Рязко са намалели опитите за незаконно влизане в страната

Оградата с Турция спира нелегалните имигранти, рече Вучков
17 фев 2015 19:20,
25
Рязко са намалели опитите за незаконно влизане в страната
Снимка: Архив Булфото

След изграждането на оградата по българо-турската граница се отчита рязко намаляване до 7 пъти на опитите за незаконно пресичане на територията на страната. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Веселин Вучков относно регистрираните опити за незаконно преминаване на нелегални имигранти, предаде "Фокус".

„Има установени 49 опита за незаконно навлизане на територията на страната чрез различни способи за преодоляване на това съоръжение, като само в четири от тях лицата не са били заловени.

Той уточни, че 23 от начините за преминаване са чрез срязване, чрез покриване с дрехи са 8, чрез използване на клони и дървета – 13 и чрез използване на стълба – 7.

Министър Вучков добави, че сред методите за възпрепятстване на незаконното пресичане на границата са и интегрираната система за видеонаблюдение, мобилните патрули, секретни постове и патрулни кучета.

„Към момента изходното задание за проектиране на ново инженерно съоръжение по българо-турската граница с дължина 131 км е изготвено”, каза още министър Вучков. Той отчете, че системите за наблюдение са особено полезни за целите на сигурността, но обясни, че за тях се изисква голям финансов ресурс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
бургазлия преди 9 години
нека господин МВР да дойде веднаж заедно да изкараме една нощна и една дневна смяна от по 12 -16 часа и тогава да говори че са намалели опитите .тръгнат ли нямат спиране ние сме регистратори без права и без оръжие.
20
0
 
0
 
! Отговори
Bez преди 9 години
Otkakto publikumarar ikonomicheski statisticheski sanninga za BG v Siria?
19
0
 
7
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Нашите медии не случайно се сочат за образец на Новия Ред. Това което пишат значи точно обратното. Оградата нищо не спира, но е построен този жалък плет за да се откраднат и парите спуснати за ограда. Планът е да се ликвидира България и затова я заливат с диваци, - "нашите" правителства си заработват милионите като провеждат този план.
18
0
 
0
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
No. 18 e obobshtil s nqkolko dumi, zashto shte ste oposkani i sledvashtite 10 godini!matrialeeee....
17
0
 
8
 
! Отговори
дидка преди 9 години
който влезе ,много бързо разбира къде е попаднал и бяга през глава накъдето му видят очите
16
0
 
6
 
! Отговори
смятайте, де! преди 9 години
"Той уточни, че 23 от начините за преминаване са чрез срязване, чрез покриване с дрехи са 8, чрез използване на клони и дървета 13 и чрез използване на стълба 7."Общо 51. А по-нагоре пише, че опитите общо са били 48.Двата липсващи са на извънземни.
15
2
 
4
 
! Отговори
искам ограда . ток преди 9 години
И стрелба като на мекдиканската. Тук е по зле и от мароканската! Долу герб
14
0
 
15
 
! Отговори
Абсурдистан преди 9 години
За сметка на това , ги забелязваме в центъра на София в групички по 20тина ...Сигурно са влезли в България с парашути... като стана въпрос за парашути , какво стана със случая с френските командоси ,всичко се потули и забрави - както винаги се случва в Абсурдистан.Какво стана с Бисеров, Цветан Василев ,милиардите изпарили се от една банка...Да не говорим за поредната готвеща се кражба на 16 млрд заеми и строителството на ограда 4 на цена 4 пъти по висока от построената от крадливите другари
13
0
 
6
 
! Отговори
бивш граничар преди 9 години
Добре че сам си вярва МВР.Той е от тези хора коитоникога не са спали във войнишки чаршафи а да не говорим за представатаму от граничарската служба.Всеки който е прекрачил граничната бразда и стъпил на на наша територия без разрешение се счита за цнарушителДа не говорим за тези които от БТГ стигат до западната границаВсички подобни нарушения се считат за безнаказани това ясно ли му е.на МВР
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TURZIA PODKREPIA TERORIZMA I ZATOVA GI PUSKA DA VLIZAT SVOBODNO V BALGARIA.TRIABVA DA SMAGEM S GELIAZNA RAKA TURZIA I TERORIZMA .NAPRED S VOLEN SIDEROV
11
2
 
3
 
! Отговори
maraba преди 9 години
bejantsite kato vidyat 20%DDS v Bulgaria, vinetki, dupki po ulitsite i 340 bglv mesechni zaplati v Bulgaria, i biagat prez glava daleko ot bg sinorite...
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БерлинИма медицинско название на твоето(вашето) състояние, и на Стамболийски 45а да не "работите" извънредно
9
9
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
"Границата с диваците трябва да е 5метра бетон и минирана"-----------------------------------------------------------------------------------------------------Ако се поразходиш малко по света, ще разбереш, че вие сте диваците. Бил съм в над 50 държави и по-лоши хора от вас не съм видял.
8
1
 
6
 
! Отговори
прас преди 9 години
Наместват се пластовете.Българите бягат от България,арабите настъпват в България.Напускайте я още,прадедите ви оставиха България,а вие какво ще оставите на поколенията.
7
1
 
6
 
! Отговори
непукист преди 9 години
"Само в четири от тях лицата не са били заловени" за колко души всъщност,иде реч и тези незаловените бежанци ли са или не дай си боже с по-специални умения ?
6
0
 
10
 
! Отговори
vas преди 9 години
Министър Вучков е одрал кожата на С.Станишев и като визия /донякъде/, но найвече като поведение и изказ. Да говориш повече от половин час и да не кажеш нищо това си е дарба! И този пич громи престъпността в България!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Минават вече през Македония и Албания
4
0
 
8
 
! Отговори
непукист преди 9 години
На практика излиза ,че всичките 49 опита са успешни за нарушителите след като са на наша територия ,а това че за сега са по-малко се дължи на лошото време.Има една приказка "пилците се броят на есен" много ми е интересно тогава какво ще говори този от снимката.
3
1
 
12
 
! Отговори
Краварска демокрация преди 9 години
До АнонименКато стъпят на българска територия "бежанците" ги храним редовно,обличаме ги в нови дрехи и им забраняваме да работят.
2
5
 
6
 
! Отговори
Жалка картинка преди 9 години
Явно, вече и най-неграмотните бежанци разбраха, че по-лошо място няма.