ОмбудсМая ядоса вувузелите: Протести и оставка!

Недоволни от избора й се организират за недоволство пред НС
Обновена: 30 юли 2015 17:54 | 30 юли 2015 17:52,
320
ОмбудсМая ядоса вувузелите: Протести и оставка!
Снимка: архив Булфото

Изборът на Мая Манолова за омбудсман срещна недоволство сред част от протестиращите на #ДАНСwithme. Техен основен атрибут по време на стотиците дни недоволство срещу кабинета на Пламен Орешарски бяха вувузелите.

Днес те се готвят да ги извадят отново, за да поискат оставката на Мая Манолова. Призивите за това се чуха около час след като тя бе избрана с голямо мнозинство за омбудсман. Така с вота на голяма част от депутатите тя измести Константин Пенчев от поста, за който той бе номиниран от Реформаторския блок.

Още по темата

Във Facebook  бе създадена и група, която организира протест срещу решението на парламента да избере доскорошната червена депутатка за национален защитник. Около два часа преди насрочения час за публичното недоволство 2 800 души бяха обявили, че ще отидат пред парламента.

"Онези, които протестирахме на #ДАНСwithme, "Гражданите срещу МАФИЯТА" помним добре недоказаните обвинения на Манолова, че сме били платени, постоянните лъжи по наш адрес по всякакви медии. Помним презрителното й отношение към гражданите и постоянните опити да "опитоми" гражданското недоволство чрез подмяна на неговите представители", пишат организаторите на протеста.

Те допълват и че е абсурд, че ГЕРБ са подкрепили социалистката, която била "главно действащо лице в аферата Костинброд".

Междувременно шефът на групата на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи от профила си във Facebook, че не е гласувал за Манолова и дори постна снимка на бюлетината си и отбелязания в нея вот.

"Ужас!! 82 гласа за Пенчев, 129 за Маяма Галева. ГЕРБ + РБ имат 107 депутата заедно", е публикувано на страницата на протеста.

Там се припомня и изказване на Менда Стоянова от ГЕРБ, която обяснява, че Манолова провеждала собствена агитация сред депутатите и най-вече сред мъжката част от тях.

Публикуван е и виц:

"Мая Манолова станала обмудсман и я питали:
- Г-жо Манолова, притеснявате ли се от отговорността, която носи тоя пост?
Тя отговорила:
- Не, от днес гражданите трябва да се притесняват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малка група протестиси висят пред парламента....
134
0
 
12
 
! Отговори
Платен протестър преди 8 години
А аз си мислех ,че ще се размина с морето :) , здравей мореееее
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не искате оставка на безгръбначната ви коалиция, мишки платени.
132
1
 
5
 
! Отговори
циника преди 8 години
151, че защо тези които са подкрепили Мая Манолова в парламента да не плащат след това за протести срещу нея. Не казвам, че е така, но звучи стратегически много интересно. Пускаш Мая Манолова по пързалката, след това плащаш за протести срещу нея и така отклоняваш обществената енергия в "правилната" посока и предотравятавш нейното насочване в посока антигерб....А и отклоняваш вниманието от катастрофата с референдума:)
131
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВИЖДАМ ТРОЛОВЕТЕ ГИ АКТИВИЗИРАХА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази държава е задушена от мафията, мислещите бяха прогонени навън, за да няма кой да спре тоталното охрачване и разпределяне на богаствата на тази държава. А всеки, който твърди, че протестите срещу Орешарски са били платени, е съучастник в продаването на собствената му родина в ръцете на мафията. И когато някой ден децата му не говорят български, избягали и те по света, нека знае, че това е и заради такива като него.
129
2
 
8
 
! Отговори
до анонимен преди 8 години
50 лева дават , и аз така чух
128
1
 
10
 
! Отговори
oxxxx преди 8 години
А бе големи, интелигентни хора сте, а така и не проумяхте къде е корена на злото! Вие сте тези, които върнахте на бял кон най-голямото нищожество в историята на България, поднесохте му властта на тепсия, когато се беше насрал от страх и се беше запътил към затвора, където му е мястото. Всички видяхте как ви прецакваше от третия ден на протестите, как си се събираха с Шиши и си подреждаха пасиансите, подигравайки се зад гърба ви. Хора, не може да сте такива наивници?
127
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми то на предните протести ГЕРБ се правеха, че нямат нищо общо, пък след изборите Борисов каза, че е плащано.
126
3
 
2
 
! Отговори
циника преди 8 години
131: "Само човек от дълбоката провинция, четящ медиите на КОЙ може да вярва,че протестите на "уните и красивите" са платени"Виж сега,ако това бяха наистина умни хора те нямаше да задават глупав въпрос.Умният човек не пита "Кой",а "Защо".Умният човек не вярва като в средновековна приказка,че лошотиите в света идват от определен човек и затова не персонализират,а търсят причинно-следствени връзки в самата система като отражение на обществени проблеми.Ами сами се разобличавате като неособено умни
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей сега погледнах на Камерите Бг, около 50 човека има пред парламента,, затвориха движението за коли, има и десетина полицаи.
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сериозно, ако се плаща да обявят тарифата ще има много желаещи. Осигуровки, трудов договор има ли?
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ твърдят, че не са гласували за Мая Манолова. Възможно ли е да бъде избрана без тяхна санкция? Не знам как е, не мога да съм сигурен кой как е гласувал, не го твърдя, просто питам онези, които следят по-отблизо събитията. Просто ми е трудно да повярвам, че Мая е била избрана въпреки волята на ББ. Та нали ГЕРБ, ДПС и БСП са неофициално в един отбор и вода не си подливат отдавна. ГЕРБ предадоха избирателите си, отказвайки да се борят с модела КОЙ.
122
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
17 МИЛИАРДА СИ ГЛАСУВАХА - СУМА ПАРИ ИМА ЗА ПРОТЕСТИ.
121
0
 
12
 
! Отговори
Майтап няма преди 8 години
Един мой познат направи маса пари и замина на море от предните протести
120
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кога платените вувузели ще протестират против:-Прецедента Плевнелиев-Клоуна наречен Министър на Отбраната
119
0
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
133, поспри се малко. Извайваш образи, в които сам не вярваш. Лидерите на тези протести са класически тип грантаджии от фондации, ядрото беше от партийните организации на герб, които не се афишираха като гербаджии, а след тях вървяха майки правещи си следобедни разходки.Тези велики мислещи хора ставаха от няколко хиляди до няколко стотин при първите капки дъжд - толкова бяха завладяни от идеали:)))
118
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България официално вече има нова професия - протестиращ на повикване. Заплащането - според зависи.
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пък аз на предишните протести се нагледах всеки божи ден на група младежи, тръгващи със знаме от Люлин, които сами си се хвалеха, че добри пари изкарват. На водещия групата - по 50 лв на вечер, на редовите - по 40.
116
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ не е политическа партия,ГЕРБ е мафиотска организация.