Вливането на ГДБОП в ДАНС стана, за да се "смачкат" дела!

Вучков: Все още нямаме решение кой да бъде предложен за главен секретар на МВР
21
Вливането на ГДБОП в ДАНС стана, за да се "смачкат" дела!
Снимка: БТА, архив

Основната идея да се премести ГДБОП в ДАНС е била да се "смачкат" редица дела, смята вътрешният министър Веселин Вучков, който увери по БНР, че няма да стане същото с връщането на Агенцията в МВР с последните промени в Закона за МВР.

Още по темата
Според него промяната в размера на възнагражденията не може да бъде аргумент срещу реформите в министерството, въпреки че заплатите на 700 служители от ДАНС ще бъдат съкратени значително в резултат от планираното връщане на ГДБОП в МВР.

Предвидените промени в Закона за вътрешното ведомство трябва да се случат до средата на февруари, каза Вучков.

Той призна, че е склонен на отстъпка за това дали министърът да може служебно да пенсионира служители на ведомството, както предвиждат приетите на първо четене промени в Закона за МВР.

"Ще има нова процедура как да се назначават висшата професионална фигура в МВР и председателя на ДАНС", каза Веселин Вучков.

Все още нямаме решение за това кой да бъде предложен за главен секретар, категоричен бе той.

За случая "КТБ" министър Вучков отново заяви, че институциите не са си били на мястото, вероятно и МВР.

"Очевидно там е имало покровителство на най-високи ниво и прикриване на злоупотреби", каза той.

Според него Народното събрание може да се заеме с разследването на този въпрос.

И други теми могат да се изследват в НС, това е дълг към гражданите, каза вътрешният министър и даде пример, че може да се направят анкетни комисии за случая с това как ДАНС проверява президента.

За изчезналия бивш шеф на ДАНС Петко Сертов министърът посочи, че няма данни за насилствено посегателство.

„Нищо не сме скрили", увери той.

На следващото заседание на МС ще бъде предложена цялостна концепция за утилизацията, каза Веселин Вучков.

"Когато Министерството на отбраната генерира оръжейни отпадъци, то трябва да си ги утилизира, а не да ги продава чрез обществени поръчки на всевъзможни частни фирми. Трябва да се забрани вносът на боеприпаси от чужди армии, категорично. И да се изгради един център на територията на Република България, собственост на Министерството на отбраната на 100%, и Военна полиция, както и другите структури, включително и МВР, ежеминутно да осъществяват контрол", заяви той. 

Веселин Вучков бе категоричен, че не е имало коледни бонуси за служителите в министерството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Напротив! Вие от ГЕРБ сте, както винаги, скарани с математиката и фактите.Хората изобщо не гласуват за Борисов, а обратното! 4/5 или 84% от българските избиратели не гласуваха за Борисов! 13главата му Ламя е на 1/4 или има-няма 25% от българските избиратели. Рейтингът на Борисов е катастрофален. Той е нагъл и затова озурпира властта. Защото е неграмотен, необразован и като Цветанов няма друга алтернатива, освен да стои в политиката и да тормози хората.
13
1
 
0
 
! Отговори
Онанимен преди 9 години
За Борисов гласуват масите хора. Ако гледаме като теб, за БСП, ДПС и останалите пък са гласували съвсем малък брой хора, а огромното мнозинство е против тях.Сега е редно, след като Пеевски не успя да стане шеф на ДАНС, както на Бинев, да му предложат нещо друго, например поста на гл. секретар на МВР. :)
12
2
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Мит е, че Народът иска Борисов. Фактите показват обратното! 4/5 или 84% от българските избиратели не гласуваха за Борисов. Рейтингът му е катастрофално нисък.13тоглавата му Ламя дори няма и 1/4 или 25% от гласовете на българските избиратели. Борисов е нагъл и безпардонен, марионетка на Олигархията, и затова се създава усещането сред простия електорат, че Народът го иска.Фактите, статистиките, обаче, говорят обратното. Никой не го иска.
11
1
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Напротив! Точно обратното! 4/5 или 84% от българските избиратели не гласуваха за Борисов! Вие нискообрвзованите избиратели, притежаващи Висшу незнайно от къде, сте скарани и с математиката.
10
0
 
3
 
! Отговори
Защо никой ... преди 9 години
... от "упраляващите" от 13тоглавата Ламя на Борисов не се занимава с рецесиралата заради него макроикономика и с рекордната безработица, която Борисов наду двойно в периода август 2009-март 2013 година? Защо се занимават само с простотии?
9
7
 
5
 
! Отговори
психолог от МВР преди 9 години
Добре , че народа избра ГЕРБ да управлява , защото иначе държавата загиваше . БСП-ДПС-Атака-ДС-КГБ водеше анти българска политика и толерираше престъпността . Изгониха всички съвестни кадри от МВР и назначиха само послушници на Пеевски . Самия той искаше да стане шеф на ДАНС и да тероризира народа . Да ама не .
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този брат на професор вучков л и е?
7
0
 
15
 
! Отговори
джамиите големи преди 9 години
В БГ джамиите са големи и високи,а християнските храмове са малки,колкото един голям кашон.Днес Йоаникий освети в Бургас нов храм или по-точна "голям кашон". Градската тоалетна в МОЛ Бургас е по-голяма.СКАТ ПРОДЪЛЖАВА ДА УСВОЯВА МИЛИОНИ СУБСИДИИ,НО излъчването на телевизията им е с ниско качество от времето на ламповите телевизори.Сливенска митрополия е пред фалит. А Пеевски ще строи супер голяма джамия с парите на Йоаникий.ЕТО ТОВА Е България-ДНЕС.Некадърници,поставени на високи постове!
6
6
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Едната полза бе, че след като ги сляха, вече се докладваше на един високопоставен дерибей по малко.И то нагъл дерибей, герберастки дерибей, който вместо да благодари на редовия състав за безсънието и черната работа, ругае, заплашва и иска всичко наготово. Поне някои представители на това ,,братство''.
5
5
 
10
 
! Отговори
13тоглавата... преди 9 години
... Ламя на Борисов се занимава с изключителни глупости, откакто е поела властта.Какво става, обаче, с борбата против рекордната безработица, която Борисов докара като резултат от "правителството" си на неконтролируемия хаос в периода август 2009-март 2013 година? Защо забаламосват неразбиращия си електорат с някакви абсолютни глупости като "съдебна реформа", правена от адвокатчета, и "ДАНС / ГДБОП"?
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма по политизирана структура от уж деполитизираното МВР!
3
2
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
Разбира се, всичко да е под ваш контрол
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОП бе превърната от Цецун в лична наказателна гвардия и партийна полиция на простата му партия. Един от дразнителите бе, че при създаването, в ДАНС вземаха почти 3 пъти по големи заплати, което, може би основателно обиди служителите на БОП. Май точно те спретнаха първите протести точно преди 6 години по Миково време. Уж за 50 % увеличение на заплатите.Сетне на меверейците и 5% не и даваха, но понеже правилните са на власт, исканията се смекчиха.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да - вливането на ГДБОП към ДАНС си беше една абсолютна и необоснована простотия. Така и нямаше един сносен довод ЗАЩО се прави и какви са ползите от това..