Бъчварова бута полицейските шефове в Гърмен

МВР шефката твърди, че там няма самонастанили се роми
29 май 2015 10:40,
68
Бъчварова бута полицейските шефове в Гърмен
Снимка: България Он Ер

Ръководството на полицейския участък в Гърмен ще бъде сменено, съобщи вършеният министър Румяна Бъчварова.

Напрежението в селата Марчево и Гърмен избухна, след като на 23 май при масов бой трима човека бяха тежко ранени и приети в болница, осем се разминаха с по-леки наранявания и деветима бяха арестувани.

Причината бе етнически конфликт между жителите на селата и съседната ромска махала "Кремиковци", който започна като междусъседска свада, поводът за която била силна ромска музика.

Още по темата

Жителите на Гърмен се оплакват от рязкото увеличаване на жителите в ромската махала през последните години и от постоянни набези, кражби и тормоз.

Бъчварова обаче съобщи, че от направената адресна регистрация в ромската махала на Гърмен "Кремиковци" няма установени самонастанили се.

"Проверени са 374 лица и те имат адресна регистрация,проверени са и колите им, които са с редовни документи и застраховки. Може да се предположи, че ако е имало незаконно настанили се роми, те вече са напуснали мястото", каза силовият министър.

Въпреки това е осигурена денонощна охрана от полиция и жандармерия в райнона на ромския квартал.

Вчера са привлечени в качеството на обвиняеми пет лица, които са подбудители на инцидента на 23 май.

Бъчварова информира, че предстои днес правителството да вземе решение на подпис за възстановяването на работата на Съвета за борба с конвенционалната престъпност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
39
 
! Отговори
ставам ром преди 8 години
Какво излеза сега ? Не плащаш данъци , осигуровки, правиш , каквото си поискаш и като стане напечено получаваш денонощна охрана , която се заплаща от нас , които плащаме гореизброените неща. Е не сме ли будали? Искам да стана ром по документи.
31
0
 
45
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Интересно как така "вероятно са напуснали района" нерегистрираните лица като от първия момент на проблема пътищата са блокирани от полиция.Тези май са хванали гората.А онази бъчварова,за срам министър на ВР,или ни смята за *** или горката незнае къде се намира. Второто е сигурно.
30
0
 
32
 
! Отговори
gigania преди 8 години
***, imat zakonna adresna bg registracia na nezakonen bg adres?!:-) mafiata v bg e v mvr.:-) 60 000 dushi sa samo :-) novo mvr ste si napravim, a i sami ste si proveriavame sasedite i drugi hora pri vazniknali samnenia..:-) :-) :-) :-) :-) "Volen Siderov" iniciativa na Otechestvenia Fond v RBg - lovdjii, sportisti, voinici, uchenici, pensioneri, jenski drujestva, majki drujestva, religiozni obstnosti, pensionerski drujestva, voenni klubove, pojarnikarski drujini, pilotski, moriashki klubove:-)
29
1
 
40
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
То и в НС няма самонастанили се. Еднакво нагли са и там и в маалата в Гърмен. 31.05.2015 год. ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН
28
1
 
43
 
! Отговори
художника преди 8 години
...проверени са и колите им, които са с редовни документи и застраховки...-----------------------------------------А защо не проверихте и шофьорите бре???? Как ще имаш книжка, като си неграмотен? Българската бюрокрация и кариеризъм ще ни очисти като народ!!!
27
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МВР шефката твърди, че там няма самонастанили се ромиЕстествено. Имах си хас... Появата на ромитете по тези земи го дължим на турското робство, но разпространението им навсякъде, спонсорирането им и размножаването им е благодарение на нашата държава.След като няма самонастанили се, авно са настанени специално, за да се наложи траен мир, липса на престъпност и спокойствие в района?
26
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бъчварова да не е член на БХК, бе? От както стана министър постоянно чета някакви изявления, в които оправдава и защитава ромите?!?! Да се вземе малко в ръце тази жена, защото доста черни точки трупа пред българския народ!
25
1
 
38
 
! Отговори
Ц... преди 8 години
Аз съм ц.. и искам да ви кажа, че в този сайт има ц...! Не обичам да ме наричат ром! Ако напишете тук думата с Ц..., ще ви я поправят на думата с Р...!Търкайте и поправяйте, скоро ще си пишем каквото искаме...!
24
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси циркаджиите
23
1
 
68
 
! Отговори
реалист преди 8 години
То там няма законни къщи, те ти казват "няма самонастанили се роми"....! А сега, де, черното бяло, и бялото черно!
22
1
 
52
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Toтално неадекватно изказвания и работа по случая.Усещам как една голяма бежанска вълна от българи скоро ще залее цивилизованите страни. Тука нека мутрите да останат със своя електорат, да ги видя каква картинка ще бъдат.
21
0
 
71
 
! Отговори
ТВ преди 8 години
Гледахте ли по телвизията репортажа, дето рома си показва личната карта?Там в графата адрес пише "ИЗВЪН РЕГУЛАЦИЯ"!? Представяте ли си в каква държава живеем!Какво значи това, че живее където не е позволено, или че може да живее където си поиска?И това даже е узаконено в официалния му документ! Защото някой, или по точно никой не си е свършил работата!Можеше и в графа Име да напишете "неизвестно"! СМЕШНИЦИ!
20
2
 
71
 
! Отговори
1123 преди 8 години
тази Бъчварова е тотално неадекватна.
19
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така ще е щом на избори РОМИТЕ ви решават съдбата!А когоато положението стане неспасяемо в БГ управницте и олигарсите ще идат при своите швейцарски или австрйски банкови сметки на запад, а на другите тежко им а в нещастната ни Родина малцинствата ще ви управляват /които ще станат мнозинство/ може и правителство на ИДИЛ да има недай си Боже!
18
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма партия която да е на държавна субсидия / хранилка / и да не прави мили очички на ,ф;рйе преди избори. Държавните субсидии трябва да се спрат на 100 %, защото с тях се купуват гласове, великодушно се дават пари на социални домове, църкви и концерти на фолкаджии. Това оправдание, че ако няма субсидии щели да изпаднат в зависимост от някой бизнесмен да го приказват на баба ми.Те и сега са зависими от олигархията. Абе, както е казал народа " с чужда пита помен правят ".
17
1
 
75
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
Абе как така хем от цялото свърталище има само една законна къща, хем нямало самонастанили се ??? Що за наглост и безочие от един министър ???
16
0
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-нагли лъжи май досега не са казвани от трибуната на парламента.
15
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво стана с МВР-то? Безпомощно, изпростяло, тотално зависимо и неадекватно. И като черишка на тортата Бъчварова за министър. А видяхте ли го гл.секретар? Чичко месар от съседния магазин. Дебели и безпомощни полицаи! Един да видяхте строен в джбра форма? Шкембета от ядене и пиене. Нали уж ги приемат след физически тестове? Да не знаеш кой и защо живее в махалата?!? Ставахдума за 1000 ***. Агитките на Левски и ЦСКА ще свършат работа като в Катуница. 3-4 прочиствания и ще има ред.Казах!
14
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който и да сложат за шеф на полицията при тези закони която и да е партия да е на власт не се ли променят законите а и полицията да ги настъпи ромите някои политици започват да ги зашитават нали идват избори е с тая фасадна демокрация си унищожихме държавата!При толкова моного роми в България не става за демокрация изборите винаги ще са купени! ако искаме да има истинска демокрация трябва образователен ценз или в противен случай някой бащица като Лукашенко да си слагаме на власт
13
0
 
73
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Няма самонастанили се? Бойко ли им ряза лентите на откриването на незаконните постройки?