Борисов с упрек: Сваляхме ви тока, не съм видял нещо да поевтинее

Пазарът ще регулира цените, успокоява премиерът от Сливен
Обновена: 2 авг 2015 14:32 | 2 авг 2015 13:45, Красимир Ангелов
470
Борисов с упрек: Сваляхме ви тока, не съм видял нещо да поевтинее
Снимка: МЗХ

"Колко пъти им сваляме цените на тока, аз не съм видял нито да поевтинее нещо, нито нищо. Нищо няма да се вдигне, защото пазарът регулира цените!" Това обяви премиерът Бойко Борисов в Сливен в коментар на реакциите на бизнеса и синдикатите след обявяването на новите цени на тока.

Още по темата
"Защо не се вдигнаха тези всичките хора, когато взеха един милиард кредит и го хвърлиха в реката и сега по 44 млн. лв. всяка година плащам лихви? Къде бяха тези всичките бизнесмени?", попита Борисов, цитиран от “Фокус”.

Премиерът бе категоричен, че се работи денонощно, за да има направен добър модел и "поне хората няма да плащат за момента". „Ще устискаме две-три години, докато не си нормализираме и енергетиката – 25 години грабене не мога да го приема”, заяви още министър-председателят.

Той добави още, че ще бъде създадено специализирано звено с прокурори, специалисти и служители в ДАНС за контрол в енергетиката. Премиерът подчерта, че ще се срещне с представители на БЕХ. "Защото пак има място, където може да ни се изплъзват и да лъжат. Това е между ВЕИ и ЕРП-тата. Там няма никакъв контрол. Ще им направя едно звено с прокурори със специалисти и ДАНС, които да следят движението на фактурите, защото там надписват, пишат", каза още Бойко Борисов.

Той обясни, че са били предприети всички мерки, за да остане цената на тока на битовите потребители същата и уточни, че КЕВР е изцяло независима организация от 9 члена, избрани от парламента по негово предложение, за да няма никакво съмнение в методиката.

Премиерът коментира и събора на БСП на Бузлуджа, който се проведе в събота. "Ако беше тази чиния на ГЕРБ – първото, което щяхме да направим с партийната субсидия, е да си направим символа на партията. Не съм ги следил, пожелавам им големи успехи. Искам да има в ляво партия, която да може да ни се противопоставя”, коментира Бойко Борисов.

Премиерът, заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева, посети Консервен
комбинат "Фрукто” в Сливен, където е разкрита нова линия за преработка на пресни плодове и зеленчуци.

Основният пазар е европейският, като 150 са постоянно назначените работници в предприятието, като през активния сезон заедно с временно наетите, те достигат 400.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е ***, като искате вашия ток да е евтин бизнеса ще плаща повече , а от там и заплатите ви ще станат по-малки.За сметка на това-ефтин ток...
291
2
 
7
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 8 години
До Анонимен389Може ли да пишеш с още по големи букви ? На два реда с 5 правописни грешки.
290
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко, я се стегни малко! Скоро мъжките ти цици ще са по-големи от на Лилето.
289
3
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 8 години
Ще поевтинее...контрабандата!Правилната де.
288
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой си ти за да казваш кой е кравар и кой е *** бе кой си ти кой ти дава право да ми казваш как да си живея живота кой си ти бе прислужник на путин какъв си ти
287
5
 
6
 
! Отговори
Позитански новини преди 8 години
Няколко подпийнали другари се опитали да излетят с Чинията на Бузлуджа, но в последния момент установили, че горивото е свършило!
286
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей изкуфели другари панагира на бузлуджа свърши земите слезте на земята какви чевермета какви чинии
285
8
 
7
 
! Отговори
Бузлуджански събор преди 8 години
БСП на чеверме, каза Бойко и им наби шиша, като нареди на Цачева да го върти бавно!
284
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** вие не си я искате чинията не че някой я иска ,каква памет какви субсидии ,вие крадете от даржавата почти век , са герб ви е виновен малко смирение бе другари ,малко доблест .малки уважение .към тоя народ бе ,толко ли много искам
283
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** как може такава наглост не стига че с народна пара га сториха тая чиния ми и хора загинаха докато работеха там ,па са и държавата да я ремонтира ,е нема толко нагли *** като вас . Та са и акъл. давате
282
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
начина по който Бойко обикаля села и паланки да открива обекти много напомня на Тодор Живков.Убеден съм, че това допада на много възрастни комунисти ... които дори тайно гласуват за Бойко
281
1
 
14
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Много ви е къса паметта, уважаеми гербери и пишман-реформатори. Партиите в България разполагат само с държавна субсидия според броя депутати в парламента. Вече втори мандат ГЕРБ има най-голяма субсидия, ако иска чинията, може да я получи. Кой е по-голям крадец и рушветчия, не се наемам да гадая, но Сретен Йосич навремето беше казал "Бойко взе парите". А Цецо не пада по-долу от него.
280
0
 
12
 
! Отговори
Край преди 8 години
ВЕИ -гарантирани от държавата милионери /наши хора/ пък тоя *** ще ми говори за "пазар". Гарантирано печелившите бизнеси трябва да са само държавни - незабавна национализация на всички перки, фотоволтаици и вецове. Тогава ще си плащам тока колкото е.
279
0
 
15
 
! Отговори
нaционaль преди 8 години
Много трудно откривaм някaквa логикa в думите нa Бaте, дa не говорим зa мaкроикономическa релевaнтност, ще с сипя голямa и ще прибвaм отново след мaлко.
278
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** то държавата ви я даваше да си я поддържате чинията ама не си я взехте . То как да поддържаш и съхраняваш нещо ,то тва да не като да крадеш щото те *** могат само това да . Л . Ъ . Ж . А . Т ...да . К . Р . Д . Ъ . Т .....и .да. . У . Б . И . В . А. Т .........................-............ .. ..
277
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До нн Разковничето е в жива , работеща икономика , а не в бръщолевенията на Червеният Гербер .
276
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле е как може тва *** да сте такива нещастници да сте една чиния имате и нея са да я давате на другите да ви я поддържат ,бе малко уважение за войничетата дето си оставиха кокали те там докат сториха тая скъпа глупост на сред нищото . Па малки ли ви бешее че и вашите си я окрадоха ., . Нещастници ,пълни жалки ,червени продажни ,алчни ,мазни нещастници
275
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
здран ***
274
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами кой да плати сметката нанабъбнала след години крадене в системата . Естествено че пак ние ще я платим ,.*** поне зъмалчете бе другари щото вината е ваша поне се скриете някъде по малко се обиждайте бе
273
2
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Този плондир май нещо ми се кара?