Танев нанесъл удар по "умните и красивите"

БСП поиска оставката на образователния министър
Обновена: 24 дек 2014 16:34 | 24 дек 2014 16:30, Александър Попов
178
Танев нанесъл удар по "умните и красивите"
Снимка: Булфото

БСП излезе с официална позиция по повод поведението и изказванията на образователния министър Тодор Танев по време на открит урок пред ученици от Враца.

"На 9 декември 2014 година се случи един от най-скандалните епизоди в културния живот на Следосвобожденска България. На този ден министърът на образованието и науката Тодор Танев се погаври с институцията, която представлява, както и с високото си звание на професор, дългогодишен ръководител на катедра „Политология” в СУ „Св. Климент Охридски”. Тогава на открит урок по химия пред ученици в СОУ „Христо Ботев” гр. Враца, той дава крайно негативни и подигравателни оценки и характеристики на възлови имена от науката, превърнали се в символ на обществения прогрес", пише в позицията.

Според социалистите е недопустимо да се омаловажава делото и приносите на френския учен Фредерик Жолио-Кюри, заради участието му в антифашистката съпротива.

"Недопустимо е пренебрежителното отношение на министъра към Михаил Ломоносов, основоположника на руската наука и изящна словесност. Недопустимо е и подценяването на научния принос и обществена дейност на проф. Асен Златаров заради книгата му "В страната на Съветите", категорични са от партията.

Те изтъкват и друго изказване на проф. Танев пред учениците в съседния кабинет по история - "да се държат твърдо с „маджари, евреи, арменци, докато омекнат".

Още по темата

"Да оставим встрани политическото мракобесие, с което са наситени словата на проф. Танев. На такъв начин на изказ сме свидетели вече четвърт век. Най-поразяващо е, че с пропуските в своето прогимназиално образование, с неграмотните си и пълни с дебелашко самочувствие оценки, господин професорът доказва собствената си духовна нищета и професионална неподготвеност. Като министър от квотата на Реформаторския блок г-н Танев нанася удар и върху мита за „красивите и умните” негови съратници – протестъри, които преди една година окупираха Софийския университет, давайки заявка, че те са носители на образованието и културата, на „новия морал”, допълват от БСП.

От партията изтъкват, че всеки индивид с достойнство, при наличието на такива, позорящи факти, би подал веднага оставка, заради усещането си, че е допуснал крупен духовен провал.

"Българската общественост все още се надява, че в дните преди Нова година така ще постъпи и министърът на образованието и науката проф.Тодор Танев", пише още в позицията.

От БСП заявиха, че ако проф. Тодор Танев не намери в себе си сили да постъпи по достоен начин, ПГ на БСП Лява България ще постави в Народното събрание въпроса за незабавна оставка на министъра на образованието и науката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: БСПпроф Тодор Танев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
14
 
8
 
! Отговори
Хуя Кант преди 9 години
Комунисти, за вас трябва куршум без съд и присъда, както навремето 1947 година вашите бащи и дядовци избиха 90% oт цвета на българската интелигенция и даваха на прасета телата на убитите от т. нар. "Народен" Съд български герои!
68
7
 
21
 
! Отговори
Пълна трагедия преди 9 години
Трагедията българска не е, че ни управляват мутри, или комунисти, или турци от ДС, или всякакви такива подобни мафиоти.Трагедията ни е, че вече взеха да ни управляват изключителни простаци, хора неуки, хора с природно ниска интелигентност, които грам не се усещат когато плещят глупости по националните медии.Но най-голямата трагедия е, че алтернатива не се вижда никаква...
67
3
 
8
 
! Отговори
до 84 преди 9 години
Ами те гениите са така бе, сербез! Един Айнщайн също е би считан за ***.
66
21
 
8
 
! Отговори
UACEG преди 9 години
За какво искате оставка на министъра , за това че говори истини ли ??? Повечето млади ще си заминем , след като завършим!
65
5
 
23
 
! Отговори
до преди 9 години
И защо тогава министъра се е извинил, след като е прав. Можеше да продължи тази линия като наругае русофилите Вазов и Маркес.
64
13
 
10
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖЕНИЕ преди 9 години
НЯМА нито един природен закон или пък откритие от него. Някои явно не са чували или прочели нещо за ЛАВОАЗИЕ или пък за доктор Роберт Майер. Ломоносов е САМО с хипотеза, че на планетата Венера има атмосфера наблюдавайки я през любителски телескоп и толкова.... Между другото, до 16 годишна възраст Ломоносов е бил неграмотен.
63
23
 
12
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 9 години
Браво на министър Танев.Фр. Кюри е научен администратор, а не учен-физик. Популярен е у нас по времето на соца защото е бил член на ФКП /Френска комунистическа партия/. Асен Златаров след деветнадесетомайския преврат 1934г. , организиран от сърбите с финансовата подкрепа на СССР, развива активна научна дейност . Написва книгата В страната на съветите (1936), след което умира същата година на 51г. Какво ли му се е случило? Просто превратаджиите са свалени от власт.Ломоносов кодифицира руската граматика, като я прави направо ужасна дори и за руснаците, нищо друго. НЯМА нито един при
62
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какъвто командира,такива и министрите му.ПРОСТАЦИ.
61
4
 
27
 
! Отговори
СВД преди 9 години
Гледам тази физиомутра и започвам да разбирам основанията на Народния съд!
60
24
 
10
 
! Отговори
по твърдо преди 9 години
Живял съм на Запад и честно казано никой не е чувал за Ломоносов , че даже и за Фредерик Жолио т.н. Кюри . Това са някакви измислени от руско-болшевишката пропаганда учени , единия ,защото е от Русия , а другия защото е отлявлен комунист и сталинист уволнен от френските власти за болшевизъм . Какъв е Асен Златаров сам се е разкрил пишейки дитирамби в прослава на СССР и Сталин . Та министъра има право , май ?! Само като видим кой скача и ни става ясно , че е прав !
59
3
 
13
 
! Отговори
до 77 преди 9 години
Ние сме ги оставили, но те не ни оставят и бълват простотии, дори в тази тиха и свята нощ!
58
18
 
10
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Комуньета мръсни долни, Бойко и ГЕРБ управляват с Божията воля и народния мандат. Оставете на мира правителството да си върши работата да вади отечеството от тоя батал в който ни забодоха вашите вождове!!! НИКОГА повече комунизъм!!!!!
57
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината боли, нали?! БСП най-вече ги боли за партизанския професор Златарев!
56
4
 
12
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Не така бе хора естествено,че министъра е "подходящ" разгледайте снимката преди статията.На ББ просто му е наредено кои са подходящите за съответните постове.
55
2
 
17
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Най-кофтито е в цялата ситуация, че реформаторите бягат от отговорност за негативите си! Не приемат критика никаква, т.с ампутирано е всякакво чувство в тях за справедливос и липса на каквато и да било съвест! Те един вид винаги са прави дори и да грешат! При грешки се измъкват като слузисти влечуги и те пак не са виновни,горките ! :))) Правилното отношение към такива твари е погнуса, отвращение, .... и производно поведение! Не могат дори да се надсмеят над проявената си глупост дори!!!
54
1
 
6
 
! Отговори
kolovan преди 9 години
До ИФ-ЦЦ-ББEvrika
53
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛАВА НА БЪЛГАРСКИЯ БОГ ТАНГРА,ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ,ДОЛУ НА ЦИОНОФАШИСТКАТА ХУНТА ПРЕВЗЕЛА ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ....ИЗРАЕЛ И САЩ СА ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИЯ
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименТИ си представител на този *** народ селчо. Какво общо има Путин тук? Набъркай по тази логика Д. Камерън, Джон Кери (дето се обадил на Боцката), Блатер, Мандела или Чък Норис.
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой краде повече - другарите или герберите?
50
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потрошили са от бой единия от шефовете на КТБ. Ето, че по Коледа стават чудеса!