Танев нанесъл удар по "умните и красивите"

БСП поиска оставката на образователния министър
Обновена: 24 дек 2014 16:34 | 24 дек 2014 16:30, Александър Попов
178
Танев нанесъл удар по "умните и красивите"
Снимка: Булфото

БСП излезе с официална позиция по повод поведението и изказванията на образователния министър Тодор Танев по време на открит урок пред ученици от Враца.

"На 9 декември 2014 година се случи един от най-скандалните епизоди в културния живот на Следосвобожденска България. На този ден министърът на образованието и науката Тодор Танев се погаври с институцията, която представлява, както и с високото си звание на професор, дългогодишен ръководител на катедра „Политология” в СУ „Св. Климент Охридски”. Тогава на открит урок по химия пред ученици в СОУ „Христо Ботев” гр. Враца, той дава крайно негативни и подигравателни оценки и характеристики на възлови имена от науката, превърнали се в символ на обществения прогрес", пише в позицията.

Според социалистите е недопустимо да се омаловажава делото и приносите на френския учен Фредерик Жолио-Кюри, заради участието му в антифашистката съпротива.

"Недопустимо е пренебрежителното отношение на министъра към Михаил Ломоносов, основоположника на руската наука и изящна словесност. Недопустимо е и подценяването на научния принос и обществена дейност на проф. Асен Златаров заради книгата му "В страната на Съветите", категорични са от партията.

Те изтъкват и друго изказване на проф. Танев пред учениците в съседния кабинет по история - "да се държат твърдо с „маджари, евреи, арменци, докато омекнат".

Още по темата

"Да оставим встрани политическото мракобесие, с което са наситени словата на проф. Танев. На такъв начин на изказ сме свидетели вече четвърт век. Най-поразяващо е, че с пропуските в своето прогимназиално образование, с неграмотните си и пълни с дебелашко самочувствие оценки, господин професорът доказва собствената си духовна нищета и професионална неподготвеност. Като министър от квотата на Реформаторския блок г-н Танев нанася удар и върху мита за „красивите и умните” негови съратници – протестъри, които преди една година окупираха Софийския университет, давайки заявка, че те са носители на образованието и културата, на „новия морал”, допълват от БСП.

От партията изтъкват, че всеки индивид с достойнство, при наличието на такива, позорящи факти, би подал веднага оставка, заради усещането си, че е допуснал крупен духовен провал.

"Българската общественост все още се надява, че в дните преди Нова година така ще постъпи и министърът на образованието и науката проф.Тодор Танев", пише още в позицията.

От БСП заявиха, че ако проф. Тодор Танев не намери в себе си сили да постъпи по достоен начин, ПГ на БСП Лява България ще постави в Народното събрание въпроса за незабавна оставка на министъра на образованието и науката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: БСПпроф Тодор Танев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
32
 
! Отговори
Този боклук ... преди 9 години
... Танов трябва да напусне.
108
26
 
13
 
! Отговори
НИКОЛОВ преди 9 години
ДА ИДВА ПРОФ. ДРАГОМИР ДРАГАНОВ !!!! ВЕДНАГА !!!! МОЖЕ ДА ПИЕ БЕЗ ДА ПОВРЪЩА !!!! НОСИ НА ПИЕНЕ !!! СВЕТЪЛ ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ !!!! СЕГА ДЕЦАТА ПИЯТ ОЩЕ ОТ 6-7 КЛАС , А С ДРАГАНОВ МОЖЕ ОЩЕ ОТ 2-3 КЛАС , СЪВСЕМ ПО РУСКИ !!!! Как ги е изул тези от БСП-то , направо факири !!!! Вижте само как пишат "бомба Н дировка" !!!! Учени отвсякъде , като онази с "автоГЕОграфията " !!!! Да ги следваме !!! Знаете бръмбъра БСП къде ще ни заведе !!!!
107
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мръсни *** - фашисти и терористи...
106
6
 
36
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
На снимката: 2-ва диоптъра далекогледство,плешиво теме, *** поглед и още по-*** от всичките министри/колегите му ./Пиша това в трезво състояние защото неговия началник е без конкуренция.Моля ,ако някой иска да се обзаложим на 2 литра хисарско мерло да си напише мейла.
105
3
 
14
 
! Отговори
Теорема преди 9 години
Теоремата за кратуната , така я наричам.Египтяните когато са балсамирали фараоните първо са изваждали мозъка , като най ненужната част от човешкото тяло.Теоремата за кратуната е дело на Аристотел.Според него.Сърцето е помпа , а кратуната е органа , където кръвта се охлажда.Като гледам как някой си охлаждат страстите , наистина смятам , че тази теорема на Аристотел е абсолютно вярна.Даже я доразвивам.Кратуната е орган в който се охлажда простотията.
104
11
 
32
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
До АнонименПод портрета на Фредерик Жолио Кюри трябва да пише, че има Сталинска награда за мир______________________Фредерик Кюри си има статия в Уикипедия. Има нобелова награда по Химия, професор в френски университет, директор на центъра за научни изследвания във Франция.Кои сте вие- "проф" Танов, "проф" Вучков, Митьо Пищова, Цецо, Боко Тиквата???Кой знае за вас?Човека е бил комунист, затова го оплювате
103
2
 
33
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 9 години
народо треба да знае истината! нема що да се крие, нема що да се таи! народо живее зле, оти не знае кой кой е.кой е ломонозов? един *** комонизд и илитерат! он не знаел да чете и пише!кой е жолюкюри? още по-*** комонизд и илитерат! да жевее БОЙКО БОРИСОВ! он е дохтор на нуките, не като ломонозов и жолюкюри!
102
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БОЖЕ ,БОЖЕ...ПРОСТИ МУ .АКЪЛА МУ Е ТОЛКОВА!!! БЪЛГАРИО КАКВО НИ ЧАКА С ТАКИВА БУДИТЕЛИ
101
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
POKANETE PROF. TANEV V PARLAMENTA DA GOVORI OT TRIBUNATA I DA SE OBOSNOVE .? ZNAE LI NESHTO KOETO NIKOI NE ZNAE ZA TEZI UCHENI ? PREZ 36 GOD E GIVQL DQDO MU?
100
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като се замисля, май за Фредерик Жулио Кюри е прав, кой мъж ще приеме фамилията на жена си, ако не търси пари или слава на чужд гръб.
99
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Таз кратуна проста, кой я тури на поста?
98
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО КОГА щЕ СИ ИЗБИРАТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ *БИЛИ
97
7
 
23
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 9 години
Ега ти и професора ????Как се роят тези научни пръквания бе?????Ами че на този шемет научното му ниво е по-ниско от на Митьо Пищова.
96
7
 
28
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Толкова е комплексарско да те знаят само на твоята улица и да оплюваш учени, които ги знае цял свят или цяла България.И тоя Бай *** ще ни учи студентите на наука.... И после ще се чудим защо и следващите ни пруфесори ще приличат на Митьо Пищова
95
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много умен и красив перфоратор!
94
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мдаа... А кой сте Вие, проф. Танев и какви са вашите заслуги към която и да било сериозна научна област?!
93
1
 
6
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 9 години
Еха а а а къде видяхте тези умни и красиви ***ЍМУНИ бееееееееееее??????
92
7
 
36
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 9 години
Проф Танев надмина проф Вучков.Хора, които по времето на социализма биха били пожарникари или продавали семки пред стадиона, сега са в управлението на държавата.Очаквам следващия министър на образованието да прилича още повече на Митьо Пищова.И всички стоят и му се усмихват раболепнически, зер да не изпуснат заплатата от 400 лева.
91
3
 
31
 
! Отговори
fripp преди 9 години
През 1912г. президента на Американското химическо общество А.Смит, професор от Колумбийския университет, пише, че атмосферата на Венера е открита от Ломоносов. Мисля, че той по-добре е разбирал от тия работи от нашия нещастен министър. През 1935г. Кюри е награден с Нобеловата награда по химия. През 1948г. ръководи изграждането на първия френски ядрен реактор. Много години са минали оттогава, но нито Танев, нито Кънев са споменавани като хора, допринесли нещо за световната наука и прогрес.
90
6
 
33
 
! Отговори
не се сърдете преди 9 години
Не се сърдете на някой си Тодор Танев. Текстът на изявлението му е съчинен в американското посолство в София и е превод от английски.