Москва отсвири Борисов за парада в чест на Деня на победата

Плевнелиев с покана за 9 май, смята да пропусне
30 мар 2015 07:00, Красимир Ангелов
552
Москва отсвири Борисов за парада в чест на Деня на победата
Снимка: Булфото

Българският премиер Бойко Борисов не е получавал покана за участие в тържества по случай 70-ата годишнина от Деня на победата на 9 май, съобщава "Труд", позовавайки се на информация от Министерски съвет.

Заради кръглата годишнина на този ден в Москва се очаква да пристигнат държавни глави, премиери и министри от целия свят, които ще наблюдават парада на руската армия.

По информация на вестника президентът Росен Плевнелиев е получил такава покана, но въпреки това в програмата му не се предвижда да участва в тези събития.

На този етап германският канцлер Ангела Меркел, британският премиер Дейвид Камерън и председателят на Европейският съвет Доналд Туск обявиха, че няма да присъстват на тържествата в Москва заради случващото се в Украйна. Към тях се присъединиха президентите на Полша и Словакия.

За разлика от тях, президентът на Чехия Милош Земан е решил да бъде в Москва. Той отхвърли призивите на опозицията да бойкотира честванията и заяви, че близо 100 000  руски войници, загинали за освобождаването на Чехословакия, не носят отговорност за сегашната политика на Русия.

На този етап се знае със сигурност, че 26 държавни глави са потвърдили участието си в честванията в Москва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


552
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голям проблем за Боко- иска да откаже, ама не може защото не е поканен.
189
26
 
11
 
! Отговори
Striker преди 9 години
Убиецът на Литвиненко, Политковская и Немцов е един и същ. Окупаторът на Крим също. Ръст - около 165 с вдигнати ръце(тип хипофизно джудже), обувки номер 39, плешив и комплексар, живее в Кремлин. И тоя изхабен човешки материал кани за парад?! Е много ясно, че никой нормален няма да отиде.
188
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалкият плювньо работи срещу интересите на държавата ни.С тези *** мурафети явно се надява господарите му кравари да го *** за благодарност.Жалко човече, плод на несполучлив аборт.Не че тиквеният е по-различен, де.И двамата са като аналгини-с по 1 черта в мозъка.И тя е от одраскване.А електоратът им няма и 1 гънка.
187
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Dnes.bgСледя форумите ви от известно време. Вие имате ли човек, отговорен за това, което съдържат?Защо позволявате анонимници най-безцеремонно да нагрубяват и псуват Държавници, независимо дали са Български, Руски, или каквито и да било?
186
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами нашичкия нали винаги бърза като пърле пред майка си, та и бързо се изцепи в ефир, че нямало да отиде. Същевременно, ако не сте се усетили, политическата ситуация се попромени, опита за военноморска намеса в Крим беше осуетен, говори се, че американски военен е уволнен, защото не дал ядрените кодове.... Предполагам, че още ще се увеличи списъкът с гостите, приели поканата. Водим недалновидна външна политика, изгодна единствено на янките. А те ни използват най безцеремонно.
185
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нищо, Меркел ще го покани за компенсация на Парада на фашистите в Берлин.
184
19
 
7
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До extremistЧе нас какво ни бърка тоя празник, та да ходим да маршируваме там.На който му харесва , да слага ушанката и да заминава.
183
1
 
5
 
! Отговори
Клоун от събранието преди 9 години
До Шаран -БГ Б.Димитров е една фурнажийска лопата.
182
0
 
23
 
! Отговори
Атака преди 9 години
Волен ще е там.
181
17
 
9
 
! Отговори
Striker преди 9 години
Бхахаха! Дреме му на бат' Бойко! Мужикистан сами се вкараха в л..ната и сега връщане назад няма! Поне не и докато хипофизното джудже от Кремлин е на власт в псевдо-държавата.
180
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Англичани не си спомням да са ходили на 9 май в Москва, така че все тая.
179
8
 
18
 
! Отговори
джугашвили преди 9 години
резонно и логично от какъв зор ТИКВА ще се пули на парада на победата теам би представлявал само българските мутри
178
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте лъгали бе, Меркелчето ще пристигне на 10-ти май. А останалите - камеренчо и туска са толкова смешни, че ако бяха дошли, щеше да бъде оскърбление към нормалните хора и героите, дали живота си за победата срещу нацистите. Прав им път, да ходят на гей-паради.
177
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срамувам се, заради тази карикатура Плевнелиев. Не съм срещала толкова безлично и безпринципно същество! Иначе може и да дръпне някоя реч за "Деня на Европа", като няма да пропусне да спомене и санирането. ***!!!!
176
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Същите фашистки лидери организирали Майдана, първо отказаха участие в Олимпиадата. Само промит мозък и продажник би твърдял друго, от очевидното.
175
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не вярвайте на болшевиките. Те продължават да лъжат.
174
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Парада на победата" е парад на масови изнасилвачи и доказни убийци.Парад на гейовете - Ленин, Сталин, Троцки, Зиновиев...
173
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гей парадите са дело на болшевиките. Все пак именно левите политически партии по света се борят за "правата на хомосексуалистите".СДесните партии са за запазване на традициите. А левите много често се водят от евреи.Но болшевиките са като латерни. Те не мислят, само повтарят като мантра поредната лъжа.
172
1
 
20
 
! Отговори
До 215 преди 9 години
Ами Мари Люпен получи над 25% оня ден на изборите във Франция тутманико ***,а се очаква на парламентарните избори да получи над 40% .Така ,че не говори за нея все е дно е като наште Реформатори зад които стоят един файтон хора
171
9
 
42
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Плевнююююю, даваш ли си сметка че ако не бяха руснаците сега щеше да се казваш не Росен, а Асан, а бе. но ти така или иначе си от помашко потекло, щеше да ти е добре. Бесрамник!!!