Без милост! Депутатите ни готови да кажат ΌΧΙ на Гърция

Борисов не дава и цент на закъсалия го съсед
Обновена: 16 юли 2015 14:02 | 16 юли 2015 10:33,
238
Без милост! Депутатите ни готови да кажат ΌΧΙ на Гърция
Снимка: Reuters

Парламентът е готов официално да изрази несъгласие с искането на Европа България да даде пари за спасяването на Гърция. 

Вчера Европейската комисия потвърди, че ще поиска от България и останалите страни извън еврозоната да участват в спасяването на Гърция чрез гаранция за спешен заем от близо 13 милиарда евро.

Още по темата

Премиерът Бойко Борисов реагира и обяви, че България не е съгласна с това искане.

"Премиерът и финансовият министър изразиха вече позиция. Ако се наложи, и парламенгът ще я подкрепи", каза днес в Народното събрание шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. 

Депутатката от ГЕРБ коментира и критиките към новия управител на БНБ заради решението му да запази двама от досегашните подуправители - Димитър Костов и Калин Христов. Вчера РБ обявиха, че няма да подкрепят Костов, защото е бил зам.-министър в кабинета на Жан Виденов. 

Днес Стоянова обаче припомни, че той е бил и в кабинета на Иван Костов.

"Същото беше и за Димитър Радев, но той е бил зам.-министър в шест правителства с различни цветове. Така е и с Митко Костов. За мен е некоректно отново да се поставят етикети, вадейки се само един факт, защото всеки човек преди всичко е професионал и това е причината да е бил зам.-министър в правителство и на Костов, и на Жан Виденов", каза Стоянова.

Тя обясни и че не трябва да се прехвърля вината на един от подуправителите, който не си е вършил работата, върху другите.

Менда Стоянова похвали Калин Христов за стабилността на валутния борд и увеличаване на валутните резерви по време на страшната финансова криза.

Шефката на бюджетната комисия подкрепи и призива на премиера министрите, които искат пари, да подават оставки. Стоянова припомни, че в държавния бюджет беше заложено намаляване на разходите във всички бюджетни организации с 10%.

"Целта беше чрез натиска на бюджета и лева всички министерства да направят съответната реформа, да оптимизират разходите за администрация. Едни министри го правят, други министри не го правят", каза депутатката. Тя прогнозира, че тези, които не правят реформи, вероятно ще поискат пари в края на годината, защото няма да имат за заплати.

"Това им каза вчера Борисов - няма да давам пари, ако вие поискате пари за заплати накрая, ще си депозирате оставката, защото не сте си свършили работа", разясни Стоянова.

Тя обясни, че един от министрите, които не правят реформа, е военният. Отличници пък били министрите на икономиката и земеделието. Стоянова не коментира въпроса за заплатите в БНБ и прогнозира, че новият управител ще предложи промени в закона за централната банка наесен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
12
 
3
 
! Отговори
хайде на референдума преди 8 години
Съгласните ли сте България да участва в паричната помощ за Гърция , при условие че минималната пенсия у нас е 77 евро , а минималната заплата е 190 евро ???ДА +OXI / НЕ / -
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 150 олясе бе уши ХИТЛЕР С ГРЪЦКИ ЗАЕМИ ВОДИ ВОЙНАТА смени си водката тази е менте
112
0
 
6
 
! Отговори
ХА-ЩЕ НИ ПРЕЦАКАТ преди 8 години
НИЕ СМЕ в ЕС, но НЕ СМЕ В ЕВРОЗОНАТА (не ползваме единната валута) И ПОРАДИ ТОВА НЕ СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СЕ ВКЛЮЧВАМЕ ВЪВ ФИНАНСОВАТА ПОМОЩ ЗА ГЪРЦИЯ И ЗА КОЯТО И ДА Е ДРУГА ИЗПАДНАЛА СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС!Можем ДА ОТКАЖЕМ, както пише, че други страни извън еврозоната са направили. Но не, ние ще поемем ГАРАНЦИЯ ЧРЕЗ ФИНАНСОВИ ИНСTРУМЕНТИ (за да не разбере НАРОДА, че трябва да плаща на гърците, чиито *** нашите родители подмиват). Помнете ми думата, ИЗБРАНИТЕ ОТ НАС политици, ще ни финтират!!!!
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 138 направо се късат да дават кефти маслини кефти кози ТО ТАМ НЯМА И ДРУГО във фалит са заради войната с КЕМАЛА немогат си хранят населението ВСЕКИ 4 е БЕЖАНЕЦ . А КОЛКОТО Е ПООСТАНАЛО СИ ЗАМИНАВА С КОРАБИ КЪМ АНГЛИЯ още преди разгрома през 50 им го върнаха уши ама нали такава ти е опорната то4ка
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, духовнота мизерия винаги води до материална!
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даването на пари за Гърция - само по желание
108
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато трябвше да се решава дали да се приема Гърция, да й се дават заеми и така нататък - не ни викаха. Сега когато е да се искат пари- искат от нас. Без такива. Който исак да дава пари - да дава.
107
0
 
0
 
! Отговори
odessa преди 8 години
trakiec, vyv koia kohorta da se zapichsa? rakia si nosia ako ne stigne chste minem pokrai niakoi horemag.
106
0
 
9
 
! Отговори
jro преди 8 години
Пари от България за тия ? Ко? ОХI !
105
0
 
16
 
! Отговори
до КК преди 8 години
Глупости, откакто сме в ЕС ни се набива, че всеки е длъжен сам да постигне собственото си благополучие, да бачкаме здраво, да стягаме коланите; валутни бордове, финансова дисциплина, ако ли не - наказателни процедури, рязане на пари и НИЕ ПРИЕХМЕ ТОЗИ МОДЕЛ, че ако искаме 10 трябва да пожертваме 9, че ако сме изрядни и се лишаваме, макар и бавно успех ще има. Ако сега обърнат палачинката, да им таковам и на мисленето и на солидарността. Да се обръщаме към Русия и Турция.
104
2
 
2
 
! Отговори
до 129 преди 8 години
Е как какво - без Руската частична мобилизация срещу Австрия ,войната щеше да е само между Австрия и Сърбия и щеше да приключи до 3 дена. Поуките за хората от историческото минало са почти минимални .Вършат се същите грешки .Без ПСВ Русия нямаше да има комунистическа престъпна система и нямаше да има и ВСВ .....Но ,поуките са за историците ,народите и политиците са мниого далеч от това.
103
0
 
8
 
! Отговори
ЩЕ НИ ПРЕЦАКАТ!!! преди 8 години
НИЕ СМЕ в ЕС, но НЕ СМЕ В ЕВРОЗОНАТА (не ползваме единната валута) И ПОРАДИ ТОВА НЕ СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СЕ ВКЛЮЧВАМЕ ВЪВ ФИНАНСОВАТА ПОМОЩ ЗА ГЪРЦИЯ И ЗА КОЯТО И ДА Е ДРУГА ИЗПАДНАЛА СТРАНА ЧЛЕНКА НА ЕС!Можем ДА ОТКАЖЕМ, както пише, че други страни извън еврозоната са направили. Но не, ние ще поемем ГАРАНЦИЯ ЧРЕЗ ФИНАНСОВИ ИНСРУМЕНТИ (за да не разбере НАРОДА, че трябва да плаща на гърците, чиито *** нашите родители подмиват). Помнете ми думата, ИЗБРАНИТЕ ОТ НАС политици, ще ни финтират!!!!!
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 131 да бе ГЪРЦИЯ дето просеше хляб преди войната кредитор ДОБРЕЛИ СИ ТОГАВА ТАКА СА ЗАДЛЪЖНЕЛИ СЛЕД КАТО КЕМАЛА ГИ СМАЗА 2милиона бежанци имат.
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НИКАКВИ ТАКИВА ДЪРЖАВНАТА СУБСИДИЯ НА БАТАКА И БСП директно да се дават на Ципрас те реваха за него сега да плащат не да се крият като шумкари в шумата
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До нов ред, Какво общо има Русия с Първата СВ ?!
99
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До EWROSKEPTIK егати наглите ***
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 113 не бъркай репараций с ДЪЛГОВЕ а войната свърши доста преди 50 години БЪДИ СИГУРЕН НЯМА КОЙ ДА ДАДЕ ЗАЕМ НА ХИТЛЕР
97
17
 
2
 
! Отговори
КК преди 8 години
След като не даваме дори и цент, значи не сме дораснали за Еврозоната... Технически може да сме направили нещо, но в мисленето не сме мръднали...Това е философията на ЕС, в частност на Еврозоната. След като е допуснато нещо, значи всички сме виновни, всички трябва да оправяме батака.След като се натискаме за там, трябва да покажем, че имаме мисленето.
96
1
 
0
 
! Отговори
odessa преди 8 години
bezmisleno e da te pitam kyde e germanskoto zlato:) i tam ne e. niiama:) izhodyt na kravarite e 3 svetovna voina.
95
4
 
3
 
! Отговори
нов ред преди 8 години
Това ,което трябва да се направи за съжаление няма да се направи ,защото никога в човешката история(съдете и по своите животи) никой не променя нищо радикално ,ако не си изпати тотално.И понеже сега всички се опитват да спасят мира(това към оня дето мисли ,че Путин нямал общо с темата) трябва да са на ясно ,че колкото повече го усукват толкова войната ще ги обсеби и ще се погубят.Примера с Русия и болшевиките е пред нас .Русия овърташе реформи ,правеше националистически глупости и накрая ПСВ.