Линейките за 20 мин. до пациента, след време

Още при транспортирането на болния ще е ясно къде отива
7
Линейките за 20 мин. до пациента, след време
Снимка: Булфото, архив

До 20 минути линейките да стигат до пациентите и в най-отдалечените места в страната, а още при транспортирането на болните да е ясно в коя болница ще бъдат настанени.

Това цели концепцията за модернизация на спешната помощ в страната, каза в Разград заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, цитиран от БНР.

Още по темата

С осигурените от Европейския съюз 85 милиона евро през следващите пет години ще бъдат закупени 400 нови линейки, съществуващите центрове, филиали на спешната помощ и спешните приемни отделения, ще бъдат модернизирани, а където е необходимо, ще се изградят нови.

Шарков увери, че където се налага ще бъдат направени и нови спешни центрове

"Ще има в 172 филиала на територията на страната 28 центъра за спешна медицинска помощ и 35 спешни приемни отделения. Ще направим типови,  където се налага в страната, филиали за спешна медицинска помощ, така че човек като го погледне, да знае, че това е спешната помощ", разясни зам.-министърът.

Целта в крайна сметка е да няма място в страната, в което за повече от 20 минути да е необходимо да пристига линейката до пациента.

"Като вкараме и телемедицината вътре, вече ще поставим условието пациентът в момента, в който се качи в линейката, вече да знае в кое лечебно заведение ще бъде приет, тоест неговата хоспитализация да бъде вече уговорена, за да спрем тази порочна практика линейката да върви от една болница в друга и да казват: "Тук не можем да го приемем. Карайте го еди къде си", обобщи Шарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Неочакван гост преди 8 години
Нови линейки и спешни центрове. Всеки започва с това реформата. Ама лекува доктора, сестрата,шофьора ще ги докара. НЯМА КАК ЛИНЕЙКА ДА ИДВА НАВРЕМЕ, АКО НЯМА ДОСТАТЪЧНО ЕКИПИ !! Не се нагушиха с комисионни. Къде са протоколите за работа? Къде са парамедиците? Къде са заплатите? ДЕФОРМАТОРИ
4
0
 
2
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Ако се намери финансиране ще стане.А ако няма няма да стане.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубав замисъл и ще стане, ама иска чакане!!!!
2
0
 
3
 
! Отговори
Gabriel преди 8 години
Мисля,че е почти невъзможно ,дa се спaсят очилaтa :(
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добро решение и това, че се знае къде отива. В правилната болница.