Военните ни готови да бранят България от бежанците

Въздушното ни пространство също е защитено, успокои Ненчев
Обновена: 4 сеп 2015 16:40 | 4 сеп 2015 14:27, Камелия Цветанова
145
Военните ни готови да бранят България от бежанците
Снимка, архив БТА

Военните са в готовност да подсилят още границите на страната заради засиления наплив от бежанци.

Министърът на отбраната Николай Ненчев обеща, че ако трябва ще изпрати толкова военнослужещи по границата, колкото е необходимо, стига вътрешният министър Румяна Бъчварова да поиска още помощ.

В момента военни са разположени на граница с Македония, както и на браздата с Турция и оказват логистична подкрепа.

Още по темата

След като по-рано днес финансовият министър Владислав Горанов обяви, че няма да има актуализация на бюджета, което означава, че военните не могат да разчитат на още пари за модернизация, Ненчев увери, че все пак изтребителите МиГ-29, които имат нужда от поправка, ще бъдат ремонтирани в Полша.

Военният министър е получил думата за това лично от премиера Бойко Борисов и според него Горанов е наясно.

Договорът, който ще бъде подписан с Полша, ще е за разсрочено плащане, което означава, че тази година е възможно въобще да не се наложи да се търсят допълнително средства за ремонта.

"Освен това имаме 7 млн., предвидени за това. Няма никаква опасност за охраната на въздушното ни пространство и считам, че ще се справим след подписването на договорите с Полша", увери той.

Според него договорът е изключително благоприятен, а страната ни ще използва два двигателя, които ще бъдат взети под наем за две години.

"Полската страна ще издаде всички необходими гаранции, страната ремонтира и своите изтребители и с тях няма инциденти", заключи Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
1
 
! Отговори
цезар преди 8 години
Самото заглавие на публикацията буди голям смях. Боже до къде ни докараха държавата.
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 134И днес научих нещо от теб . Все си мислех , че плащайки данъци от които полиаите получават заплати е за да пазяд реда и закона , Сега от теб разбрах, че това било работа на армията . Е за чий беше упражението - премахване на гранични войски и изпращане на гранични полицаи ? Моме , упражнението - да си свалиш сам гащите и да обясняваш , че си девствен е невъзможно .
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква армия?Какви самолети
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами че да бе! Точно от това имахме нужда при тази глобализация! :)))
91
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според мен Виктор Орбан трябва спешно да бъде издигнат за президен на ЕС от народите на съюза, ако искаме Европа да заприлича на Либия съвсем скоро.
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз доколкото знам Турция не е военна зона, съответно всеки който идва от там е мигрант, а не бежанец. Съответно кръгом на границата и обратно.
89
1
 
1
 
! Отговори
БРАВО! преди 8 години
До Анонименв " БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ИДВА СПОКОЙНО"ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААААААААААА............
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
........АК -47 -огън на поръжение .......това е бранене .Всичко друго е демократично лицемерие и лъжи . По скоро ще има обгрижване на нарушителите и бранене от гневът на ,,*** ,,тоест от нас , българите .
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До иванчо...И тъй ни брани ,че министър председател ни е ,,Червено -Гербера от Банкя ,а Партиината секретарка от Общ . Нар Съвет - Плевен,Цецка е шеф на Народното Събрание.А служителят на ДС ,Цецо -Шесте партамента .....Да ти пикая на такова ,бранене . *** !
86
4
 
5
 
! Отговори
Гарибалди преди 8 години
Цървула отново не се чува.....Нима бежанците ни нападат,че армията ще ни брани? Проблема с бежанците не засяга армията.Пове4ето цивлизовани държави имат грижата да подслоняват тези които поради война или други причини за принудени да търсят спасени в други държави. Друг въпрос е кой отприщи тази вълна от бежанци.ЗА всеки разумен човек е ясно кой подпали близкия изток. Затова да си носят последиците ..
85
0
 
14
 
! Отговори
Владо преди 8 години
Стандартът ни пази ! !
84
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ИДВА СПОКОЙНО
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешници!!!
82
1
 
22
 
! Отговори
Газдов преди 8 години
За цялата тази миграция някой дава много пари .Не може хиляди хора без документи да минават граници с знанието на властите в съответната държава. Това са нарушители на държавна граница обаче никой не ги третира като такива. Властите в съответните държави през които преминават емигрантите са съучастници в тази миграция.
81
1
 
17
 
! Отговори
vivian преди 8 години
До 2 години максимум предвиждам война на религиозна основа в Европа. И нов Хитлер.Тази личност вероятно ще е с разбиранията на Виктор Орбан.В момента Орбан е единствения трезвомислещ европейски лидер. Ако бежанците продължават да прииждат,Европа ще бъде опустошена. Ни култура ще остане, ни нищо /справка - турското робство и сринатите до основи БГ дворци/.Ако искаме да се съхраним като европейски народи трябва да се даде незабавен отпор на бежанската вълна. Страшно ще стане,страшно до 2 години!
80
0
 
12
 
! Отговори
8888888888888888 преди 8 години
Море от бежанци ще погълне България, мрежата няма да помогне.
79
1
 
18
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 8 години
До Анонимен 113 Готов съм да се обзаложа , че агитката на " Ботев " Пловдив ще натупа който и да е батальон на сегашната ни сбирщина , наречена армия с главнокомандващ , който е обезличен от съпругата си и министър от строителни войски !
78
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 9999ако беше Османската империя нямаше да има бежанци
77
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
благодарите на Турция че ви брани вашата армия толкова патрони няма
76
0
 
13
 
! Отговори
Брей преди 8 години
Бежанците все още не са почнали да ни налитат по въздух, а ние вече сме готови да се браним и във въздушното пространство. :))