Пултовете им криви на ГЕРБ-ерите за референдума

На 10 от депутатите им се повредили пултовете, обясни Десислава Атанасова
Обновена: 29 юли 2015 14:01 | 29 юли 2015 09:57,
125
Пултовете им криви на ГЕРБ-ерите за референдума
Снимка: архив Булфото

Проблем с пултовете за гласуване попречил на депутати от ГЕРБ да подкрепят предложението в референдума наесен да фигурира и въпросът за задължителния вот. Това обяви в ефира на Нова телевизия народният представител Десислава Атанасова.

При вчерашното гласуване на предложенията на президента за допитване на народа първоначално парламентът одобрил въпроса "за" или "против" задължителното пускане на бюлетина. Член на БСП обаче поискал прегласуване на предложението.

При него 10-ма депутати от ГЕРБ не повтори вота си отпреди минути – част от тях – заради повредени пултове.

Още по темата

"Не считам, че има уговорки между моите колеги и други политически формации", категорична бе Атанасова в обяснението си по казуса. Jя каза още, че счита решението за референдума с един въпрос – този за електронното гласуване, за "огромна пропаст между избиратели и политици".

"Това решение ни скара с нашите работодатели", каза още Атанасова.

Вили Лилков от "Реформаторския блок" пък обясни, че той и съпартийците му се обявили "против" мажоритарния вот, защото въпросът бил "много общ и неясен".

"При така поставен въпрос, ако на избори гласуват 30% от българите, може да се получи дву- или трипартиен парламент. Затова ние предложихме да се засили преференциалния вот", поясни Лилков.

Той бе категоричен, че 100% мажоритарен избор, каквато идея беше лансирана от ДПС, би сработил в полза само на самото Движение и на ГЕРБ.

"В крайна сметка избирателната система е нещо много по-сложно от задаването на тези три въпроса в референдум", каза още Лилков.

Чавдар Георгиев от БСП пък заяви, че социалистите не са подкрепили предложението за допитване до народа, защото това било "опит да се промени установената демократична система с псевдодемократични средства".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изглежда пултовете сами избират при коя партия да се развалят муахахахаа
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се излиза да се стачкува,трябва да се принудят тези измикяри в парламента да работят за народа а не за лобита,партии и мутри.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
22
0
 
13
 
! Отговори
Всичко е игра на НС преди 8 години
Аве всичко е уговорка бре български овчички , всичко е нагласено и изчислено до последния глас за да стигнат гласовете против Герб си дадоха половината депутати! После е лесно, едно бързо оправдание за това, че е станало недоразумение и толкова! Те си знаят ,че народа е *** и ще повярва!
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ отново доказаха, че са станали *** на ДПС и действат антибългарски. Трябва да има референдум и трябва да има задължително гласуване, но ДПС най-много се страхуват от това.
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е поне разбрахме какво са продали на ДПС срещу реформите в съдебната систма и измененията в Конституцията!!Жалко само, че все още не разбират, че хората не са толкова *** и виждат всичко, сега със счупени пултове, после със счупени глави!!!
19
5
 
0
 
! Отговори
Бънди преди 8 години
Еми другари, това е демокрацията. Иначе всички са много загрижени. Всички са на маскари. Интересно къде е Сидеров? Основен радетел на тая идея.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати и как така се развалиха 50, 60 пулта на герберите и гласуваха против?
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТВАКА НА ГЕРБ , ПФ , РФ И АБВ !!!!!!!!!!!!!!!!!! ВИЕ ПРЕДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА Й!!!!!!!!!
16
0
 
9
 
! Отговори
AZ22 преди 8 години
Много тъпо обяснение. Защо просто тази *** не каже истината, че това е част от компромиса за промяна на конституцията?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Виновни са онези лелки над 50 ,дето са в климакс и сънуват мокри розови сънища с Бойко и гласуват за него защото го обичат! Въобще не се замислят даже ,че така обричат един народ в робство!
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а на *** какво им пречи?
13
1
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Всички управлявали България трябва да бъдат изправени пред съда и да отговарят за ГЕНОЦИДА над българите.Докато сме в ЕС и НАТО това няма как да се случи ...Следователно първо трябва България да бъде освободена, а след това виновниците да получат заслуженото.Гответе се, братя !
12
4
 
13
 
! Отговори
Прооооооост народ преди 8 години
Къде са защитниците на ГЕРБ дето викаха "мачкай Бойко" ????Да , той мачка , само че народа си....и вас, и вас дето гласувате за него, сега ще се пенсионирате на п***ин ден! ***!
11
2
 
18
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
***
10
0
 
12
 
! Отговори
bek преди 8 години
на калпавият ,,,, вълната му пречи!
9
2
 
21
 
! Отговори
Мистър Х преди 8 години
Всичко излиза наяве рано или късно, всичко! Видяхте ли каква партия са Герб? По-лоша и по-коварна от всяка друга, лидера им Борисов е същия! Вчера направиха така ,че обезскостиха Народа напълно , посред нощ вдигнаха годините за пенсия и стажа и преди това пък не приеха Народа да се изкаже на Референдум!А на тези които продължават да гласуват за Герб и недоразумението- Бойко Борисов мога да кажа, че така стават съучастници в унищожаването на българската нация и я поставят в бедност и мизерия!
8
1
 
21
 
! Отговори
Гербави турски курви преди 8 години
Гербераски турци, обслужващи ДПС. Първо разчитаха на подкрепата на ДПС за пенсионната реформа, после за конституционната, а сега обслужват ДПС с референдума за електронно гласуване вместо задължително. Досещате се защо не задължително гласуване, а електронно - ами защото задължително гласуване ще изхвърли ДПС, а електронното гласуване е добро дошло за ДПС, защото по-лесно ще купува гласове пред компютъра.
7
2
 
7
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 8 години
"БСП пък заяви, че социалистите не са подкрепили предложението за допитване до народа, защото това било "опит да се промени установената демократична система с псевдодемократични средства"." Допитването до народа е нарушаване на демокрацията? Този господин май бърка модерата демокрация с атинската.
6
0
 
13
 
! Отговори
'ко речииии?!!! преди 8 години
коментара ще си го направя за себе си - с гласуване на следващите избори за ВЪН ВЪН ВЪН - няма ляво дясно - куцо и сакато станало законотворци ей....
5
1
 
0
 
! Отговори
ъъ преди 8 години
.. е.аси заглавието.. все едно го е писал кварталния пияница.