Румяна Бъчварова ще внесе стабилност в системата!

Трябва да има повече жени в парламента, препоръча Кристалина Георгиева
Обновена: 8 мар 2015 16:37 | 8 мар 2015 14:17, Красимир Ангелов
113
Румяна Бъчварова ще внесе стабилност в системата!
Снимка: БТА

Номинираната за поста министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова ще внесе стабилност в системата, смята заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева. Тя обаче уточни, че не се чувства компетентна да коментира дали има криза в сектор "сигурност".

В отговор на въпрос, дали смяната на министъра на вътрешните работи говори за нестабилност на правителството, Георгиева каза, че всяко правителство отвреме навреме трябва да прави рокади и те се налагат по обективни или субективни причини, "така че ние не сме изключение".

Още по темата
"Да не забравяме, че в България имаме правителство, което работи в условията на парламент с представеност на много партии и в тези условия съумява да се справи със задачата си, добави тя, цитирана от БТА.
 
Според Кристалина Георгиева в лицето на Бъчварова има човек, който със сигурност ще внесе стабилност в системата и ще помогне хората да повярват, че имат лидер, който е отворен и който разчита на гражданите за това да си върши добре работата. По думите на родния еврокомисар  Бъчварова е доказала, че умее да се вслушва в мнението на хората и да работи така, че да има повече прозрачност.

"Много разчитаме на нея за електронното правителство - това е тема в България, която е с нетраен резултат. Без прозрачност в управлението не можем да вървим напред“, допълни още Георгиева.

Кристалина Георгиева участва като гост-лектор в поредицата "Европейски дебати", организирана по инициатива на вицепремиера Меглена Кунева. Темата на дискусията беше "Жените в управлението - европейски предизвикателства".

По време на дискусията Георгиева посочи, че България изостава по отношение на участието на жените в парламента. Тя поясни, че ЕК си е поставила за цел да има най-малко 40% от състава на европейската комисия, който да бъде от жени. „Всъщност ако погледнем сериозно на тази тема има нужда от по-голямо участие на жените, защото едно общество, за да успее, трябва да ползва таланта и на мъжете, и на жените“, обясни тя.

Георгиева посочи още, че ЕК се отнася много спокойно по темата за дълга в България, защото нашият дълг е на много ниско ниво. Георгиева припомни, че Европейската централна банка е въвела отрицателни лихвени проценти и посочи, че това е уникално и необходимо заради борбата с дефлацията. Важно е, когато се използва този ресурс в тази му част, която не е за изплащане на стари задължения и лихвите по тях, как той ще се използва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
бг преди 9 години
Сега на Миглена Кунева трябва да измислиме някое министерство. Тя толкова се стара жената, че накъде ли не се въртя- ха дано намери удобната поза . Но ББ ще се напъни и за нея. Много Янето. Там са все палачинки. Хайде да видиме какво работи. Какво работи сега Кунева. Прави едни изявления ни в клин ни в ръкав, от които нищо не можеш да разбереш. Излишни длъжности на държавната ясла.
83
0
 
5
 
! Отговори
Пич преди 9 години
Искам двете продажнички да се ухилят така като чуят присъдата си бъдещият Народе съд.
82
0
 
3
 
! Отговори
Petranka преди 9 години
unikalen chance e tochno Miglena Kuneva da stane mvr minister i da prilaga v realnia bg-eu jivot novite zakoni na EP, integraciata na *** i na bejancite, reformata v mvr i sakrasteniata, e -pravitelstvoto. Miglena Kuneva ima bogat jiteiski i evropeiski opit. mvr i "Bulgaria na grajdanite" si pasvat kato garne i pohlupak. ima takava lubovna himia mejdu tiah. A Rumiana Buchvarova e idealna za agraren, sadeben, vanshen, sporten, kulturen, ekominister, premierminister ili vsichki m-va zaedno.
81
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 9 години
Как да не се работи в българия бре хора. Елате да видите как работят бившите ченгета /Полковници/ от Б.Г. СОД гр.Варна. Охраняваните общински обекти са с намален на половина състав а общината блее ли блее. Заплатите през месец-два,а ако община Варна отчете паричките дори със един ден закъснение,реват като изоглавени. Голема държава сме.
80
0
 
11
 
! Отговори
Есграон преди 9 години
Какво ли е писала в молбата си до съда за да си смени името от Сталинка на Кристалина?
79
0
 
10
 
! Отговори
нелицеприятна истина преди 9 години
Семейото положение на всеки политик в света е от голяма значение! Има или няма такива автобиографични данни за БГ политици? Защо се говори за тези неща под сурдинка, а официално се крият тези данни? Борисов е разведен! Кунева е разведена! - При развод децата страдат! Какво очаквате от такива безотговорни, бягащи от поета отговорност чрез скл. брачен договор, но и създали деца в съюзите /втората част е фатална/ същества ???
78
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кристалина има добър рейтинг в България. И има защо. Досега не е направила нищо лошо на страната, в която се е родила. Вярно е и обратното-няма и нищо добро.
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изненада, кукумявката си е изправила муцуната на тази снимка .
76
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До бай Вълчо от Хисаря НЕДЕЙ МУ ОТВАРЯ ОЧИТЕ ЧЕ КАТО НИЩО ЩЕ ВЗЕМЕ ДА ГА НАЗНАЧИ ЧЕ ТОГАВА *М ТИ ОТБРАНАТА ХА ХАХА
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сталинка да забрави за България, на нас не ни трябват чужди агенти !
74
4
 
3
 
! Отговори
до 87 преди 9 години
Ти къде видя работещи мъже в БГ независимо дали ще е физически или умствен труда, м? "Мъжете" в БГ са или по далавери или в кръчмата!!!! пп. жената като жена основното и призвание е да възпита достойни /бъдещи/ хора - мъже и жени! Така, че основната заслуга за "мъже" да са безполезен придатък и единствено осеменител е на "жените"/мъжките момичета! Празникът е на пролетарките, а не на Жените! ппп. около мен има жени които извършват тежка физ.дейност и си издържат домашн.търтей.
73
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тая Я гласят да замени чехларов.Явно вече не се искат качества и знания, а просто да не си мъж.Скоро ще има и квота за ***.Ако ние сами не си защитим християнските ценности то кой ?
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Верно че днес е женски празник - да са живи и здрави, хубави и щастливи!Обаче не разбирам защо под 'равноправие' разбират само квота за жени началници, жени в парламета, жени във 'високоте технологии'? А квота за жени трактористки, миньорки, шофьорки, войнички? Това защо им убягва от 'равноправието'?
71
0
 
14
 
! Отговори
борис бойков преди 9 години
тая персона с червеното костюмче жива ли е ?!...защо не съм чувал нищо за нея в последно време?
70
0
 
25
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 9 години
Очаквам следващата номинация на Главната Тиква на Републиката да назначи Азис за министър наотбраната.
69
6
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
dano !
68
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИВАНЗабравил си точката пич 9.0%
67
2
 
20
 
! Отговори
Я преди 9 години
Смрад, навсякъде смрад!
66
2
 
15
 
! Отговори
ло преди 9 години
ти си гледай европейската заплата!
65
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бардак ли ще става?