Манолова иска БСП да атакува в КС пенсионните промени

Решението се взе набързо - без анализ и оценка, подчерта тя
Обновена: 21 дек 2014 16:47 | 21 дек 2014 16:46,
46
Манолова иска БСП да атакува в КС пенсионните промени
Мая Манолова Снимка: архив, Булфото

Социалистката Мая Манолова ще предложи на колегите си БСП да подаде жалба до Конституционния съд срещу набързо взетото решение за преместване на пенсионните вноски на българските граждани от частните фондове в НОИ.

Още по темата
По думите й това на пръв поглед дава възможност за избор на хората, но от друга страна е фактът, че този избор може да бъде еднократен, което е много притеснително.

По думите на Манолова не може едно решение, което засяга 4 милиона българи, да бъде разгледано „на коляно":

„Не може такива промени да бъдат разгледани само на едно четене в парламента. В този смисъл имаме очевидно нарушение на българската Конституция. Ще настояваме за пълен анализ и пълна ревизия на състоянието на частните пенсионни фондове", заяви тя, цитирана от Дарик радио.

Социалистите биха подкрепили преместването на пенсионните вноски само в случай, че по законодателен път бъде създаден фонд в НОИ, в който да се акумулират вноските на гражданите от допълнителното пенсионно осигуряване, коментира още Мая Манолова.

„Ще се окаже така, че вноски, които са на хората по партиди, ще отидат в общия кюп на НОИ, от които финансовият министър да може да си харчи, да попълва дупки, от което в крайна сметка ще бъдат ощетени хората. Не може такова решение да се взема в противоречие на българската Конституция за 5 дни, без ясен анализ, без оценка как това ще се отрази и на пенсионната система, и на интересите на всеки един осигуряващ се български гражданин. Затова ще настояваме да подадем жалба до Конституционния съд", допълни тя.

Манолова отправи критики и към президента Росен Плевнелиев, който по думите й е трябвало да наложи вето на пенсионната реформа, но не е имал куража да го направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Мая МаноловапенсииКС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До "Ален мак" Това, което си написал, само потвърждава, че дежурните коментатори на ГЕРБ не коментират същността, а каквото им дойде, стига да е в негативен смисъл. Пълният или кратък член в това, което съм писал, не е проблем на никого, но ликвидирането на личните партиди на вложителите е частни пенсионни фондове и вкарването на парите в общия кюп на НОИ, а оттам и бюджета вече доста хора го определиха като национализация и кражба. В Унгария така изчезнаха 3/4 от парите - такъв е проблема.
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мая, ако беше в Герб щеше да си най умната и красивата и медиите нямаше да се заяждат с теб. Щеше да хапваш за 1700 евро в елитни заведения, охраната да те пази и нямаше да те коментират негативно.
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
svobodataАлексей Навални: В Москва управлява хунта, която краде от всички !ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА и после коментирайте
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
българина е умен и велик. Фалира частното КТБ вложителите ревнаха къде е държавата да ни върне парите. Сега реват защо от частното прехвърлят парите в държавното. на всички майна...та им..
33
2
 
4
 
! Отговори
истината преди 9 години
Мая замълчи най- после - до гуша ни дойде от теб и други около теб.Цял живот от такива политици ли ще страдаме.Кажи на хората колко чисто пари получаваш от парламента и защо сметната палата не публикува доходите на всеки депутат в края на месеца - за един месец . Да ги кажат по някоя медия - нова бтв. защото ще лъсне какви хрантутниците сте .
32
1
 
4
 
! Отговори
България преди 9 години
От година на година къде сити, истински човешки живот?Дали във изборите вечни или в парламента нов?Или в бензина светнал над мене като зов?Знам зарад чистия ми гласпримамвате ме вие искрено, но има ли един сред васбез глас, лъжи и айдуклък да ме обича истински?Весела Коледа, Апостоле!
31
4
 
4
 
! Отговори
Ален мак преди 9 години
Пич, Проблемът ти е, че си леко неграмотен, защото думата проблемът в твоя текст трябва да е с пълен член. А иначе нали пледираш за свобода на словото в чата - значи всеки може да си пише каквото намери за добре. А тези глупости за манипулирането на парите от пенсиите няма да се случат, защото нещата вече не стават както преди.
30
7
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 32-33 Проблема на доста от хората, които пишат коментари, е че вместо да коментират съдържанието, коментират личността на този, който го е казал или написал. Проблема изобщо не е в това, каква е Мая Манолова, а доста се написа (и то с доста непристойни изрази) за това. Проблема е в идеята на новия Дянков за вкара личните партиди от частните пенсионни фондове в общия кюп на НОИ и след това да ги манипулира както си иска. Ако някой може и трябва да сезира Конституционния съд за това, аз съм ЗА.
29
1
 
8
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
До 29. Пеевски е от ДПС, ама кой го избра, бе тарикат? Без БСП щеше ли да стане?
28
1
 
7
 
! Отговори
Ален мак преди 9 години
Огняне, виждам, че не си лош човек, но не мога да приема, че някой защитава една от най-омразните личности в България (освен ако не си Ангел Найденов). Иначе имам страхотно собствено мнение - ВИНАГИ! А от козата Мая няма как да имам комплекси - просто нивата са ни различни - ВЪВ ВСЯКО ЕДНО ОТНОШЕНИЕ.
27
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До "Ален мак": Всеки може да си чати с когото иска. Ти си си избрал да пишеш в статията за Мая Манолова, явно имаш някакви комплекси от нея. Нищо лошо, но е добре да имаш и собствено мнение.
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова ли не се намери комунист да й го затъкне в устата че да утихне. Оня ангелов не можа да й *** кюнците и тая нема спиране!
25
7
 
3
 
! Отговори
ognuanz преди 9 години
До пундо-Хризантема: Не говори така за Пеевски. Той е от ДПС, а сега ДПС е скритият страрегически партньор на ГЕРБ.
24
1
 
5
 
! Отговори
Ален мак преди 9 години
Огняне, що не си чатиш с Мая, тук не си интересен?
23
1
 
5
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
А, бе пундо, вие как взехте решението за Пеевски? Не че ГЕРБ го взеха много правилни, ама ти поне си мълчи.
22
5
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 21: Ще бъде добре, ако на повече хора им се осветли какво всъщност става с тези промени в пенсионната система. Показателно е това, че освен ГЕРБ за тях е само ДПС. Помисли въру това.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безпринципно кречетало е другарката Мая.Явно парите от частните пенсионни фондове са под тяхно управление и сега Бойко ще осветли има ли ги мъните или ги няма, по схемата на КТБ?????
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
MAICE PISNA MI OT TEBEZASHTO NIKOGA NE SI GOVORILA PROTIV MAFIATA V TVOIA KUSTENDILSKI OKRAG.TA TO NE BIAHA BRATITA GALEVI OT DUPNIZA.ZASHTO NE POPITA KOI ZAPLATI ZA POHODA NA KMETA DO SOFIA I OBRATNO.MAICE AZ SAM OT BCP,NO SE SRAMUVAM OT TEBE.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те, бсп, откакто откраднаха пенсионния фонд през 1989 година, станаха големи специалисти по злоупотреба на пенсии!
18
2
 
6
 
! Отговори
шмиргел преди 9 години
конституционен съд щели да сезират ха ха със същият успех могат да сезиратарменският поп този оправдателен съд на власт имащитена решенията му никои не обръща внимание