Плевнелиев обеща на Юнкер: Вече ще сме стабилни!

Шефът на ЕК потвърди, че наблюдението над нас спира от 2019-а
Обновена: 26 фев 2015 18:13 | 26 фев 2015 17:25,
223
Плевнелиев обеща на Юнкер: Вече ще сме стабилни!
Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев обеща на шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че след две турбулентни и неспокойни години през тази година България ще е стабилна.

Държавният глава и председателят на ЕК се срещнаха в Брюксел, където дадоха съвместен брифинг.

Още по темата
„Уверих Жан-Клод Юнкер, че 2015 година ще бъде на реформи и стабилност в България”, каза Плевнелиев пред медиите. Той благодари на Юнкер за неговото разбиране и приятелство с България.

„Запознах президента с реформите, които планираме и със ситуацията такава каквато е в България, политическия живот след две турболентни години, през които се смениха 5 правителства и три парламента”, каза още българският държавен глава, цитиран от „Фокус”.

Председателят на ЕК пък потвърди намерението на Комисията да спре наблюдението над страната ни от 2019 година.

Юнкер и Плевнелиев са обсъдили и възможността България да участва в инвестиционния план на Европейската комисия. Председателят й обясни, че очаква страната ни да направи необходимото, за да получи възможно най-голяма полза от този план. Шефът на ЕК даде да се разбере и че скоро ще посети България.

Пред Юнкер Росен Плевнелиев обяви приоритетите на страната ни за тази година – реформи в сектор „Правосъдие” и в пенсионната система, както и стабилност в държавата.

В отговор на въпрос, свързан с вчерашното решение на Народното събрание за дълга, Юнкер отбеляза, че това се дължи на липсата на достатъчен икономически растеж. Той отбеляза, че от друга страна България е сред държавите в ЕС с най-ниските равнища на публичния дълг. "Вчерашното решение не е трагедия“, категоричен бе Юнкер.

Българският президент и председателят на ЕК са обсъдили и ситуацията в Западните Балкани и кризата в Украйна. Плевнелиев поздравил Юнкер и за идеята за Европейски енергиен съюз. „България е голям поддръжник и сме готови с първи проекти и идеи за това как Европейски енергиен съюз да намери своите измерения и като регионален съюз в района на Югоизточна Европа”, каза още българският държавен глава, цитиран от БТА.

Плевнелиев и Юнкер са говорили и за това как газовата връзка между България и Румъния да стане двупосочна. Българският президент припомнил, че заради спор между Русия и Украйна през 2008 година сме останали на студено и тъмно през зимата. Тогава сме изградили двупосочната си връзка с Гърция.

Попитан дали България може да създаде един от необходимите на ЕС два нови газови разпределителни центъра, председателят на ЕК посочи, че това е технически въпрос. Той обаче изрази надежда, че комисията ще помогне на нашата страна в изграждането на връзките към газопреносните системи на съседните държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още по темата: ПлевнелиевЮнкер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
3
 
! Отговори
до 130 преди 9 години
По времето на цар Борис може да е била, но след неговото царуване и дотслука му с Германия е била напълно разорена .
96
2
 
11
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Наблюдението спирало от 2019г.... !?!? Е, че то е ясно, как може да наблюдаваш нещо, което не съществува!? До тогава ще сме изчезнали тотално....
95
6
 
4
 
! Отговори
Михал преди 9 години
До Анонимен--113; Най--голямата ИДИОТО--ДИВАЩИНА която извършиха комунистите е че лишихте народа от СОБСТВЕНОСТ. Това и турците не го извършиха. Вие сте по--страшни от ТУРЦИТЕ,така че не ни плашете с тях. По--предателско племе от вас няма.През турско бяхме по--свободни от колкото през РУСКО--КОМУНИСТИЧЕСКОТО РОБСТВО. Какви права имахме тогава ;Право на труд, жилище и живот. 1948 г подписахме хартата за правата на човека и какво?Свободни ли бяхме.. Робът иска СВОБОДА.Свободния съвършенство.
94
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Плевнелиев обеща на Юнкер: Вече ще сме стабилни! :))) *** управниците дето имаме радват се на некви обещания. Мижава нация станахме
93
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 123 той отдавна го няма
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СТРАНДЖАТАтъжно ми става като гледам теб Одисей 1 и *** с Шопа.... Ти си един от лидерите на малумниците тук
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До брейтебе те виждам отдавна в коментарите. Умно момче (мъж) си уж...та не мога разбера не си ли разбрал още че на евроатлантик или гербераст квото и да му кажеш си е чиста загуба на време... това са особенна каста малумници които нямат оправяне....
90
0
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Тъжно ми става като гледам, колко глупави могат да бъдат антикомунистите в България. Срещу аргументите на червените те не могат да противопоставят нищо, освен кухи лозунги. Много жалко, нищо чудно че още не сме стигнали европейския стандарт. С такива *** за демократи нормално е.
89
10
 
1
 
! Отговори
citizen преди 9 години
предлагам на защитниците на "социализЪма", да отидете да го хвалите на някое семейство чийто роднини са безследно изчезнали в десетките лагери на социалистическото щастие. После ако сте живи пак елате да коментирате и въздишате.
88
5
 
4
 
! Отговори
Михал преди 9 години
До Анонимен--101;Това което се направи при бай ти Тошо се направи от хората създадени от ЦАР БОРИС, Те измряха и сега ни управляват МЕНТЕТАТА НА бай ти Тошо.
87
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Язовир Искър, гордостта на софиянци се строи от 1923 година до 1947 година. И до 1944 година е до никъде въпреки многото чужди инвеститори. Идват на власт комунистите и след 3 години язовира е готов. ФАКТ!
86
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МихалСлед ДЕВЕТИ има жилищна криза, защото преди ДЕВЕТИ не се строят достатъчно жилища. Затова една от приоритетните политики на социализма бе да се строят достатъчно жилища за всички, качествени и евтини. И те са точно такива. И до днес цяла България живее в жилища построени през СОЦИАЛИЗМА. А преди ДЕВЕТИ живее в коптори, освен богатите.
85
9
 
3
 
! Отговори
Михал преди 9 години
След ДЕВЕТИ беше създадена такава жилищна КРИЗА че хората живееха по тавани и мазета, по 2 семейства в апартамент. Строяха КОМУНАЛКИ като руснаците. Влизали ли сте в комуналка.
84
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС СЪЩО СТАБИЛЕН НЕ МРЪДА НИ НАПРЕД НИ НАЗАД. И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГО НАКАРА ДА МРЪДНЕ НАПРЕД.
83
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До citizenДнес милиони български граждани, включително и ти имате собствени жилища благодарение на .... БАЙ ТОШО!
82
0
 
16
 
! Отговори
шегаджии преди 9 години
В България няма растеж, пошегува се другаря Юнкер. Ще пораснем, ще пораснем, пошегува се и другаря Плевелиев.
81
8
 
2
 
! Отговори
citizen преди 9 години
И хилядите партиини функционери под него, и те ли работеха за България?Толкова сте смешни в илюзиите си, че чак сте жалки.
80
13
 
3
 
! Отговори
Михал преди 9 години
До Анонимен-87; Всички хора в нас имаха ЖИЛИЩА и СОБСТВЕНОСТ. Имаяше 90% собственици. От тях направихте 100% наемни работници. Направихте БЪЛГАРИТЕ руснаци; ПИЯНИ, Мързеливи и Крадливи. Няма ги вече работните БЪЛГАРИ. От Русия нищо хубаво не е дошло. Какво хубаво е дала на света? Ленин, Сталин,*** и др.*** на света.
79
1
 
16
 
! Отговори
от САЩ преди 9 години
Роска, въобще, ама въобще не сте стабилни, навели сте се и ви клатат ЯКО!
78
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото гербаджии познавам, никой няма да гласува за Плевнелиев пак.