ДПС призова за масов отпор на Луковмарш

Движението осъжда преклонението пред личности, свързани с фашизма
Обновена: 12 фев 2015 11:23 | 12 фев 2015 09:52,
164
ДПС призова за масов отпор на Луковмарш
Снимка: Архив БТА

ДПС призова от парламентарната трибуна в парламента отговорните партии, институциите и цялото общество да се противопостави на провеждането на тазгодишния Луковмарш.

Още по темата
Движението настоява кметът на София Йорданка Фандъкова да забрани шествието. Депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев изчете декларация от името на партията, в която осъди проявата.

Луковмарш е традиционна проява на националистически формации в България. Тази година той ще се проведе на 14 февруари. Маршът представлява възпоменателно шествие в памет на генерал Христо Луков. Според анализаторите той е спорна личност в историята на България, повлиян силно от фашизма и близък до нацисткия режим на Третия Райх.

„ДПС категорично осъжда преклонението пред личности, свързани с фашистка идеология“, каза Кърджалиев от парламентарната трибуна. Формацията обвини организаторите на Луковмарш, че утвърждават своеобразен неонацизъм.

„ДПС има принципна позиция срещу всички форми на насърчаване и оправдаване на етническа и расова омраза, включително и към враждебност към малцинства, емигранти и др.“, обяви още депутатът.

Според движението Луковмарш ще поругае паметта на жертвите на Холокоста и ще отрече репресиите, на които са подлагани евреите. ДПС предупреди, че разгръщането на антиромски настроения в обществото, което става не без участието на представители във властта, може да се мултиплицира.

„Нека на 14 февруари, ден на традиционен празник и ден на любовта, да кажем "не" на омразата“, призова Кърджалиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
35
 
! Отговори
az преди 9 години
аз искам някой да излезе с декларация за забрана на ДПС защото е антиконституционна и антибългарска партия подтикваща към расова нетърпимост !
42
3
 
25
 
! Отговори
Мангустарян Депесаро преди 9 години
Луков марш трябва да се провежда всяка седмица! Ние нямаме нищо против евреите. Имаме си проблеми с други малцинства.
41
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
така опипват почвата утре да ли могат да забранят честване на 3 март например.На борците за свобода от турско робство например..
40
4
 
2
 
! Отговори
Огнен змей-част2 !!! преди 9 години
До до Огнен змейЩе ти се да съм лъжец(и то патологичен-ха ха ха!) щото не ти изнася и не ти ОТЪРВА поста ми!Пука ми дали ми верваш бре!Само ще ти изясня,че при ДИВЕРСИИ и САБОТАЖИ най-важното е не дали ще ги извършиш,а дали ще те разкрият!Е тва е фатката!Аз да не съм луд та да разказвам налево и надесно кво съм направил бре!Е сега-след 33 години вече може!Никой нищо не може да докаже а и има закон от 2000г,който обяви комрежима за престъпен бре!Демек моето е акт на СЪПРОТИВА бре ***!Ха ха!
39
12
 
3
 
! Отговори
Площад на Съгласието преди 9 години
Нацизмът не е решението, а е част от проблема. Единственото правилно решение е да създадем нова държава без лидери и партии, без президенти и премиери. Независима държава, управлявана от народа и според волята на народа.
38
3
 
14
 
! Отговори
да преди 9 години
фашизъм у Бе-гету не е имало а тиа са истински терористи и по бръзу да се приема закона за защита на Българите
37
1
 
6
 
! Отговори
До 41 преди 9 години
Пропуснал съм това телевизионно предаване. За чия дъщеря говориш?Защото, доколкото знам, Виолета Якова имала близка роднина със същото име, която обаче е починала след 1989 г. Нейният съпруг обаче, разобличен като доносник, след 1989 г. е успял да стане академик! Имам предвид съпругът на племенницата на В.Якова.
36
2
 
39
 
! Отговори
Владо преди 9 години
Като не им харесва,знаят къде е Турция
35
3
 
29
 
! Отговори
Другарю Кърджалиев, преди 9 години
Попречихме ли ви да назовавате Кърджали с името на човек, когото вие считате за герой, но който всъщност е изклал цели села в Родопите?!След Освобождението името на града не е променено, за да не ви обидят.Неотдавна имаше предложение за промяна, но хора от вашия етнос не бяха съгласни - новото име щяло да събужда спомени за репресии срещу тях. Е, уважихме ви.И сега, за благодарност,искате да ни пречите да почетем човек, който е искал да защити България от червени репресии, включително и вас!
34
2
 
29
 
! Отговори
хаха преди 9 години
тия са толкова безпомощни,че скоро очаквам да излязат с декларация в подкрепа на джедаите, дискриминирани от Републиката..хахахахахахаха
33
2
 
37
 
! Отговори
Другарю Кърджалиев, преди 9 години
Чети повече!ДПС да не демонстрира степента на малограмотност на някои от своите лидери.Има сериозна разлика между понятията ФАШИЗЪМ (такъв преживяхме в продължение на 45 г. - 1944-1989 г., и още му сърбаме попарата), НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ (какъвто има в Германия, по времето, когато живее ген.Луков) и НАЦИОНАЛИЗЪМ (веруюто на ген.Луков, екзекутиран от червена фашистка терористична група)!Значи, хем сте Движение за права и свободи, хем искате да ограничите свободното изразяване на почит към Луков
32
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Факта, че корпорацията ДПС реве на умряло е сигурен знак, че сме на прав път.
31
0
 
27
 
! Отговори
до 31 и 28 преди 9 години
Ако на някой не му е известно какво е направил генерал Луков за България през първата св война да прочете а да не пише глупости неграмотни глави
30
2
 
22
 
! Отговори
42 преди 9 години
ВЕЧЕ НЕ Е ЛИ ЯСНО, ЧЕ САМО НАЦИЗМЪТ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ЛЕК ЗА ЮДО-ИСЛЯМСКАТА ...
29
0
 
35
 
! Отговори
ЛИБЕРАСТОМРАЗЕЦ преди 9 години
ДПС в Диарбекир!
28
2
 
18
 
! Отговори
Огнен змей!!! преди 9 години
Всеки,който се чувства юнак и анти(контра)комунист в събота на марша бре!От НДК до Света Неделя да залеем бул Витошка с нашите мрачни и сурови лица!Аз,вече стар змей ще бъда веднага след младите тигри от бойците на Боян!пп-Личния ми принос в борбата срещу ЧЕРВЕНАТА чума е следния!През есента на 1982 г(един ден след като пукна Брежнев-12 11 1982г) запалих и изгоря до основи ГСМ-а на под22800 в град Горна Джумая!Хич не ми пука дали некой ми верва бре!Важното за мен беше,че ВКР-то не ме разкри!Хаха
27
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото повече предатели и изверги вият срещу Генерал Луков, толкова повече хора ще научат какво той е направил за майка България. Да не говорим, че градове като Кюстендил, ако не се казват Луковград, поне трябва да имат огромни паметници на генерала. Иначе сега там щяха да са шиптари и сърбе.
26
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агентите на ДС Доган и Местан не са ли спорни личности? Терористичната и противоконституционна ДПС не е ли спорна партия? Защо ни управляват СПОРНИ управници? Защо ги търпим?
25
0
 
23
 
! Отговори
смърт на комунизма преди 9 години
свобода на народа ! Народен съд в най- скоро време за гадовете, които се гаврят с нас вече 70 години !!! Да живее националсоциализма !
24
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За какво трябва да ни интересува мнението на турци, руснаци или американци.Генерал Луков е достоен българин/ за разлика от днешните продажни политици/ и е съвсем нормално да бъде почитан от българите.