Москва отсвири Борисов за парада в чест на Деня на победата

Плевнелиев с покана за 9 май, смята да пропусне
30 мар 2015 07:00, Красимир Ангелов
552
Москва отсвири Борисов за парада в чест на Деня на победата
Снимка: Булфото

Българският премиер Бойко Борисов не е получавал покана за участие в тържества по случай 70-ата годишнина от Деня на победата на 9 май, съобщава "Труд", позовавайки се на информация от Министерски съвет.

Заради кръглата годишнина на този ден в Москва се очаква да пристигнат държавни глави, премиери и министри от целия свят, които ще наблюдават парада на руската армия.

По информация на вестника президентът Росен Плевнелиев е получил такава покана, но въпреки това в програмата му не се предвижда да участва в тези събития.

На този етап германският канцлер Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън и председателят на Европейският съвет Доналд Туск обявиха, че няма да присъстват на тържествата в Москва заради случващото се в Украйна. Към тях се присъединиха президентите на Полша и Словакия.

За разлика от тях, президентът на Чехия Милош Земан е решил да бъде в Москва. Той отхвърли призивите на опозицията да бойкотира честванията и заяви, че близо 100 000  руски войници, загинали за освобождаването на Чехословакия, не носят отговорност за сегашната политика на Русия.

На този етап се знае със сигурност, че 26 държавни глави са потвърдили участието си в честванията в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
10
 
10
 
! Отговори
до 323 преди 9 години
Ганьовец каква империя сънуваш бе *** .Банда пияндури ръководени от група тарикати и продаващи суровини на умеещите да ги преработват.
249
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов им бърква в здравето!
248
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По - вярното заглавие на публикацията е:" Плевнелиев отсвири Русия "
247
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** малоумната истерия срещу Русия от смърдящите *** ***... добре, че народът мисли различно. А Борисов само може да съжалява, защото сигналът е много тежък, а ще плащаме всички. Империята може да прости на враг, но на предател - никога.
246
11
 
4
 
! Отговори
ukrainec преди 9 години
До Анонимен-----------------Бомбената атака на англоамериканците над София е извършена за да се спре геноцида на Българската фашистка армия над гръцкия народ-над 20 хиляди избити цивилни граждани-Драмското въстание.Рутинофили,четете история !
245
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Dnes.bgБраво "Българофили"!!! Москва отсвири Борисов... Москва не кани Борисов, защото кани Плевнелиев като Президент.Вие какво сте? Руски сайт, който развива подривна дейноост в България,или Български нихилисти, русофили?
244
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лелееее каква глупост и наглост! Че кой си е представял въобще че Борисов ще им ходи на парада!!!!!
243
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ни интересуват бронираните старчета на трибуната в Москва ? Не били поканили, местя го я задният джоб даже !!!!!!Агент *** Томов !!! 2-второ РПУ
242
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес е 30 март, денят в който е извършена най-жестоката бомбена атака над България от авгло-американците.
241
8
 
24
 
! Отговори
777 преди 9 години
Борисов кога ще Уволни Павлова за несправяне с Зимната обстановка , така набързо Манипулативно скриха нещата безпроблемно пред очите на бедните българи
240
6
 
34
 
! Отговори
комуняга преди 9 години
До Путинова РоSSияХитпер го изяде дебелия от Русия И Наполеон тоже Та какво казваш за Русия
239
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремъл произвежда кофти пропаганда. Най-много да й се хванат ония дето се хващат на ало мошениците!
238
9
 
24
 
! Отговори
До 308 преди 9 години
Прочети как Чърчил е настоявал България да бъде орязана, почти 1/2 от територията на България е трябвало да бъде предадена на Гърция и Югославияспоред американските и английските искания. Сталин спасява България от втори нЬоски договор!
237
4
 
17
 
! Отговори
анониен преди 9 години
Ама заглавието го бива.Да отсвирят Борисов и да поканят Плевенлиев.Обидно е.
236
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май бате Бойко отсвири първо Москва! Първо Южния им поток, после ес санкциите и сега БТКато!
235
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както Хитлер, так и талибаните, Ал Кайда, Ислямска държава и много други терористи са отрочета на режичма управляващ запада. Как така ще отидат да празнуват разгрома на собственото си творение?
234
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откакто Борисов отсвири Москва ми се издигна в очите! Ще гласувам за него!
233
6
 
17
 
! Отговори
До Анонимен 297 преди 9 години
Цивилизованият свят отказва да допусне възраждането на фашизма, ***, а не да признае разгрома му.
232
7
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
Ще се теглят 16 милиарда нови кредити, но за сметка на това няма план за икономическото развитие на страната през следващите 15-20 години, а Кремиковци беше сравнено със земята,за да няма българина спомен за него. Гробарчето ББ все по плътно натиква България в триъгълника Северен Кипър - Крим - Косово. А откакто Русия ни отписа от геоплитическите си планове, България все повече се превръща в ***, който всеки може да подритва.
231
6
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
България няма да строи АЕЦ Белене, но за сметка на това Унгария, Чехия, Словакия, Румъния и Турция ще строят атомни електроцентрали. За тази цел Унгария ще получи кредит от 13 млрд евро от Русия. Южен поток няма да мине през България, но за сметка на това под името Турски поток ще мине през Турция, Гърция,Македония и Сърбия. Нефтопроводът Бургас-Александруполис няма дас е построи, но за сметка на това в Турция ще се построи канал успореден на Босфора, през който ще минават руските танкери. Ще се теглят 16 милиарда нови кредити, но за сметка на това няма план за икономическото развитие на стран