Бой по бежанците – само при самоотбрана

Сега 111 военни има на границата, до часове могат да станат 1000
20 сеп 2015 12:10,
60
Бой по бежанците – само при самоотбрана
Снимка: архив, Булфото

В момента по границите ни с Турция, Гърция и Македония има 111 военни. Ако се наложи, може до няколко часа да бъдат изпратени 1000, обяви пред bTV министърът на отбраната Николай Ненчев.

"Военните по границата ни имат оръжие, но имат и ясни инструкции, че могат да използват сила само в случай на неизбежна отбрана", каза той.

Още по темата

Министърът отчете, че за изминалото денонощие 300 имигранти са опитали да влязат в страната ни и не са допуснати, а 100 души са били задържани. Това е съвсем прилично, уточни Ненчев.

Според него статистическите данни, че на всеки пет бежанци само един е сириец са обезпокоителни и показват, че има много икономически емигранти, а сред тях могат да се промъкнат и терористи.

"В тази ситуация трябва да има засилен пропускателен режим. Изпратили сме арабисти от служба "Военна информация", които могат да преценят кой откъде идва", обяви още министърът на отбраната. Засега нямало информация за преминали на наша територия терористи.

Той обясни още, че правителството се готви от края на миналата година за тази криза с бежанския поток.

По думите му добрата и навременна подготовка са причина да се справяме добре в тази ситуация.

"Представяте ли си какво щеше да стане, ако беше на власт още кабинетът „Орешарски” и жандармерията и полицията бяха около Народното събрание", попита риторично Николай Ненчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
19
 
! Отговори
11 преди 8 години
Това следва да се чете от последното изречение нагоре, а може и повече да не се чете. Може ли да ми каже т.н. Министър на не знам какво, защо бяха около народното събрание полицаите и жандармерията? Или да питам будните, ранобудните, словоблудните, на които се плащаше? Границата му под натиск, той пак Орешарски му е в главата!
15
0
 
25
 
! Отговори
ауслендър преди 8 години
Никъде не са успяли да ги спрат, защо си мислите , че точно Въоражените сили на РБ ще успеят...! Онея идват от фронта, нашите от кръчмите...! Само опълчение могат да се справят с тях!!!
14
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Живота у нас ме е научил, започне ли някой да ми казва, "Няма страшно" или "Спокойно", изобщо не съм спокоен и знам, че ме лъжат.
13
0
 
32
 
! Отговори
7 преди 8 години
значи 100 да влязат било прилично???? 100 по 1100 лева на човек месечно - 110 хиляди да ги изхранваме. А наште пенсионери да ***. *** ни управляват!
12
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Батко им се навежда да си таковат него. За тези наглеци само дряновици и криваци. Те ще разбият Западна Европа, а после ще искат и нас. Пускането им у нас е равносилно на национално предателство!!! Този който им разреши да бъде съд като предател!
11
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С последното изречение министърът иска да каже, че при евентуални протести срещу правителството на Баце, по заповед на властта жандармерията и полицията ще бъдат пратени да бият протестиращите, вместо да бият бежанците.
10
1
 
20
 
! Отговори
ПО "БАБО, МЕРКЕ преди 8 години
А, БРЕ БОЙКО ГДЕ ТАКА? НА ДЖАМИЯ, МЕСТАН АГА!СТАРАТА ЛЮБОВ, СТАРИТЕ ОБВЪРЗАНОСТИ И ПРЕСТЪПЕН БИЗНЕСВРЪЗКИ, НЕ СЕ ЗАБРАВЯТ. НИКОЙ ЛИ НЕ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА НА КАКВО СЕ КРЕПИ КРЕПКАТА "ДРУЖБА" НА БАТ БОЙКО И ЕРДОГАН - САМО ИМ СРАВНЕТЕ БИОГРАФИИТЕ И ЕДНОВРЕМЕННИЯ ИМ "ВЪЗХОД". ОЩЕ МНОГО ПЪТИ И МНОГО ДЪЛГО ЩЕ МУ БЛАГОДАРИ.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи да почваме да ги бием, понеже в България от години сме на етап самоотбрана.
8
0
 
22
 
! Отговори
Батман преди 8 години
Да ги бият, нищо им няма!!!!!!! Само като ги гледам по клиповете какви са НАХАЛНИ ми идва незнам какво да направя. Пък топ глупоста, че щели и да протесторат хахахах абе ей тия в тяхната държава дали ще протестират, ге ги обесят веднага!!!!!!!!!!!
7
3
 
25
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Фрау, още ли искаш мюсюлмански *** в държавата ти? Я си помисли пак!То бива навеждане пред , но това твоето на нищо не прилича, ***!
6
2
 
25
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
НЕЗАБАВНО МЕДАЛ ЗА ХРАБРОСТ НА ТОЯ "МИНИСТЪР" ( САМО ЧЕ ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО)
5
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички мъже от Сирия над 16 години подлежат на задължителна казарма, военен данък и мобилизация и трябва да се бият за Асад с ислямска държава. Щом бягат, значи са дезертьори и нямат никакви права на бежанци нито техните семейства.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шпигел смята, че СПЩ силно се опасяват от предстоящата реч на Путин пред Генералната Асамблея на ООН.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанец който не иска да бъде бит да мине през "Митничарско село" !
2
1
 
29
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Министърът е ***. Сетила се Пена стара за... да се побара.
1
0
 
45
 
! Отговори
Некъф там преди 8 години
Бой по манерките, един шут отзад и да се връщат в кочинките си. България не ги иска!