Без милост! Депутатите ни готови да кажат ΌΧΙ на Гърция

Борисов не дава и цент на закъсалия го съсед
Обновена: 16 юли 2015 14:02 | 16 юли 2015 10:33,
238
Без милост! Депутатите ни готови да кажат ΌΧΙ на Гърция
Снимка: Reuters

Парламентът е готов официално да изрази несъгласие с искането на Европа България да даде пари за спасяването на Гърция. 

Вчера Европейската комисия потвърди, че ще поиска от България и останалите страни извън еврозоната да участват в спасяването на Гърция чрез гаранция за спешен заем от близо 13 милиарда евро.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов реагира и обяви, че България не е съгласна с това искане.

"Премиерът и финансовият министър изразиха вече позиция. Ако се наложи, и парламенгът ще я подкрепи", каза днес в Народното събрание шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. 

Депутатката от ГЕРБ коментира и критиките към новия управител на БНБ заради решението му да запази двама от досегашните подуправители - Димитър Костов и Калин Христов. Вчера РБ обявиха, че няма да подкрепят Костов, защото е бил зам.-министър в кабинета на Жан Виденов. 

Днес Стоянова обаче припомни, че той е бил и в кабинета на Иван Костов.

"Същото беше и за Димитър Радев, но той е бил зам.-министър в шест правителства с различни цветове. Така е и с Митко Костов. За мен е некоректно отново да се поставят етикети, вадейки се само един факт, защото всеки човек преди всичко е професионал и това е причината да е бил зам.-министър в правителство и на Костов, и на Жан Виденов", каза Стоянова.

Тя обясни и че не трябва да се прехвърля вината на един от подуправителите, който не си е вършил работата, върху другите.

Менда Стоянова похвали Калин Христов за стабилността на валутния борд и увеличаване на валутните резерви по време на страшната финансова криза.

Шефката на бюджетната комисия подкрепи и призива на премиера министрите, които искат пари, да подават оставки. Стоянова припомни, че в държавния бюджет беше заложено намаляване на разходите във всички бюджетни организации с 10%.

"Целта беше чрез натиска на бюджета и лева всички министерства да направят съответната реформа, да оптимизират разходите за администрация. Едни министри го правят, други министри не го правят", каза депутатката. Тя прогнозира, че тези, които не правят реформи, вероятно ще поискат пари в края на годината, защото няма да имат за заплати.

"Това им каза вчера Борисов - няма да давам пари, ако вие поискате пари за заплати накрая, ще си депозирате оставката, защото не сте си свършили работа", разясни Стоянова.

Тя обясни, че един от министрите, които не правят реформа, е военният. Отличници пък били министрите на икономиката и земеделието. Стоянова не коментира въпроса за заплатите в БНБ и прогнозира, че новият управител ще предложи промени в закона за централната банка наесен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
5
 
! Отговори
виц преди 8 години
обява от гръцки вестник:Търсим сезонни работници за чистачи в хотел. По възможност от страните, които редовно ни отпускат кредити и после не им ги плащаме. Така парите ще се върнат по-бързо при нас.......Дори всички дългове да се опростят на Гърция те пак няма да се оправят от днес за утре.
93
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали беше надъхан да даваш пари бе тиква
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 109...50те години Германия е имала големи дългове натрупани преди и през войната, включително и към Гърция. Тогава се взима решение дълговете на Германия да бъдат опростени, Гърция също подписва споразумението. Тези дългове нямат нищо общо с репарациите.
91
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 110съвсем сериозно, виж какво става в Иран. виж митингите, виж публичното говорене, хората искат да се обвържат със запада..
90
3
 
2
 
! Отговори
до 102 преди 8 години
Този който обижда си ти ...... Виж си епитетите. Всеки си има мнение,а моето за Путин не е по -различно от на всеки средностатичтичеки човек ,които не харесва лъжите,убийствата и подлостта.
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"И без това Русия лека полека отпада от играта(вчера Обама им взе и Иран)"...Ама сериозно ли?
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 97 германия е НЯМАЛА дългове Плаща репараций някой са опростени НО след войната са работили 2 години БЕЗ ЗАПЛАТИ за възтановяването си ДОБЪР ПРИМЕР ЗА МЪРЗЕЛИТЕ в гърция.А И ЗА НАС
87
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
220 милиарда от заемите на Гърцита са отишли директно обратно при кредиторите. Това го потвърди и италианския премиер. Скоро и България ще стане така - тази година за да избегнем фалите взехме 16 милиарда да платим срари задължения, догодина нови плащания, държават пред фалит - айде пак 20 милиарда и за няколко години ще ги натрупаме повече от Гърция.
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да дадем пара на Гърците е все едно да си отрежем парче живо месо и да им го сервираме в тавената!
85
2
 
1
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Международният ΕВРЕЙСКИ БАНКОВ КАРТЕЛ (МВФ - ЕЦБ) и Меркел, превэеха Европа беэ война!!!
84
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Соросоидната *** сън не я хваща от мисълта за Путин, обсебени са от Путин щом и под тая статия която няма нищо общо с него продължават да го коментират и да изливат злобата си.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо и никога не може да въърне Гърция щото 300 милиарда са изядени и изс..ани в клозета!и сега какво искаг..още милиарви да ги изядат и изсе.ат!и после какво става!?пак същото до бемкрай ли?да си напускат скапаната гърция и да тръгват по света да работят и да си изкарват хляба!
82
4
 
2
 
! Отговори
до 97 преди 8 години
Ами тогава трябва да се върви към някакъв нов финансов ред.И без това Русия лека полека отпада от играта(вчера Обама им взе и Иран) Трябва да се помисли за нова финансова схема.Банките са кошмар и постоянно провокирайки такива кризи ще ни вкарат в спирала от кризи .Не е зле в Г8 да бъде поканен Иран ,например ,на мястото на компрометираната Русия.Примерно,не казвам ,че Иран има силите за това още.
81
3
 
6
 
! Отговори
До 95 преди 8 години
Ние действително сме умници, а ти какъв си? Една подстилка за избърсване на краката. Това че не харесваш Путин си е едно на ръка, никой не те кара насила, ама да го наричаш с тези епитети, които напълно подхождат на краварчетата си е чиста шизофрения. Айде *** се прегледай! И децата вече разбраха кой е подпалвача и пиромана на Земята. Там, оттатък голямата локва...
80
7
 
6
 
! Отговори
RAD преди 8 години
До Да се четеАбе, я кажи нещо за изнесеното БЕЗПЛАТНО злато за СССР по Живково време... Още си е в руския трезор на ***. Нещо ще връщат ли а? Какво се чува от шефовете ви в Кремъл?
79
2
 
8
 
! Отговори
Bulgaria преди 8 години
Пак пишете за Гърция,отвличане на вниманието от проблемите в България.Толкова сме зле,че единствената утеха ни е да има някой по-зле от нас.Заплатите в Гърция са намалени на 50%....а познайте колко е минималната в момента?400 еврака?В България знаете ли колко е?200 еввро?значи половината в Гърция е 100% повече от нашето.
78
0
 
0
 
! Отговори
odessa преди 8 години
kato e prostachki da e prostachki. kyde e onova prase monika luinski?
77
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Гърция не е закъсала.МВФ да я накара да приватизира както изви навремето ръцете на България.ес да почне да инвестира в страната ни както в Гърция а не само техните фирми да цицат от нас.ние не искаме да даваме на хора които само танцуват сиртаки. Нали казаха не на реформите не им вярваме
76
13
 
6
 
! Отговори
хей ,умниците преди 8 години
Отговорих на преден пост касаещ казано от Клинтън в предизборна реч.Нищо повече.Путин не го харесвам ,защото е подлец ,лъжец и убиец . Но има хора ,които са достатъчно глупави ,за да харесват такива неща.
75
0
 
5
 
! Отговори
NO MORE MERCY преди 8 години
Da mrut gadnite glusni bankeri i politici! DA MRUT KAT PILCI!!!