ДПС призова за масов отпор на Луковмарш

Движението осъжда преклонението пред личности, свързани с фашизма
Обновена: 12 фев 2015 11:23 | 12 фев 2015 09:52,
164
ДПС призова за масов отпор на Луковмарш
Снимка: Архив БТА

ДПС призова от парламентарната трибуна в парламента отговорните партии, институциите и цялото общество да се противопостави на провеждането на тазгодишния Луковмарш.

Още по темата
Движението настоява кметът на София Йорданка Фандъкова да забрани шествието. Депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев изчете декларация от името на партията, в която осъди проявата.

Луковмарш е традиционна проява на националистически формации в България. Тази година той ще се проведе на 14 февруари. Маршът представлява възпоменателно шествие в памет на генерал Христо Луков. Според анализаторите той е спорна личност в историята на България, повлиян силно от фашизма и близък до нацисткия режим на Третия Райх.

„ДПС категорично осъжда преклонението пред личности, свързани с фашистка идеология“, каза Кърджалиев от парламентарната трибуна. Формацията обвини организаторите на Луковмарш, че утвърждават своеобразен неонацизъм.

„ДПС има принципна позиция срещу всички форми на насърчаване и оправдаване на етническа и расова омраза, включително и към враждебност към малцинства, емигранти и др.“, обяви още депутатът.

Според движението Луковмарш ще поругае паметта на жертвите на Холокоста и ще отрече репресиите, на които са подлагани евреите. ДПС предупреди, че разгръщането на антиромски настроения в обществото, което става не без участието на представители във властта, може да се мултиплицира.

„Нека на 14 февруари, ден на традиционен празник и ден на любовта, да кажем "не" на омразата“, призова Кърджалиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
31
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Дай, дай отпор да видиш, как сценарият Сребреница се повтаря. Продължавйки да настройват мюсюлманите срещу християните, какво очаквате да се случи? Но точно това е целта на ДПС, да станат размирици, след което Турция да се намеси. Местан да му се отреже главата, както и на повечето изверги от ДПС.
62
3
 
2
 
! Отговори
до84 преди 9 години
объркал си темата.
61
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АБЕ И ФАШИСТИТЕ СА БИЛИ ХОРА. НАЛИ? И СА БИЛИ В СЪДРУЖИЕ СЪС САТАНАТА. В ТОВА НЯМА НИЩО ЛОШО ДА СИ САТАНИСТ. НАЛИ? САТАНАТА Е ПО СИЛЕН И ОТ БОГ. ПОГЛЕДНЕТЕ В КАКЪВ СВЯТ ЖИВЕЕТЕ И КАЖЕТЕ БОГ ЛИ Е ПО СИЛЕН ИЛИ САТАНАТА? САТАНАТА Е НАВСЯКЪДЕ ОКОЛО ВАС. А БОГ Е ВИСОКО И НЕ СЕ ВИЖДА.
60
1
 
12
 
! Отговори
BG преди 9 години
Ха, ха - с това си изказване практически Местан закопава своите партньори *** и атакистите :)))) Защото ако последните се обявят срещу Луков марш означава че подкрепят ДПС и турската етническа партия (е.. "националистите" :)))Ако подкрепят Луков марш - другаря Путин ще им окъса не ушите ами .... за другаря Жириновски да не говорим - русофили подкрепят марш в памет на човек с явна прозападна ориентация считан за нацист и убит точно от тях !!!Ало, атакистите - нещо много сте се умълчали
59
3
 
25
 
! Отговори
АНТИТОЛЕРАСТ преди 9 години
Бог,Цар/Народ/,Отечество!
58
0
 
19
 
! Отговори
Намерих материала преди 9 години
Който се интересува, да напише в Гугъл"Аз, дъщерята на убиеца".Намерих и друг интересен материал. Като напишете в Гугъл името на госпожа другарката Татяна Буруджиева, ще се появят различни заглавия.Едно от тях ще ви уведоми, че студентите на тази жена(от Великотърновския университет),са написали протестно писма - тя нито веднъж не е стъпила на лекции и упражнения, а се води техен преподавател.Интересно,за този период,през който не е стъпила в този университет, дали е получавала заплата от там?
57
1
 
8
 
! Отговори
Огнен змей-част5 !!! преди 9 години
До До Огнен змейКефя се,че сте разбрала кво е ГСМ!!! А аз помислих,че некакъв *** дето не е служил ме пита!!!Нема лошо да питаш когато не знаеш!!!А ВКР означава Военно контраразузнаване!Беха големи *** и ги имаше във всеко поделение също!!!Обаче и некъдърни след като не можаха да ме разкрият!За мой кеф разбира се!Тогава бях млад и безрасъдно смел!Сега вече не съм млад!То за да извършиш такава ДИВЕРСИЯ се иска две-три неща !!! Ум,сърце и дупе бре!!!
56
1
 
28
 
! Отговори
кръстоносец преди 9 години
е на пук на дпс за пръв път и аз ще ида. М!
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да отбележм за протокола, че руският посланик все пак изпревари и атака и позитано и ДПС-то. Дано времето е хубаво!
54
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не го знам какъв е тоя луков марш, но щом ДПС вие, значи е нещо добро.
53
1
 
11
 
! Отговори
До Огнен змей преди 9 години
Благодаря за пояснението.Аз съм жена, не знам какво има във военните поделения и не мога да разбера, защо някои хора са писали минуси на моя въпрос?Какво лошо има в това, човек да пита, когато не знае нещо?!
52
4
 
31
 
! Отговори
pesho преди 9 години
Щом ДПС е против нещо, значи то е добро за България.
51
1
 
23
 
! Отговори
АнтиГлобалист преди 9 години
Местан: Луковмарш е националистически, да се замени със Сюлейман-паша-марш!...
50
3
 
7
 
! Отговори
Огнен змей-част4 !!! преди 9 години
До До Огнен змейЕ сега скивах,че некакъв ме пита кво значи ГСМ !!? Склад за гориво и смазочни материали бре!Имаше го във всеко едно комунистическо поделение на БНА(българска НАРОДНА-ха ха,армия)!!!Запалих го през нощта с коктейл *** точно когато се сменяше караула!За такива аварии и саботажи тогава несамо,че не се пишеше никъде а и не се говореше бре!Просто ВКР-то не успя да ме разкрие!Уволних се след края на учението ЩИТ82-некъде за Коледа!Три месеца задръжка-мамка им!!!Но не ме разкриха!
49
2
 
20
 
! Отговори
фен преди 9 години
....Ето моя отговор на призива на ***-друговерци-ВСИЧКИ ИСТИНСКИ И РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ-ТАМ!!Да почетем достойно един голям българин и воин,спасил Кюстендил!!Хвала на герой и вечна и светла да е паметта му!А на оная ПИКЛА,гордееща се ,че е дъщеря на убиец-на съд и в дома в Стара Загора-колкото за по-дълго,толкова по-добре!А ако може-и ЗАВИНАГИ,защото там е мястото на Националните предатели и ***!
48
7
 
11
 
! Отговори
Огнен змей-част3 !!! преди 9 години
Ако ме бяха родили преди 1930 година то щях да съм горянин след 09 09 1944г!бре!Освен,че запалих комунистическия ГСМ през есента на 1982 година успях да съдействам на две момчета да се чупат от НЕРЕБЕ-то през сръбската граница!Аз самия възирах на един събор на българо-сръбската граница през 1988 година!Върнах се чак 2001 година от белла Италия бре!!! Общо масрафа ми излезе малко над 240 лева(бая кинти за онова време!) за подкуп и за открит лист за събора!Плюс помощта от местен ятак,разбира се!!!
47
3
 
29
 
! Отговори
eeha преди 9 години
Тия от ДПС като не вършат работа, да ги изхвърлят от парламента!
46
2
 
33
 
! Отговори
Български гражданин преди 9 години
Българския народ призовава Правителството и партиите в Парламента за масов отпор на противоконституционната / верска и етническа/ партия ДПС !
45
7
 
1
 
! Отговори
До Огнен змей преди 9 години
Какво означава ГСМ?
44
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Излезе информация в друг сайт, че Луков марш е забранен. Ако е истина е хубаво да се разбере, кои общински съветници са били против марша. Съвпадение ли е , че е забранено честването на български национален герой втора поредна годинаоткакто продажните ни политици започнаха да подменят българското населени е с афро-арабско?!!За 2014 на 12000 афро-араби са им дадени статути, а още 6000 чакат=18000.За 2013 още 10 000 раздадени статути, или само за 2 години са вкарани най-малко 30 000 ислямисти.