Министри на мушка: Защо половин България бедства 7 дни?

Можем ли да отдадем всичко на природната стихия, питат социалистите
Обновена: 12 мар 2015 14:14 | 12 мар 2015 09:40,
55
Министри на мушка: Защо половин България бедства 7 дни?
Снимка: БТА

Четирима министри се изправят пред депутатите, за да отговорят на въпросите на опозицията защо половин България бедства вече 7 дни и в стотици населени места все още няма ток и вода заради 60-70 сантиметра сняг.

Още по темата
Изслушването на вицепремиера Меглена Кунева, на екоминистъра Ивелина Василева, на енергийния министър Теменужка Петкова и на регионалния Лиляна Павлова беше поискано от БСП и ДПС.

Дора Янкова от името на социалистите попита Кунева защо не е формиран национален кризисен щаб, а Петкова – защо 7 дни няма ток и кога ще бъде пуснат.

„Има достатъчно средства за почистване, увеличиха се парите за зимно почистване, но проблемът възникна. Повече от 7 дни голяма част от България бедства. Българските граждани си задават болезнен въпрос – има ли държава?“, каза Янкова. Тя припомни и че има населени места без ток, хляб и жизненоважни лекарства. 

„Можем ли да отдадем всичко на природната стихия?“, попита Янкова и допълни, че не е справедливо да се прехвърля отговорността на кабинета и местните власти на стихията. „Не ми се мисли, ако преспи от 70 см сняг и повече бяха блокирали цялата държава“, каза още депутатката, която дълги години беше кмет на Смолян от БСП.

Селиха Емин от името на ДПС обяви, че партията получава непрекъснато информация, че за почистване на пътищата се мобилизира техника, която не е специализирана за това. „Това показва, че общините не са готови. но държавата също не е на място“, убедена е депутатката.

Тя беше категорична, че във всички е останало усещането за недобра координация и липса на мерки. „Синоптиците съобщиха отдавна, че предстоят валежи, трудно е да си представи човек, че държавата няма ресурс“, каза още Емин.

Тя призова всички да обединят усилия, за да помогнат на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
13
 
! Отговори
Сочене с пръст преди 9 години
Не мога да разбера защо нашите "мили" политици винаги се опитват да сочат с пръст грешките на другите. Все другите са виновни, все някой друг не си е свършил работата. Вземете се обединете най-накрая, България не ви е някаква феодална територия, разделена между управляващи и опозиция! Като министрите на ГЕРБ не са успели да се справят, ами помогнете им, мобилизирайте се, дайте съвети, предложете помощ! Толкова ли е трудно да се мисли за общото благо, а не само за своите тяснопартийни интереси?
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
отговора е лесен .защото управлението не става за нищо.държава не съществува има само джанкащи се помежду си крадци
21
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото социалистите веднага реагираха на бедствията и авариите, докато бяха на власт. Ама сега кокала го ръфат другите и те трябва да скимтят отстрани.
20
9
 
7
 
! Отговори
знаещ преди 9 години
абе какви бедствия ви гонятзима е нормално е в планината да има много сняг. тези хора дето живеят там знаят че трябва да се запасят с храна и лекарства с дървабабите им да не би да са отривани сами са се справяли откъде накъде ще се харчат парите на тези дето плащат данъци да разриване на тези дето не плащат нища в хазнатаомръзна ми да издържам селяните
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отговора е лесен. Защото в България, живеят българи.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Справихте се в София,но Бългаприя не е София.На много места все още няма ток.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14 да ти кажа каде бяха соц--червенотиквениците. НА БУЖЛУЖА И ДОКАТО ПРИ НАВОДНЕНИЯТА В МИЗИЯ ПАДАХА КЪЩИ ДРУГАРИТЕ ПАДАХА ПОД МАСИТЕ .
16
3
 
12
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
БСП като са "ПО-СИЛНИ" от природата, защо не спряха снеговалежа в Родопите????? Те поръчаха снега за да отмъщават на ДПС електората, че ги свали от власт! ДПС пък си запали микробуса за да ТУШИРА новините за годишнината от АТЕНТАТА НА ГАРА БУНОВО!
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
министерството на околната среда и водите беше крадено безмилостно години наред и сега олеле какво стана защо България при всеки дъжд е под вода и защо районите около електропреносната мрежа не са почистени и защо около пътищата не е почистено от излишните дървета и защо коритата на реките не са почистени и т.н.
14
3
 
22
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
Тия да не лаят много,ами да слагат робашките и да идват и да помагат!Някой колеги от съботата не знаят що е то дом, семейство и почивка!Прибират се за час преобличат се, отдъхват и хайде в планината!Така,че стига са лаели!
13
8
 
13
 
! Отговори
667 преди 9 години
Изслушване в парламента:- Г-да министри, какво направихте за справяне с бедствията?- Предупредихме хората да се застраховат.- Браво! А те направиха ли го?- Не, а имаха финансова възможност!- Е, значи, сами са си виновни. Ами токът?- Ще го пуснат, разбрали сме се.- Браво! А водата?- Е, без ток не може. Да чакат!- Отлично, перфектно свършена работа! Раздайте по 2 хляба на бедстващите и минерална вода. Г-н Президент, моля 4 медала за храброст на министрите за отлично изпълнени задължения!
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с природата не можеш да се бориш амас наглоста на политиците можем затова нека се намери начин да им покажем че нещем да ни лъжат и крадът
11
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА
10
5
 
16
 
! Отговори
666 преди 9 години
До ftАрмията ИМАШЕ техника и хора. Сега в голямата си част е банда от безполезни *** с работно време от 8.00 до 16.30 ч.Техниката се разпродаде за жълти стотинки, както и базата.
9
17
 
18
 
! Отговори
художника преди 9 години
А вие с к`во щяхте да почистите 3 метровите преспи бе ПОПУЛИСТИ ? С пистолети за топъл въздух ли?
8
5
 
16
 
! Отговори
ft преди 9 години
изкарайте армията , тя има и техника и хора за да помогнат на хората . за какво я храним тази безполезна армия
7
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Социалистите освен да крадат,лъжат и дърдорят глупости друго не могат. ..
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защото комуниста му дай нещо да открадне , далавера, контрабанда, за работа трябва акъл и желание, а на мутрите това не са им силните страни!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не попитахте вие - имахте една седмица? Нали уж сте четвърта власт! Е, по-лесно е да стоиш на топло и да превеждаш статии.
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България бетсва вече 25 год всичко се разруши селата и малките градове обезлюдяха всичко всичко се руши в тая държава ако мислят политиците че България е само София страната ни е в пълна разруха