Да се отнемат лицензите на ЕРП-тата, пак зове Патриотичният фронт

Искат гаранции, че произволът на монополистите ще бъде спрян
19
Да се отнемат лицензите на ЕРП-тата, пак зове Патриотичният фронт
Снимка: Булфото, архив

Патриотичният фронт /ПФ/ счита за задължително продължаване на процедурата по отнемане лиценза на ЕРП-ата, започнат от предишния състав на ДКЕВР, съобщиха от пресцентъра на парламентарната група на политическата сила.

Още по темата
Искането на ПФ е във връзка със сигнали на клиенти на „Енерго – Про“, които са получили по две фактури с една дата за плащане.

"Както преди две години, така и сега хората твърдят, че сумите, за които претендират ЕРП-ата, са два-три
пъти над обичайните. Държавните институции този път заявиха, че започват проверки, което е окуражително, но настояваме за гаранции, че сега произволът на монополистите ще бъде овладян", посочват от ПФ.

Патриотите настояват и за нови законови правомощия и задължения за държавния регулатор по текущ контрол на отчитането на потребената енергия. Такива ще бъдат предложени от народните представители на ПФ за второто четене на Закона за енергетиката, уточняват от политическата сила.

ПФ иска електромерите, ползвани от ЕРП-ата, да бъдат проверени в лаборатории на БАН или Техническия университет за надеждността на софтуера, за да се разбере дали те могат да бъдат манипулирани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Само със зовене няма да стане, трябва и малко дъжд от камъни. Да има стрес и шок.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крадците вън от БГ
12
0
 
2
 
! Отговори
Папата преди 9 години
Пълни глупости са тва за лицензите - реформирайте таак че даможемд а избираме, който си исакме... а тези които ви дерат изобщо не са ЕРПтата ЛЪВСКИЯ ПАЙ отива при Другарите....
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подкрепям това тяхно предложение!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЛОЖЕТЕ СИ В КЪЩИТЕ И АПАРТАМЕНТИТЕ ПО ЕДИН КОНТРОЛЕН ЕЛЕКТРОМЕР И ЩЕ ВИДИТЕ ГИГАНТСКАТА РАЗЛИКА В ПОКАЗАНИЯТА НА ТОЗИ В ТАБЛОТО И КОНТРОЛНИЯТ ЕЛЕКТРОМЕР. ЛОШОТО Е ЧЕ ПОКАЗАНИЯТА НА КОНТРОЛНИЯТ ЕЛЕКТРОМЕР НЕ ГО ПРИЗНАВАТ ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВО. НАПРАВЕНО Е ТАКА ЗА ДА ВИ КРАДЪТ И ДА ВИ СВАЛЯТ ПО ДВЕ КОЖИ. В ИГРАТА ИГРАЯТ ВСИЧКИ ПО ВЕРИГАТА. ОТ НАЙ ДОЛУ ДО ВЪРХОВЕТЕ. ТОЗИ МИКС КОЙТО ГО ПЛАЩАТЕ С ПРЕНОЗ ПРЕВОЗ НЕ Е РЕАЛНАТА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ КОЯТО КОНСУМИРАТЕ. ТОЗИ МИКС ВИ НАДУВА СМЕТКИТЕ ДО БЕЗБОЖИЕ.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Симеонов!Три пъти по-голям ефект ще има ако ликвидирате гру,пата на Христозов в енергетиката! Да,ама не Ви стиска като знаете кой е основния "инкасатор" зад тях!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво плачете бе, кой ви избра ББ и служебното правителство, което увеличи цената на тока - да не съм аз. На кого са ортаци в краденето Паричния Фронт, нали пак на тях. Каква е крайната цел - да се изгонят европейските ЕРП-та, за да може на тяхно място да се настанят родните мафиоти, каквито са ***-Варна, приятелите на Тиквата, които са истинските собственици на Енерго-Про. Затова и само във Варна пищят пак.
7
1
 
2
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ! преди 9 години
ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА ПРЕМАХНЕШ "МОНОПОЛА" Е ---ДА ИЗГРАДИШ ОЩЕ НЯКОЛКО ПОДОБНИ СТРУКТУРИ В ЕНЕРГЕТИКАТА.ВСЯКО МЕСТНО Д-ВО ЗА "ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ" ---МОЖЕ ДА ИЗПЪЛНЯВА СЪЩАТА РОЛЯ!ПРАВИТЕ ОЩЕ 10--ТАКИВА И МОНОПОЛА НА ЕРП-тата , ...УМИРА!НА ТОВА МУ ВИКАТ ---"КОНКУРЕНЦИЯ"!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко *** трябва да си за да мисилш, че може да съществува енергетиката без ЕРП-та. Кой ще поддържа мрежата, кой ще отчита електромерите. Може би Дедо Господ. Тоя от Банкя, дето викаше че токът са едни жици, кво толкова.
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе вземете им ги да мирясат патриотите, да дойде следващото енергоразпределително дружество, тоя път с още повече проблеми.
4
1
 
7
 
! Отговори
До 3 преди 9 години
Това няма как да стене в българско.А дано,ама надали;)
3
3
 
12
 
! Отговори
Има правда преди 9 години
Все още е загадка защо българите продадоха родината си за жълти стотинки. Също така предадохте и Русия заради ЕС!Знаете че продажниците и предателите винаги са губещи!!!!!!
2
1
 
23
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Виктор Орбан премиера на Унгария тегли ритника на Е-ре П-***-Тата и сега унгарците плащат 26% по-малко за ел. енергия.Нашите политици са на хранилката им.Затова или те или ние.НИЕ решаваме.
1
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами, айде де. Крайно време е някой нещо да почне да прави в тая държава.