Москва отсвири Борисов за парада в чест на Деня на победата

Плевнелиев с покана за 9 май, смята да пропусне
30 мар 2015 07:00, Красимир Ангелов
552
Москва отсвири Борисов за парада в чест на Деня на победата
Снимка: Булфото

Българският премиер Бойко Борисов не е получавал покана за участие в тържества по случай 70-ата годишнина от Деня на победата на 9 май, съобщава "Труд", позовавайки се на информация от Министерски съвет.

Заради кръглата годишнина на този ден в Москва се очаква да пристигнат държавни глави, премиери и министри от целия свят, които ще наблюдават парада на руската армия.

По информация на вестника президентът Росен Плевнелиев е получил такава покана, но въпреки това в програмата му не се предвижда да участва в тези събития.

На този етап германският канцлер Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън и председателят на Европейският съвет Доналд Туск обявиха, че няма да присъстват на тържествата в Москва заради случващото се в Украйна. Към тях се присъединиха президентите на Полша и Словакия.

За разлика от тях, президентът на Чехия Милош Земан е решил да бъде в Москва. Той отхвърли призивите на опозицията да бойкотира честванията и заяви, че близо 100 000  руски войници, загинали за освобождаването на Чехословакия, не носят отговорност за сегашната политика на Русия.

На този етап се знае със сигурност, че 26 държавни глави са потвърдили участието си в честванията в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А поканата за Плевнелиев на пощата на Бойко ли са я изпратили?
209
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ихапраза ще го усетиш в д.то като спрат газчицата
208
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kvo? buket s tikvi li stel da podnese?grkoto pipon4e.
207
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че кой би поканил фурнаджийска лопата.
206
6
 
14
 
! Отговори
ss преди 9 години
Има само две държави в света в които парада на 9 май е събитие от особено значение едната разбира се е Русия ха познайте коя е другата
205
7
 
12
 
! Отговори
... преди 9 години
koi se opitva pak da zloslovi po adres na Borisov ?
204
10
 
31
 
! Отговори
Атакист преди 9 години
Бойко много мрази комунистите задето репресирали дядо му,а беше охрана на Тодор Живков. Дядо му сигурно се е червил от срам с такъв внук!А пък ако Тодор Живков беше жив щеше да се черви от срам с такъв охранител, който отказва да отиде в Москва на честването на деня на победата над фашизма!Волен пък се черви от срам че му повярва в началото че имат обща националистическа кауза и го подкрепя!А пък българският народ се черви пред света с такъв премиер който не става и за *** за зеле!
203
7
 
13
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Бат' ви Бойко изглежда много сериозен на снимката. Да не си е загубил банкянското чувство за хумор?
202
6
 
21
 
! Отговори
иха преди 9 години
Голям праз.
201
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кремъл ли спусна заглавието или от Бг се престараха?? А Борисов сигурно рони сълзи!
200
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е форум, а зверилник! По-голямата част от коментиращите са загубили разума си и могат единствено да издават членоразделни звуци. Това ли е лицето на нацията ни? Все повече си заслужаваме съдбата!
199
6
 
22
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 253: Не е редно да използваш името на известен политик за такъв тип политически спекулации. А освен това става дума за победа срещу фашизма, са участвали като съюзници СССР, САЩ и Англия. Чешкия министър-председател може да отиде в Москва, защото може да има собствено мнение. От нашия Плевнелиев това не може да се очаква.
198
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO VOLEN SIDEROV. AKO RUSKATA ARMIA PREDI GODINI NE NI BE OSVOBODILA SEGA NEMACHE DA SACHTESTVUVACH. ZACHTOTO NACISKA GERMANIA CHTE DA NI UNICHTOGI.
197
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
GOSPODIN PLEVNELIEV NEMA DA UCASTVA NA PARADA ZACHTOTO SLUCHA LIDERITE OT AMERIKA , ANGLUA I GERMANIA. NARODA CUITE GOSPODIN PREZIDENT KOITO VIE IZBRAL.
196
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Волен, Гоце и Миков дали са поканени? Какъв парад ще е без петата колона?
195
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уау какъв ужас, бат Бойко не бил поканен на червеното сборище! Горкия, сега ще трябва да го мести в съседния крачол :)
194
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Парад на победата в Москва ще има, но как ще бъде отбелязан края на втората световна война в България. Как ще бъдат почетени хилядите български войници паднали жертва по фронтовете в Югославия и Унгария. Как ще почетем останалите живи ветерани. И Премиера и Президента ще решат, че почитта и към живите и към загиналите е прорусииска пропаганда. Толкова по-зле за тях.
193
17
 
7
 
! Отговори
ss преди 9 години
Бат Бойко няма да може да заспи че не са го поканили на измисления парад.Колкото повече минуси за коментара толкова по добре действайте
192
7
 
32
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Всички тука, които пишат срещу Русия и Путин не виждат нещата правилно. Путин е една политическа фигура, която рано или късно ще си отиде. Истинският път на Европа никога не е бил и няма да бъде като се изключва Русия. Има само един път- ръка за ръка с Русия. Европа е технически развита, а Русия има пазарите и ресурсите. Ние просто сме предопределени да сме заедно. Комунизма вече не е интересен, а бъдещето е само едно- с Русия. Аз не съм русофил, но фактите са си факти.
191
6
 
17
 
! Отговори
младен преди 9 години
"По информация на вестника президентът Росен Плевнелиев е получил такава покана, но въпреки това в програмата му не се предвижда да участва в тези събития."Да го бяха отсвирили и тоя главоч ама от кумува срама са му пуснали покана