Русия търси пробив за големите си проекти

Проф. Михайлова: България направи своя избор преди 10 г.
Обновена: 20 авг 2015 15:53 | 20 авг 2015 13:00, Анисия Иванова
169
Русия търси пробив за големите си проекти
Снимка: Bulgaria On Air

България направи своя цивилизационен избор преди повече от 10 години – това е членството й в ЕС и НАТО. Това каза пред телевизия България Он Ер проф. Екатерина Михайлова, бивш депутат и политик от СДС в коментар за ролята и мястото на страната ни в геополитическия пъзел, които редят Русия и Западът.

Страната ни като място, като история, традиции и политика винаги е била свързвана с Русия. И тъй като дълги години бяхме под шапката на СССР, нормално е да има остатъци от това влияние, които сега трябва да бъдат променяни и модернизирани – техника, оборудване, каза тя.

Още по темата

В момента Русия е в силна изолация заради ембаргото, наложено върху нея, и това дава своите негативни отражения върху икономиката и политиката й. "В момента тя има повече нужда от България, колкото ние от нея", смята Михайлова.

По думите й Русия търси пробив чрез страни, които са в ЕС и НАТО, търси пробив за големите си инфраструктурни и енергийни проекти. След пропадането на "Южен поток", а след това и "Турски поток", което беше игра на покер, тя изпусна част от големите си възможности, смята Михайлова.

"Но България не трябва да забравя, че има своите ангажименти към ЕС и НАТО и всеки проект, който ще се прави, трябва да върви в тези стандарти", убедена е Михайлова.

В момента цялото ни управление – и президентство, правителство, мнозинството в НС, поддържат ориентацията към Европа и НАТО. Това не означава, че няма политически сили и отделни политици, които се опитват да променят политиката.

"Не трябва да забравяме, че управлението на кабинета в момента е доста сложно. В него имаме и реформаторско настроена част, подкрепяща този цивилизационен избор, от друга страна има партньори (АБВ), които са с поглед към Русия по-скоро", обясни Михайлова.

Политическото деление на русофили и русофоби у нас не е ново, но нейното мнение е, че то трябва да спре и "да държим на цивилизационния си избор".

В същото време не трябва да затваряме мостове, защото ние имаме и други партньори. Светът се е отворил, той е много по-лесен за комуникация и България трябва да бъде отворена за целия този свят, смята още тя.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.


Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
бобец преди 8 години
До а.севов:забравил си да изхвьрлиш най-големия ***-себе си
64
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До читателДоказан факт са само русофилските ***.Или са по-гупавички и само тях ги ловят или просто само тях си ги има.
63
4
 
13
 
! Отговори
читател преди 8 години
Като гледам, 5 са троловете на издръжка на козяк. Те и в другите сайтове са толкова, което значи, че едни и същи *** денонощно клечат в интернет и ръсят простотии. ФАКТ!
62
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо полуидиота Александър Йорданов, сега този *** Екатерина. Абе кой гласува за тези хора не ми го побира ума.
61
6
 
12
 
! Отговори
бобец преди 8 години
льжци,-изборьт на шепа продажници не е изборьт на Народа!Проклети да сте ЗАВИНАГИ
60
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До България трабва да ."Времето на Елцин" това е най-изтъркания руски шлагер. За всичко се обвинява предишния вожд и толкоз. Всеки един велик руски политик и лидер ВИНАГИ без изключение в последствие се оказва престъпник, предател и мерзавец. Същото очаква и Путин след като се отегли в заслужен отдих след неочаквано влошаване на здравето(традиционния начин за смяна на властта в Русия.)Комай забравяте, че Путин си беше избран за наследник от същия този Елцин.
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
38 ЗЛАТНИ путински рубли за 1 тенекиено лев4е ... ясно ли е колко е покрита рублата с злаято
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До България трабва да . за това национализация на активите НА ЛУКОЙЛ И НАКАЗАТЕЛЕН ДАНЪК ЗА 15 ГОДИНИ НЕ ПЛАТЕНИ ДАнаци
57
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рублата като имаше златно покритие та голям прас. Видя се за една седмица какво може да и се случи. Доларът първо е вързан с петрола, второ е вързан с дълга към Китай, което означава, че за единица загуба от слаб долар в САЩ има поне 8 единици загуба в Китай. Така, че ако някой чака в скоро време коалиция Русия+ Китай срещу САЩ ще има да си почака. Китай между впрочем не признава нито анекса на Крим нито сепаратистите в Украйна.
56
5
 
8
 
! Отговори
България трабва да . преди 8 години
е .. пробългарски ориентирана ... !!! Русия си е доста проруски ориентирана за разлика от времето на Елцин !! А Щатите са най-щатски ориентирани ... с други думи ... всичко е икономика !!! не ме интересуват гейовете на белия дом или че Русия постигна доста ама сега е доста зле ( да не говорим морално !! ) А ТОВА че ние сме на последно място ... ТОВА Е !!
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората, които превъзнасят златния резерв просто нищо не разбират от елементарна икономика.
54
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 Авганистански афган е 1.15 рубли а там уж война ..... ето това е реалната сила на златната рубла и на без аналоговата руска ко4ина
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 89Колко са медиите на Прокопиев? Един вестник с малък тираж и няколко сайта.Айде сега виж колко са медиите на Пеевски .Колко са НПО'та в България, които се борят под псевдо екологични поводи да защитават руския монопол? Има 50 000 руски фирми в България с 0(нула) лева печалба за 4 години при обороти от милиарди, барабар с Нефтохим, чийто приход съставлява 10% от БВП на България а крайните му цени директно бъркат в джоба на българина.
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3. 30 златни путински рубли за 1 ЕТИОПСКИ БИР .....
51
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНАТО е призрак.ЕС се разпада.Разпада на запада се чака с трепет ей сега всеки момент от 1916'та година та до сега.През това време те се разпаднаха 3 пъти.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗабележи от къде Узбекистан, Таджикистан и от няколко непризнати от друг освен от Русия руско говорящи"републики". Това не е имиграция а урбанизация- селяните идват в града защото земеделието им е прокопсало като нашето. Купуват от нас чушки и домати. Ако ги няма европейските пари за газ нямат нищо.
49
4
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Абе тая селска мотика кога стана професор и тя, да ви се не видят банските старци.
48
4
 
10
 
! Отговори
Евгения преди 8 години
изумително смешни са опитите на шепа *** да скарат две братски страни- България и Русия. Цял ден клечат по сайтовете, пишат простотии и вероятно смятат, че нормалните хора ги четат???
47
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПърво България си прави избора всеки път когато има избори. Видно е антизападните партии колко взимат. От тук на татък празни приказки. Ако не си ходил да гласуваш проблема си е лично твой.Ходете направете лицето на българския русофилизъм Сидеров премиер и ще имаш каквото искаш.
46
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 81 СЪЩИТЕ ФРАЗИ СУЩАТА КГБ ПОМИЯ ТОВА ПУСКАХА СРЕЩУПОЛША ТОВА ПУСКАТ И СРЕЩУ БГ ..... да не мислиш 4е пияндурските ти щефове сега са измислили опорните си то4ки дето трябва да защитаваш за пица