Уникален експеримент: Социолог да стане МВР шеф!

Андрей Райчев: Борисов реши проблема блестящо, като каратист
Обновена: 5 мар 2015 20:45 | 5 мар 2015 20:41,
211
Уникален експеримент: Социолог да стане МВР шеф!
Снимка: архив Булфото

Решението Румяна Бъчварова да бъде назначена за вътрешен министър е уникален експеримент, защото досега няма случай социолог да стане МВР шеф. Така коментира последните рокади в кабинета социологът Андрей Райчев. Все пак той нарече номинацията на доскорошната си колежка блестящ ход от страна на Борисов, който като истински каратист се справил с трудната ситуация.

Още по темата
„Аз не й завиждам, тя  ми е колежка социоложка. Това ще бъде уникален експеримент в България, досега социолог не е ставал вътрешен министър”, призна Райчев пред БНР. Според него нямало и социолог в България, освен Бъчварова, който да се съгласи да поема горещия пост. Той припомни и че вътрешното министерство и социологията са твърде различни, защото МВР шефът трябва да е човек на твърдата ситуация, на тайните решения.

Райчев обаче е убеден, че Бъчварова има капацитет да се справи и затова изборът на премиера бил много удачен.

„Господин Борисов направи поредния си нетривиален красив ход в една много тежка ситуация”, обясни той.

Социологът припомни, че Румяна Бъчварова е била 4 години завеждащ кабинет в правителството, а сега от месеци е вицепремиер. „Жена, която изключително умело избягва скандали и не защото лавира, а защото не доближава точката, където пари. Не мисля, че ще съжалява г-н Борисов”, каза още социологът.

Според него дори изборът на премиера е блестящ, защото Бъчварова е хладнокръвна, не е човек на сензациите и на резките движения.

Райчев похвали Борисов и за начина, по който се е справил с тежката ситуация, тъй като успял да намери решение и да реагира бързо. „Това е характерно за неговия спорт, той е каратист. В каратето няма много да се философства, освен общите принципи, трябва да се внимава за момента и да се действа много точно в дадения момент”, анализира социологът.

Според него Борисов е успял да снеме две напрежения - и вътрешните, и външните. „Той удовлетвори своите критици като каза: Добре, няма да стоя като Китайска стена зад Лазаров и Писанчев. А от друга страна, не даде победата на тези, които бяха техни противници, а просто отстрани и вътрешния министър”, обясни ситуацията Андрей Райчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе, хора, вие какво очаквате? Доколкото знам, школа за политици нямаме, едно време имаше АОНСУ... Ако трябва да е потомствен политик, ще трябва да е от известните червени такива! Това е положението сега, и то не само в България, всички се учим в движение, непрекъснато, докрая на живота си, ако искаме да сме адекватни. Ами Меркел каква е, Ципрас да не е ходил в Сорбоната, пък си го избраха гърците ! Прочетете биографията на Клинтън, така , може би, ще спрете с вашия отвратителен негативизъм !
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другаря Райчев със синята партийна книжка натяга ли се? Ни син, ни червен - загуби ориентация и ся се слага на всеки, пък където хване декиш!
113
3
 
11
 
! Отговори
честито преди 9 години
То по-добре една каракачанка да стане министър. Хем неподкупна, хем лае, хем хапе.
112
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, то стана традиция вече. През първия си мандат си намираше министрите по кръстовищата.
111
2
 
13
 
! Отговори
Експеримент?! О, не! преди 9 години
Никакъв експеримент не е, а правило, което е железен закон в политиката ни през последния четвърт век- всеки прави това, от което нищо не разбира, а после нацията му тегли негативите. Няма как поле от тикви да роди специалисти, че и да им позволи да се развиват и да управляват. Нищо лошо за човека от статията, но не е подходящ за такъв пост и, за жалост, никой няма да се изненада от поредното недомислено решение.
110
4
 
6
 
! Отговори
активен преди 9 години
Пълна простащина. А иначе нещата си идват на мястото. Тази жена командва Б.Б. поне от 2009 год. Всички глупости, които той направи през годините като М.П. са наредени от кликата около тази персона.
109
0
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 9 години
райчев- добре платен PR на всяка управлявала държавата партия .Време е такива не виждащи по далеч от носът си подлизурковци да се махнат от екран и преса .....
108
3
 
4
 
! Отговори
А бе преди 9 години
Райчевото е ирония от край до край.Иначе какво и как може да се каже на човек като Борисов за Борисов?В подобен тон контактуват с него и брюкселците.Контрата е у нас. А кой ни го натресе?
107
5
 
12
 
! Отговори
Банкянския боклук преди 9 години
веднъж вече счупи държавата и се размина само с високо кръвно, вторият път може и да последва нещо по-сериозно. Стабилно води всички като *** в пропастта и си мисли, че е велик овчар, който ще избегне пропадането, дори цялото стадо да загине. Овчарско мислене...
106
3
 
19
 
! Отговори
hamurapi преди 9 години
Плужекът Райчев е типичен пример за нагаждачество. До днес не си спомням да е критикувал когото и да е. Пълзението е основното му състояние!!!
105
1
 
8
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ТОВА НЕДОСТОИНО ЛИГАВО ЧОВЕЧЕ ОСВЕН С...КИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ЗА ДРУГО НЕСТАВА.
104
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждали сме и другу светкавични назначения - от кръстовища, тежки артелерии. И какво от това. Следа не остана, освен насмешка. И чувство, че този е покержия. На наш гръб.
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупостттт
102
2
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 9 години
С премиер от пожарната какво очаквате??Да защити докторат по ядрена физика ли?Аз съм *** и вие сте прости та за това се разбираме чудесно............
101
1
 
18
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Това пиянде не може да се обръсне вече без да се пореже, тръгнал акъл да дава как държава да се управлява... е-е-е стига вече, слушаме го този хор от 25 години и все батака си стоим.
100
1
 
21
 
! Отговори
Бре!?! преди 9 години
На кво се дължи това фелацио от Андрешко по адрес на кратуната Боко!?! Нещо и на него са обещали иначе що ще точи такива лиги. Иначе много правилен ход - няма що, сега вместо да ловят престъпници ще им правят анкети и социологически проучвания. То не че МВР-то някога е гонило и хващало разбойници, пък и то как разбойниците да гонят разбойници. Не е ли по-добре бат Сали да стане МВР шеф и Черничкия главен прокурор и нещата ще си дойдат на мястото. Всичко върви по план, така трябва.
99
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Райчев е най- хитрия български еврейн, респект! Всяка опашата лъжа му носи ми- ми- милиони!
98
0
 
2
 
! Отговори
obama преди 9 години
До АнонименНЕ ЗНАМ КОЛКО СИ АНОНИМЕН, НО СЪС СУГУРНОСТ СИ СЪЩИЯ ЛАПАЧ КАТО "БРАТ ТИ ШАМАН". Не излизаш от коментарите денонощно. Малко трудничко ще заработиш,колкото тоя ***, но защо пък не-----струва си да опиташ!
97
1
 
4
 
! Отговори
sss преди 9 години
Varnaha BOP slogiha ministar posluchko ei sa reketa na firmi ot predi idva s nova sila..kanali za kontrabanda i vsichko koeto nosi pari...ne se "naadoha" tezi hora.vseki narod si zaslugava upravnicite chom gi tarpi
96
1
 
1
 
! Отговори
до Пърдичевото Али преди 9 години
Кочаня сържиш ли го или го рупаш и как е ? Има ли тиага?