нарече взетото от ГЕРБ решение си е произвол и опит за силова национализация! а това не се бе случвало от както БКП бе на власт!
13
3
 
5
 
! Отговори
страх и некадърност преди 9 години
ГЕРБ вижда реформата в пенсионната система като ново замразяване на възрастта. От това ще се възползват няколко хиляди нови пенсионери, но заради това утре ЕК ще наложи шоково повишение на пенсионната възраст. Ако не бяха тия замразявания процесът щеше да се движи плавно, а утре- жална ви майка господа управляващи!!!
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радане, не подкрепайте най-големите простаци, крадци и измамници на България с премиера-мутра окрол бзмилостно нородо си, живеещ в пермонентна параноя да не го убият породи гадостите извършени в миналото. Той отдовна не знае как се живее в България, сега иска да открадне още някой милиард от заемите е да обрече българите на бавна смърт. Да сте чули за инвестиции в икономиката, облекчаване на бизнеса, за безработицата? Няма и да чуете. Нови избори да дойдат умни и свестни, не тези питекантропуси.
11
1
 
3
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Какво означава да се клати мнозинството?
10
1
 
11
 
! Отговори
kan4o преди 9 години
Ади довечера на орото да се фанем сите!
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давайте тогава всичко в държавната хазна, да сте спокойни. Куба почва да раздържавява, ние обратнато, давай да национализираме.
8
2
 
10
 
! Отговори
Нищо преди 9 години
На печалба деветте месеца приключват "Алианц България", ПОК "Съгласие", ПОК "Доверие" и ПОАД "ЦКБ - Сила". Четири пенсионни дружества излизат на червено. Това са "ДЗИ - Пенсионно осигуряване", "Лукойл гарант", "Ай Ен Джи" и "ДСК - Родина".До тук всичко е факт. Какво ще се случи, когато в рамките на ден ДЦК на България се обезценят? Едно време и аз се подведох с КТБ. Беше банка на годината, а какво стана?
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неуважаеми политици , след изборите от 2014 година , във ваше лице не видяхме промяна.25-ет години клатите народа,като за последно.От днес 18.12.2014 започва нашето клатене,до 18.01.205 година.Дупе да ви е яко!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Частните пенсионни фондове бяха хранилка на мекерета на БСП и ДПС. Всяка година щипваха по 100 000 000 лв. от парите на чакащи тлъсти пенсии балами. Например от АЕЦ"Козлодуй" осигуряването бе задължително. Един познат преди време поиска да изтегли вноската си от ЧПФ, оттам нададоха вой и го размотаваха една година! Сега Боко ще им тури един пръст и ще лапне паричките -доколкото ги има. После неговите авери ще ги изпапат сладко, сладко.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не " ще бъде", то Е обречено!
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Частните фондове имат пари и ресурси биха могли да се размърдат и да чуем нещо за тях, каза Стоянова. Тя призова фондовете да убедят хората, че трябва да оставят парите си при тях.А НОИ няма пари и ресурси.Така, че е добре да национализираме парите на частните фондове и да ги вкараме в държавната каца без дъно.Не благодаря оставам в частия фонд на Алианц.Немски застраховател, една от най-стабилните компании в света с кредитет рейтинг ААА.Нямам намерение да пълня пробития бюджет на НОИ.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...управлението на втория кабинет на г-н Борисов ще бъде обречено на недоверие и неуспех...Не ще бъде , а е. Герасиме, та нали реформите унищожиха българската икономика. Какви пенсии, откъде? Заемите са до време, виж Гърция. А на гърците великият ЕС плащаше да не обработват земите си ида не берат маслини!
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така! Оставка на Горанов. Това *** на сараите и Пеевски не трябва да е финансов министър.
1
1
 
12
 
! Отговори
Search... преди 9 години
Търся името на един от десетте частни пенсионни фонда в България с нисък процент на притежавани държавни ценни книжа. Кой разбира и гледа напред ще разбере за какво иде реч.Още преди три месеца имаше коментари в днес.бг за следващата голяма машинация след КТБ. Става дума за пенсиите. Предупреждавах от много време насам. Скоро държавните ценни книжа ще се обезценят, така, че от сега Ви казвам. Търсет частен пенсионен фонд с минимално количество на притежавани ДЪРЖАВНИ ЦЕННИ КНИЖА.