ДПС призова за масов отпор на Луковмарш

Движението осъжда преклонението пред личности, свързани с фашизма
Обновена: 12 фев 2015 11:23 | 12 фев 2015 09:52,
164
ДПС призова за масов отпор на Луковмарш
Снимка: Архив БТА

ДПС призова от парламентарната трибуна в парламента отговорните партии, институциите и цялото общество да се противопостави на провеждането на тазгодишния Луковмарш.

Още по темата
Движението настоява кметът на София Йорданка Фандъкова да забрани шествието. Депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев изчете декларация от името на партията, в която осъди проявата.

Луковмарш е традиционна проява на националистически формации в България. Тази година той ще се проведе на 14 февруари. Маршът представлява възпоменателно шествие в памет на генерал Христо Луков. Според анализаторите той е спорна личност в историята на България, повлиян силно от фашизма и близък до нацисткия режим на Третия Райх.

„ДПС категорично осъжда преклонението пред личности, свързани с фашистка идеология“, каза Кърджалиев от парламентарната трибуна. Формацията обвини организаторите на Луковмарш, че утвърждават своеобразен неонацизъм.

„ДПС има принципна позиция срещу всички форми на насърчаване и оправдаване на етническа и расова омраза, включително и към враждебност към малцинства, емигранти и др.“, обяви още депутатът.

Според движението Луковмарш ще поругае паметта на жертвите на Холокоста и ще отрече репресиите, на които са подлагани евреите. ДПС предупреди, че разгръщането на антиромски настроения в обществото, което става не без участието на представители във властта, може да се мултиплицира.

„Нека на 14 февруари, ден на традиционен празник и ден на любовта, да кажем "не" на омразата“, призова Кърджалиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
9
 
! Отговори
Прост преди 9 години
Че няколко хора доколкото си спомням доказаха с факти и доказателства, че Холокауст не е съществувал. Не, че после евреите не ги осъдиха за това по собствения си закон за антисемитизъм, който е измислен за да запази илюзията, че е имало!
82
1
 
19
 
! Отговори
мм преди 9 години
Нашите управници не дават да има Луковмарш. Виж , ако е Османски военен марш може.
81
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ДПС трябва да го каже първо? Къде са другите партии? Изгодно им е да се проповядват такива движения. Трябва ясно да се каже от всички - фашизмът е античовешка идеология и тя няма място в съвременния свят!!! Ако искат да честват военните победи - те не са само на Луков, това е част от военната история на България.
80
5
 
3
 
! Отговори
Monibonboni преди 9 години
Реклама, реклама, ама ето, че го забраниха.
79
1
 
19
 
! Отговори
Рекси преди 9 години
Kazano от устата на ДПС, това си е реклама.
78
2
 
15
 
! Отговори
мислете преди 9 години
101 съвсем си се объркал , никога не са плюли бсп срещу евреите , там колоко евреи болш има. убииците на луков са от интернационалната болшевико ционистическа група финансирана от Коминтерна по тово време пълен с евреи . Кой прави атентата на св неделя пак същите фридман и тн ционисти болшевики затова дращи против марша мсяка година първо Шалом после по линия на юдеоболшевизма задейства и русия а пък ДПС са си комунистическа агентура
77
3
 
18
 
! Отговори
BG преди 9 години
Типичния похват на *** - щом нещо или някой е против руския им господар - то е "фашиско", "нациско" и прочиеСамо да питам *** след като се наричат "антифашисти" защо непрекъснато плюят по евреите ?!?! Всеки комунист който знам бълва омраза срещу тях !За справка обаче, по време на "нациска" България т.е по времето на ген.Луков, еврейското население в България има ПРИРАСТ !!! т.е евреите не само че не са намалявали ами са се женели и правели деца !!! В "нациска" държава !!!
76
2
 
37
 
! Отговори
Гост преди 9 години
Защо така, бе, ДПС. Страх ги е да не си спомним, че Христо Луков е участвал в |Първата Балканска война 1912-1913 г., която е сложила край на османското господство на Балканите?И кои са ДПС, за да имат претенции? Етнически партии нямат място в ЕС и 21-ви век.
75
1
 
32
 
! Отговори
да прочет преди 9 години
за онези , които не знаят да прочет кой е ген Христо Луков и как сам с четири оръдия сприра пред Кюстендил Сръбската армия . Никога не е бил фашист и нацист убит пред дома си от платени от Коминтерна болшевики Виолета Бохор Якова и Иван Боруджиев
74
2
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Консолидацията на...здравите сили в България,трябва да...продължи.Луков марш,е малка прелюдия,в този...процес.Ха стига депесарски...капризи;намираме се в посттоталитарна държава,в която българите са...господари.
73
9
 
11
 
! Отговори
БСПар преди 9 години
До Анонимен 93Слушай бе ***,не си ти човекът ,който ще казва кой е склеротирал ,кой търси "ортаклък"Ако смяташ ,че заиграването с фашизма е като лигавщините на футболните агитки жестоко се лъжеш.България е толкова малка ,че не си струва да се "вадят скелети от гардероба",а трябва да се обединим и да "вървим напред" .
72
1
 
15
 
! Отговори
да преди 9 години
https://facebook/lukovmarshутре ще дават пресконфернеция , марщът ще се проведе
71
2
 
30
 
! Отговори
Наивен преди 9 години
А питам Кога българите ще се вдигнат и ще поискат официално конституционна забрана на ДПС и всякакви други чужди агенти в българския политически живот,проруски прогръцки,просръбски,ционистки,ислямистки и подобни?Кога българите ще поискат официално международно признаване на Геноцида над българския народ 1913-2013,има ли българска организация,която до го направи?По Конституция България е държава на етнообразуващ принцип, основно държава на българите,и всички останали трябва да го знаят и съблюдав
70
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** гледат всячески да прикоткат отново БСП за ортаклък, ама даже на склерозиралите цоциалисти им светна каква е главната причина за 15 години поражения.
69
2
 
19
 
! Отговори
Огнен змей-част7 !!! преди 9 години
До BGА най-смешното е,че тоя шарлатанин дето не е ходил войник(представил бележка,че има 10 диоптъра-ха ха ха,късогледство) все за война говори!Ха ха ха! И дойде през 1979 година да бачка фотограф в литературния музей на бул Раковски 138 бре! Тоя ***,дето използва казармения лаф-"дихател"!!!???Тоя казарма не е помирисвал,а аз запалих ГСМ-а на под 22800 бре!За кой не му изнася-ЛЪЖА!
68
5
 
38
 
! Отговори
въйвъй преди 9 години
Абе не знам кой е точно тоя Луков, ама щом ДПС е против него, значи явно е бил полезен за България! Така че- това, срещу което е ДПС/Москов, морала, християнството и прочие / е добро за нас, хората, за нас -българите!
67
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БРАННИКMда-а-а,как скочиха по команда руско-турските слуги от БСП и ДПС,щом дадоха знак от руското посолство.Кога онзи пиян мужик Исаков ще бъде експулсиран от България,заради постоянната му намеса в нашите вътрешни работи?
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ръката Божия", отдава всекиму дължимото, включително и на Сатана!
65
4
 
31
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Проблем ли е, че има българи националисти, то не е ли това най-доброто за една нация, да почита героите си. Явно не, трябва да сваляме шапка на Кончита Вурст и да легализираме инцеста. Сваляй шапка на турците робе, сваляй, сега ще се види, кой какъв е.
64
1
 
6
 
! Отговори
Огнен змей-част6 !!! преди 9 години
До до Огнен змейДо некакъв ясновидец,дето твърди че лъжа!!! Ха ха ха!!!И го е изкрещял бре!!!Ха ха ха!!! Значи има два варианта-ИЛИ ЛЪЖА или НЕ ЛЪЖА бре!!!Кво ми пука на мен и на жилетката ми кво твърдиш ти!!!През есента на 1982 година немаше смартфони та да постна снимка от палежа на ГСМ-а във фейса бре ***!А и беше тъмно-през нощта бре!Дори и да имах САМСУНГ 5 пак кофти снимка щеше да излезе бре!За мен е важно че ги избачках червените и ВКР-то им не ме уличи!Ти *** за под33000 кво е?