Едва стотина скандират: Оставка на Мая!

"Омбудсманът е политик с чисти ръце – а твоите не са"
Обновена: 30 юли 2015 20:42 | 30 юли 2015 20:13,
156

Снимка: Булфото

Едва около стотина души се събраха на протест пред Народното събрание срещу избора на Мая Манолова за омбудсман.

Протестиращите скандират: "Оставка на Мая" и "Мафия". Те носят и табели с надпис: "Омбудсманът е политик с чисти ръце – а твоите не са!"

Още по темата

Според Найден Мирчев, лекар по професия и един от протестиращите пред Народното събрание, Мая Манолова не може да бъде омбудсман на България, защото не притежава политически морал.

"Тя участва в аферата в Костинброд, след това се държа по безобразен начин сред протестиращите през 2013 година. Това е позорно", коментира той, цитиран от "Фокус".

На въпрос какво очакват протестиращите да постигне днешният протест той отговори: "Днешният протест може да не постигне нищо, но ние сега започваме. Ще направим всичко възможно тя да се откаже от обмудсманското място и да бъде избран един нормален омбудсман, какъвто беше Константин Пенчев".

Протестиращите застанаха на бул. "Цар Освободител", непосредствено пред Народното събрание, с което блокираха движението по булеварда.  Автомобилният трафик там се регулира от органите на реда.

Силният дъжд, който заваля привечер над София, разпръсна протестиращите пред парламента, но една част от тях остана и не спира да отстояват своите искания – оттеглянето на Манолова от поста.

По-рано днес, по време на тайно гласуване в парламента, тя получи подкрепата на 129 народни представители, с които изпревари опонента си досегашният омбудсман Константин Пенчев.

Изборът на Мая Манолова срещна недоволство сред част от протестиращите на #ДАНСwithme.

Във Facebook даже бе създадена и група, която организира протест срещу решението на парламента да избере доскорошната червена депутатка за национален защитник.

Около два часа преди насрочения час за публичното недоволство – 19 часа, 2 800 души бяха обявили, че ще отидат пред парламента, реалността обаче се оказа друга – стотина в жегата пред парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали ще е Мая или Рая,за Герб винаги ще е повод за протест с платени викачи.
81
0
 
4
 
! Отговори
абеее преди 8 години
Мики отстрани конкуренцията .....Мая поне владее изкуството да говори без спир.....
80
2
 
12
 
! Отговори
jep преди 8 години
Нещастници. И да протестирате и да не протестирате Мая ще е омбудсман! Калъфи и кавали!!!
79
10
 
2
 
! Отговори
frank zappa преди 8 години
ГлупостиOnAir!!! :)Хората са доста повечко... ;)
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БСП и ДПС не могат да бъдат съборени, защото за 25 години изплетоха такива големи мрежи, че в тях сега е почти целия "елит" на нацията. Нормални хора не могат да пробият този бастион от милионери. Това, което не може да стане с пари, става с много пари. Жалко. Много измами, много фалшификации и прогресиращо задкулисие. Вътре са всички и няма как да гласуват собственото си заколение. Бедни, бедни Македонски...
77
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестиращите да отидат пред Б.Б. да протестират, когото върнаха на власт и той е човека, който прави тези задкулисни сделки с БСП, ДПС и с всички останали, само и само да върви мандата.
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мая омбудсмън е добър пiолитически и шахматен ход.
75
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стотина протестират - още стотина ги снимат!
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 98Искаш да кажеш , кога българина ще излезе на протес защото бил глупав?Е как *** протестира срещу себе си бе главоч?
73
1
 
1
 
! Отговори
Ивона преди 8 години
Политиците си взеха поука от грешките.Тихичко оставиха този въпрос за времето,когато по будните хора са на почивка,пък и те излизат ваканция.
72
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен113ОСТАВКА на раданчо
71
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА за Манолова!
70
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
протестна мрежа сектанти на заплата от уса
69
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестиси, товарете белият роял на белия автобус и айде към морето...да се давите!
68
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българино кога ще излезеш на протест заради беднотията си
67
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко се разбра с мафията и олигархията в БСП и назначи Мая Манолова е това е истината
66
4
 
24
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Абе тея пумиярчета защо не протестират за това че окрадоха КТБ, за това че в енегетиката се краде безогледно и затова тока ни е толкова скъп и НАЙ-ВЕЧЕ ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЗА ТОВА ЧЕ ДОХОДИТЕ НИ СА ТОЛКОВА МИЗЕРНИ!!! ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЗА ТОВА ЧЕ ОСАКАТИХА РЕФЕРЕНДУМА???!!! НАЛИ СА С АКТИВНА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ. КОЙ ВИ ПЛАЩА БЕ ПУМИТА!!!
65
5
 
11
 
! Отговори
x преди 8 години
лятото скоро свършва, сезона също... трябва да се протестира за нещо хахахахаахахточно омбудсмана е най-големия ни проблем, толкова промени минаха без подобна реакция, та това...кучето си лае, кервана си върви
64
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Раданевите отрочета пак излизат от дупките си за службички купакаджиии
63
0
 
12
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Нали дядо Ви Уи. Чърчил, бил рекъл, че в политиката нямало вечни приятели, а само вечни интереси?А за морал и съвест изобщо не става и дума. Това означава, че и 100,000 да са на протест-нашенци каквото са си наумили,/ или каквото им е наредено /това правят! Някой да е потърсил сметка на Иван Костов, че разсипа държавата? Даже се бие в гърдите, че е най-успешния премиер на прехода ! Тъй че ще ручаме жабетата още доста години, докато тука останат само "цистите българи" !!!