Реформаторите може и да имат общи кандидати за кметове

На места обаче има конкуренция между партиите от блока
5
Реформаторите може и да имат общи кандидати за кметове
Снимка: Булфото, архив

Въпреки че местните избори са само след четири месеца, партиите в Реформаторския блок още не са решили да ще имат общи кандидати за кметове и общински съветници.

"Между партиите в РБ има процес на допълване на места, има и конкуренция на други. Надявам се да стигнем до решение за единна регистрация и да имаме общи кандидати", коментира лидерът на Народна партия "Свобода и достойнство", част от обединението, Корман Исмаилов по bTV.

Още по темата

Блокът все още не се е превърнал в партия, а е коалиция от няколко формации.

Относно ДПС Исмаилов смята, че движението иска да излезе от изолацията, в която изпадна след провала на кабинета на Пламен Орешарски.

Според него това може да стане чрез бъдещо партньорство с ГЕРБ, ако се намерят нови приоритети и се дестабилизира настоящето управление, което едва ли ще се случи.

"ДПС е партия, която с който и да е управлявала, нейния партньор е плащал много тежка цена, защото процесите там се базират на тежка корупция, на инструменти в политиката, които са неприемливи", коментира Исмаилов.

Той смята също, че лидерът на Партията на справедливостта и развитието и президент на Турция Реджеп Ердоган трябва да направи много компромиси след последните парламентарни избори.

На изборите в неделя партията му спечели най-много гласове, но вече няма мнозинство в парламента.

След резултатите от изборите в Турция, Исмаилов не допуска, че ще има промяна на отношението на съседната ни страна към нас. Той обаче призова за търсене на по-добро сътрудничество в икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Хахаха, общи кандидатури. Как ще се разберете да си поделите местата властолюбци смотани?
4
0
 
2
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Тия корман и дал уж реформатори пък работят с методи на мафията навсякаде около кандидатите им има елементи от ниските нива на престъпноста
3
1
 
3
 
! Отговори
Енгин преди 8 години
Кормане, ти га яде от кацата в ДПС-то нямаше проблеми а?!? Какъв реформатор е тоя ***, при положение, че точно ДПС го направи депутат този? А той се направи на мъж после и заигра с Турция и Ердоган? Няма да забравя как градовете в северна турция бяха заляни от билбордовете на КОРМАН ИСМАИЛОВ с пропаганда да гласуваме за него и новосъздадената му партия. Доган поне е свързан с БЪЛГАРСКАТА държавна сигурност, а Корман и Касим Дал са си протежете на Турция! МАРШ
2
0
 
3
 
! Отговори
Нарин преди 8 години
Важно е да са на власт за да оправят родата си
1
1
 
6
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
До кога ще ни занимавате с тази *** помия?.