Пултовете им криви на ГЕРБ-ерите за референдума

На 10 от депутатите им се повредили пултовете, обясни Десислава Атанасова
Обновена: 29 юли 2015 14:01 | 29 юли 2015 09:57,
125
Пултовете им криви на ГЕРБ-ерите за референдума
Снимка: архив Булфото

Проблем с пултовете за гласуване попречил на депутати от ГЕРБ да подкрепят предложението в референдума наесен да фигурира и въпросът за задължителния вот. Това обяви в ефира на Нова телевизия народният представител Десислава Атанасова.

При вчерашното гласуване на предложенията на президента за допитване на народа първоначално парламентът одобрил въпроса "за" или "против" задължителното пускане на бюлетина. Член на БСП обаче поискал прегласуване на предложението.

При него 10-ма депутати от ГЕРБ не повтори вота си отпреди минути – част от тях – заради повредени пултове.

Още по темата

"Не считам, че има уговорки между моите колеги и други политически формации", категорична бе Атанасова в обяснението си по казуса. Jя каза още, че счита решението за референдума с един въпрос – този за електронното гласуване, за "огромна пропаст между избиратели и политици".

"Това решение ни скара с нашите работодатели", каза още Атанасова.

Вили Лилков от "Реформаторския блок" пък обясни, че той и съпартийците му се обявили "против" мажоритарния вот, защото въпросът бил "много общ и неясен".

"При така поставен въпрос, ако на избори гласуват 30% от българите, може да се получи дву- или трипартиен парламент. Затова ние предложихме да се засили преференциалния вот", поясни Лилков.

Той бе категоричен, че 100% мажоритарен избор, каквато идея беше лансирана от ДПС, би сработил в полза само на самото Движение и на ГЕРБ.

"В крайна сметка избирателната система е нещо много по-сложно от задаването на тези три въпроса в референдум", каза още Лилков.

Чавдар Георгиев от БСП пък заяви, че социалистите не са подкрепили предложението за допитване до народа, защото това било "опит да се промени установената демократична система с псевдодемократични средства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
19
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Да свалим колониалния режим на БСП, ГЕРБ и ДПС.
43
0
 
20
 
! Отговори
ист преди 8 години
Рухна митът че депутатите са слуги на народа. Народът е слуга на алчни депутати. А това че пулта на 10 депутати от ГЕРБ били повредени, е най голямата глупост изказана от депутат. Гласуването показа, че ГЕРБ по нищо не се различава от БСП и атака. Бог да пази народа от управници.
42
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срам и позор за ГЕРБ!
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова са нагли, че вече дори не си правят труда да измислят по-смислени оправдания.Да бяха пробвали с вдигане на ръка, другарката Цачева щеше ги упъти.
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българе разберете Вас ви управлява ГЕРБ където гласувахте за него а честито гласувайте пак за разбойниците от Герб Долу Герб и БСП
39
0
 
5
 
! Отговори
демократ преди 8 години
Искам само да питам:Защо агентите на дс/КГБ получават български пенсии и са се пенсионирали 1-а категория. Ами такива хора трябва да не взимат изобщо пенсия....
38
0
 
5
 
! Отговори
демократ преди 8 години
това герберите кога го сънуваха..ха..ха
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Деси от Дулово ви управлява българиии божее божеее
36
0
 
20
 
! Отговори
Урааааааааааааа преди 8 години
Само да ви подсетя ,освен че вдигнаха стажа и годините за пенсия , освен че няма да има Референдум , в петък вдигат и цената на тока :)))
35
1
 
21
 
! Отговори
Ай честито преди 8 години
Колко пъти разправях на герберите ,че управляват в момента ГЕРБ и ДПС хахахахаха ай викайте пак за Герб хахахахахахахахахахаха
34
0
 
16
 
! Отговори
Бънди преди 8 години
Вече се сещам защо Лютви ефенди подкрепи жалката реформа. Да ни е жива и здрава демокрацията.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милички мои, откога ви повтарям малко повече да мислите. Въобразявате си, че задължителни или електронни избори ще променят нещо. Давам ви елементарен пример - гласувайте както си искате и за когото си искате, важно е после какви сдружения и задруги се правят в парламента: ГЕРБ-ДПС; ДПС-РБ; БСП-АТАКА; БСП-ГЕРБ, ПАТРИОТИ-ДПС и така нататък. Разбрахте ли сега? Хайде умната.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!
31
0
 
14
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Няма разлика между БСП и ГЕРБ, казвам го за милионен път, но няма кой да ме слуша. И двете партии лягат на ДПС и разчитат на тяхната подкрепа. Нещо повече - те не само разчитат на подкрепата на ДПС, а също и обслужват техните интереси. Останалите по-малки партийки са просто *** на БСП, ГЕРБ и ДПС. Тогава за коя партия да се гласува? За всеки случай не за статуквото и партийките, създадени от БСП, ГЕРБ и ДПС.
30
1
 
14
 
! Отговори
toto преди 8 години
По шашнати политици и не адекватни не бях гледал скоро. Просто трябва да им покажем на всички, като отидеме всички да гласуваме за най откачената и не системна партия която съществува. Само не и за тези които са във момента в парламента.
29
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога да си обясня с какво Доган държи Боко,че винаги става това което иска Доган и то точно когато ГЕРБ са на власт.Има коз сокола срещу мутрата и си го врътка както си иска.И какво се оказва,че който и да спечели изборите на власт е всъщност Доганя
28
0
 
26
 
! Отговори
до Стадото преди 8 години
Какво по-голямо доказателство искате ,че всичко е една мафиотска игра и ни управляват групировки начело с Мутрата и кръгът Капитал!
27
0
 
25
 
! Отговори
дедо преди 8 години
това беше вече трябва да се прави нещо, прекалиха вече.
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбраха се ГЕРБ и ДПС а за БСП и АТАК не искам даже и да говоря.
25
0
 
20
 
! Отговори
Х преди 8 години
Не зная за пултовете,но за ДПС това е шестица от тотото.сега от Турция и кучетата ще гласуват!