ОмбудсМая ядоса вувузелите: Протести и оставка!

Недоволни от избора й се организират за недоволство пред НС
Обновена: 30 юли 2015 17:54 | 30 юли 2015 17:52,
320
ОмбудсМая ядоса вувузелите: Протести и оставка!
Снимка: архив Булфото

Изборът на Мая Манолова за омбудсман срещна недоволство сред част от протестиращите на #ДАНСwithme. Техен основен атрибут по време на стотиците дни недоволство срещу кабинета на Пламен Орешарски бяха вувузелите.

Днес те се готвят да ги извадят отново, за да поискат оставката на Мая Манолова. Призивите за това се чуха около час след като тя бе избрана с голямо мнозинство за омбудсман. Така с вота на голяма част от депутатите тя измести Константин Пенчев от поста, за който той бе номиниран от Реформаторския блок.

Още по темата

Във Facebook  бе създадена и група, която организира протест срещу решението на парламента да избере доскорошната червена депутатка за национален защитник. Около два часа преди насрочения час за публичното недоволство 2 800 души бяха обявили, че ще отидат пред парламента.

"Онези, които протестирахме на #ДАНСwithme, "Гражданите срещу МАФИЯТА" помним добре недоказаните обвинения на Манолова, че сме били платени, постоянните лъжи по наш адрес по всякакви медии. Помним презрителното й отношение към гражданите и постоянните опити да "опитоми" гражданското недоволство чрез подмяна на неговите представители", пишат организаторите на протеста.

Те допълват и че е абсурд, че ГЕРБ са подкрепили социалистката, която била "главно действащо лице в аферата Костинброд".

Междувременно шефът на групата на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи от профила си във Facebook, че не е гласувал за Манолова и дори постна снимка на бюлетината си и отбелязания в нея вот.

"Ужас!! 82 гласа за Пенчев, 129 за Маяма Галева. ГЕРБ + РБ имат 107 депутата заедно", е публикувано на страницата на протеста.

Там се припомня и изказване на Менда Стоянова от ГЕРБ, която обяснява, че Манолова провеждала собствена агитация сред депутатите и най-вече сред мъжката част от тях.

Публикуван е и виц:

"Мая Манолова станала обмудсман и я питали:
- Г-жо Манолова, притеснявате ли се от отговорността, която носи тоя пост?
Тя отговорила:
- Не, от днес гражданите трябва да се притесняват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А така *** Народе , протестирай за глупости а че заплатата ти е мизерна и децата ти няма какво да ядат майната му, важното е Бойко Борисов да е на власт и да ни пуска *** лафчета и ние да му се радваме колко е оригинален!
14
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема протест - Бойко свърши парите.
13
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахах, щом *** пак вият на умряло, значи избора е абсолютно правилен :-)))))))))))))))) Няма по-хубава гледка от това да гледаш как сороски *** беснее и се гър1и от яд :-))))))))))))))))
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
V GEGATA ZA 10-15 LV. NE SI ZASLUGAVA DA ,,PROTESTIRASH",E AKO SI I MNOGO PROST --MOGE.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак не сте разбрали Протеста не е срещу Мая ***, а срещу тези които я избраха. ОСТАВКА на НС
10
1
 
15
 
! Отговори
Няма пари преди 8 години
Къв протест бе, няма кой да плаща. Тва да не е Бойко.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слагайте бирата в хладилника и дружно ще се забавляваме докато гледаме резила на протестна мрежа в преките влючвания по новините от 19 часа. хахаххахха реформатора костов хахаххахахаххаха сега ще видим още колко тъпунгера му се вързват на платените протести.
8
10
 
7
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
Не я щеме и у Кюстендил,да си оди у Хасково при другия червен ***!!!!
7
5
 
29
 
! Отговори
Платена сган преди 8 години
Гледай сега за какво протестират пак тия красавци?! Вместо да отидат и да свалят Борисов дето направи толкова поразии последните седмици , те тръгнали за някакъв си Омбудсман да протестират дето нищо не зависи от него!И пак са платени от Герб , за да изместят фокуса от пенсионната реформа и референдумите ! Хитър е Боко!
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА СА ТЕЗИ ОТ КРАВАРИЯ ЗА БУЛГАРИЯ. КЪДЕ СЕ БЯХТЕ СКРИЛИ БЕ ПЛЪХОВЕ КОГАТО УНИЩОЖАВАХА ЗАВОДИТЕ? КЪДЕ СЕ БЯХТЕ ЗАВРЯЛИ КОГАТО *** ОТ ДРАГАЛЕВЦИ УНИЩОЖАВАШЕ ДЪРЖАВАТА? А КЪДЕ БЯХТЕ КОГАТО ТИКВАТА ОТ БАНКЯ РАЗДАВАШЕ ВЕТЪРНИТЕ МЕЛНИЦИ И ФОТОВОЛТАИЦИТЕ НА НЕГОВИТЕ АВЕРЧЕТА? И КЪДЕ БЯХТЕ КОГАТО ВДИГАХА И ЩЕ ГО ВДИГНАТ ПАК ТОКА БЕ СЕЛЯНЧЕТА? НА МАЙКА ВИ У Ш.....А ЛИ СЕ БЯХТЕ НАВРЕ ЛИ??
5
2
 
22
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Протест ще има, но вече не дават по 20 лева, а по 10 и парче пица ако си по активен и минеш пред камерите с плакат които ще ти дадат и след това трябва да върнеш...
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
протест ще има ли, че съседчето тука е безработен и иска да спечели 20 лв?
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кво - ще се разходи народа час-два и после отива на бира. Каквито са ни избирателите, такива са ни и протестиращите и управляващите. Успех
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз не исках да е тя, но не смятам, че това е най-важната причини в последните дни, която да предизвика гнева на народа. Ами ГЕРБ-ДПС съюза срещу референдума, ами как си гласуваха *** правомощия на НСО. За мен това са даже по-важни причини да се вдигнем на масови протести.
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така и не разбрахме дали Баракото и омбудс преброиха бюлетините от костинброд заедно с Цакото.