Москва отсвири Борисов за парада в чест на Деня на победата

Плевнелиев с покана за 9 май, смята да пропусне
30 мар 2015 07:00, Красимир Ангелов
552
Москва отсвири Борисов за парада в чест на Деня на победата
Снимка: Булфото

Българският премиер Бойко Борисов не е получавал покана за участие в тържества по случай 70-ата годишнина от Деня на победата на 9 май, съобщава "Труд", позовавайки се на информация от Министерски съвет.

Заради кръглата годишнина на този ден в Москва се очаква да пристигнат държавни глави, премиери и министри от целия свят, които ще наблюдават парада на руската армия.

По информация на вестника президентът Росен Плевнелиев е получил такава покана, но въпреки това в програмата му не се предвижда да участва в тези събития.

На този етап германският канцлер Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън и председателят на Европейският съвет Доналд Туск обявиха, че няма да присъстват на тържествата в Москва заради случващото се в Украйна. Към тях се присъединиха президентите на Полша и Словакия.

За разлика от тях, президентът на Чехия Милош Земан е решил да бъде в Москва. Той отхвърли призивите на опозицията да бойкотира честванията и заяви, че близо 100 000  руски войници, загинали за освобождаването на Чехословакия, не носят отговорност за сегашната политика на Русия.

На този етап се знае със сигурност, че 26 държавни глави са потвърдили участието си в честванията в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
a, i da nezaboravi, 4e Sreten, moe da go sretne i da go ebne ta da nezabraa da si uvie u edna artia malko lebec, glava luk i par4e slavina
229
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
da ide nelegalno, da prodava na plostada EM-Fa-Em-Amin= amphetamin-Co-Bankinmoe i nekolko ku4eta da vzeme, ima edno Shotlaska Hrabka pastirskaia, na pomaski SobotaAka =sobAKA, ama nasto e osraotvseka
228
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веднага да си прибере обратно кучето от Путин.
227
3
 
7
 
! Отговори
до 297 преди 9 години
Може би защото самите те спонсорираха националсоциалистическата партия, в нацистката икономика се влиават милиарди, за да бъде създаден Хитлер, както сега създадоха ИДИЛ!
226
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хмм..режимът в Брюксел отказва да признае разгрома на фашизма, интересно защо ли?
225
3
 
6
 
! Отговори
Частна немска езиков преди 9 години
Мили хора, дано повече от вас прочетат това - никога, никога не си записвайте детето в частно немско училище "Ерих Кестнер" в Люлин. Това, което преживя детето на сестра ми там е повече от чудовищно. Въпреки високата такса и усмихнатия директор - за цялото ни семейство настъпи истински ад. Малките деца са без надзор. След приключване на часовете има около 15 минути преди пристигането на бусчетата, които ги карат по домовете, а учителка не ги придружава в буса - просто си тръгват след часовете и ги оставят на произвола на съдбата и на агресията на по-големите. Взимат ти пари за обед в стола, хр
224
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ruskata propaganda e za *** I stari hora!
223
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"За разлика от тях, президентът на Чехия Милош Земан е решил да бъде в Москва. Той отхвърли призивите на опозицията да бойкотира честванията и заяви, че близо 100 000 руски войници, загинали за освобождаването на Чехословакия, не носят отговорност за сегашната политика на Русия."
222
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бат-Байко заради тази постъпка и Южен поток окончателно напускам ГЕРБ и се присъединявам със знаме към АТАКА...щЕ ДОЙДЕ ДЕН КОГАТОЩЕСЕ СРАМУВАШ ОТ ПОСТЪПКИТЕ СИ...О С Т А В К А.
221
0
 
3
 
! Отговори
280 преди 9 години
Не знаех?! Току що пренаписа историята, придавайки и библейско - холивудски отенък борба на два звяра, че и ***. Мислех си, че започва с обявяването на война на Германия от Англия и Франция, след окупацията на Полша през 1939 г., странно защо Англия е съюзник на СССР, а не му обявява война, но щом казваш, ще трябва да те послушам.
220
2
 
7
 
! Отговори
65756 преди 9 години
За какво да канят пионка? Покана имат директно шефовете му - Меркел, Оланд и т.н. Незнам дали Обама е поканен, ама защо не - нали през ВСВ САЩ и СССР са съюзници, би следвало да честват заедно, нали така?
219
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да ти е честито боко ,не те бръснат за слива
218
0
 
5
 
! Отговори
глупака 275 преди 9 години
Виж, ако можеш да четеш, едва кога започва десанта Нормандия Неман, кой поред фронт се открива с него и помисли дотогава, ако не беше войната с Русия, къде биха воювали войските на Хитлер.
217
1
 
23
 
! Отговори
глупака 275 преди 9 години
Коя е тази обединена Европа бе, льольо?! Половината Франция е била окупирана, а в другата е имало имитация на партизанско движение. Кой остава освен Англия и къде и кога е воювала тя извън територията си? Кои са тия страни, които са отблъснали Хитлер? Наясно ли си, че именно войната с Русия отклонява чудовищни ресурси на Нацистка Германия, с които света, без Америка щеше още да вика Хайл Хитлер. Не съм русофил за твое сведение, но и не съм *** като теб
216
0
 
5
 
! Отговори
georgfi преди 9 години
obidxno e da kan is na targestvata chovek,koito e bludlizexc i i ne znae na koi car se klanja
215
16
 
9
 
! Отговори
Teo преди 9 години
Аре стига с тоя ден на победата на чукчите. На всички им е ясно че победата над фашизма е на обединена Европа, а не на руската армия , която нямаше никакъв шанс само срещу нацистите.
214
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ауууиуи бат Бойко така се беше затичал към Москва а па те взеха че му спряха устрема!
213
3
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
ОКАЗА СЕ ЧЕ РУСИЯ ПО ДОБРЕ ПОЗНАВАТ БОЙКО БОРИСОВ , ОТКОЛКОТО БЪЛГАРИТЕ...
212
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не знам кой ще присъства на парада,но четах в чуждата преса,че ВВС на САЩ изпращат 12 изтребителя F-15 и около 200 души персонал с цел усилване на присъствието в Европа в рамките на операция"Atlantic Resolve".Групата изтребители ще бъде разположена в Холандия и после в Граф Игнатиево.Там щели да бъдат до средата на лятото!?
211
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те добре че бюха Хамериканзите, че иначе щяха да им ръждясат налчетата. После минаха не мнаха четри години и почнаха да се перчат. Не като нас да са им благодарни 137 години . . .Аз да бях на мястото на Байко и да ме поканят, пак нямаше да отида. Виж как увъртат с азбуката. Даже имаха филм че видите ли добре че бир Василий *** дето да ни цивилизова. Гордеят се че са се освободили от Татарско разбирай Българско робство и т.н.