Бъчварова бута полицейските шефове в Гърмен

МВР шефката твърди, че там няма самонастанили се роми
29 май 2015 10:40,
68
Бъчварова бута полицейските шефове в Гърмен
Снимка: България Он Ер

Ръководството на полицейския участък в Гърмен ще бъде сменено, съобщи вършеният министър Румяна Бъчварова.

Напрежението в селата Марчево и Гърмен избухна, след като на 23 май при масов бой трима човека бяха тежко ранени и приети в болница, осем се разминаха с по-леки наранявания и деветима бяха арестувани.

Причината бе етнически конфликт между жителите на селата и съседната ромска махала "Кремиковци", който започна като междусъседска свада, поводът за която била силна ромска музика.

Още по темата

Жителите на Гърмен се оплакват от рязкото увеличаване на жителите в ромската махала през последните години и от постоянни набези, кражби и тормоз.

Бъчварова обаче съобщи, че от направената адресна регистрация в ромската махала на Гърмен "Кремиковци" няма установени самонастанили се.

"Проверени са 374 лица и те имат адресна регистрация,проверени са и колите им, които са с редовни документи и застраховки. Може да се предположи, че ако е имало незаконно настанили се роми, те вече са напуснали мястото", каза силовият министър.

Въпреки това е осигурена денонощна охрана от полиция и жандармерия в райнона на ромския квартал.

Вчера са привлечени в качеството на обвиняеми пет лица, които са подбудители на инцидента на 23 май.

Бъчварова информира, че предстои днес правителството да вземе решение на подпис за възстановяването на работата на Съвета за борба с конвенционалната престъпност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ръководството на тази скапваща се държава кога ще бъде сменено?ОСТАВКА бе другарко Бъчвова!ОСТАВКА другарю Тиквенов!ОСТАВКА другарю Офшорналиев!
11
1
 
60
 
! Отговори
А преди 8 години
"Причината бе етнически конфликт..."?!?!?Неее не ни натрясайте тази дума "етнически" че американците ще долетят и ще ни бомбардират. Конфликта е БИТОВ !!!!БИТОВ ще бъде и в цяла България ако тия роми не се оправят ;-)
10
0
 
66
 
! Отговори
Ахм! преди 8 години
"няма самонастанили се роми"!?Това изказване означава 2 неща:1. Много сте ***, и едни неграмотни роми ви въртят на малкия си пръст2. Умишлено прикривате нарушенията на ромитеВие си изберете кое е вярното!
9
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ку - ку, ку - ку.....
8
0
 
69
 
! Отговори
българин преди 8 години
Кой кой кой я назначи тая крава
7
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха,ха, те самонастанилите се отдавна са изчезнали и са останали само редовните,и това е станало благодарение на неадекватните шкембелии . То там и престъпност няма, нали кияците ви казаха,четири престъпления, а две от тях разкрити, тоест петдесет процента успеваемост. Разтуряй пълчищата нищоправещи, безполезни,младопенсиониращи се пиявици, на държавна хранилка.
6
0
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То с бутане на полицейски шефове не става - става с бутане на правителство парламент се оправят нещата .--- абе променте законите като закона за неизбежна отбрана и забранете на неграмотнци да гласуват спрете да стимулирате раждаемостта на социални *** Абе ГЕРбрери БСПари вземайте мерки парламента е ваш отържете ръцете на полициата да действа както е в САЩ най-деморатичната страна защото българите ще ви изринат с лопатата
5
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В крайна сметка властта казва - не ни интересува как живеят българите, при ромите всичко е изрядно и ние заставаме на тяхна страна. Де факто това се получава...
4
0
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Редовни застраховки хахаха. Тази жена наистина не знае къде се намира.
3
0
 
70
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
след като не ходят на училище и не знаят да четат и пишат как са изкаралишофьорски курсове тази проверка не е никаква проверка да се провери фирматапри която са се обучавали и кой е разрешил получаването на книжка
2
0
 
75
 
! Отговори
честит преди 8 години
няма по голямо недоразумение в политиката от тая Бъчварова, като изключим Чехлякий естествено. Тая Боци я сложи за да не му се пречка и да командва МВР и службите директно през нея. Затова и сложи жена, че малко мъже биха се съгласили на това. Тая тотално некомпетентна за каквото и да е, кабинетен плъх. Преди това беше шефка на любимата социологическа агенция на ГЕРБ Маркет линкс, а сега МВР шеф. Доколко опита й е подходящ за длъжността, оставям аудиторията да реше за себе си.
1
0
 
93
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Те вас ще чакат да ги проверите.Я кажете, защо арестувахте българи с обвинения за подбудителство?!