Да паднат санкциите срещу Русия? Не, реши НС

Дебатът предизвика сблъсък между БСП и "Атака"
7 окт 2015 13:10,
180
Да паднат санкциите срещу Русия? Не, реши НС
Снимка: архив Bulphoto

Парламентът отказа да се обяви за падане на санкциите на Европейския съюз срещу Русия, въведени от Брюксел заради конфликта в Украйна. Депутатите отхвърлиха предложението на БСП Народното събрание да задължи премиера да поиска това от ЕС.  

Проекторешението, внесено от социалистите, бе подкрепено от ПФ, "Атака", АБВ и независимия Велизар Енчев. Против и въздържали се бяха депутатите на ГЕРБ, РБ, ДПС.

С предложението си БСП, начело с лидера си Михаил Миков, настояваха България да инициира и падане на забраната за достъп до ЕС на граждани на Русия, имащи отношение към конфликта в Украйна.  

Пред депутатите Миков защити предложението си с аргумента, че санкциите срещу Русия са доказали неефективността си.

"Те нищо не промениха, оказаха се неефективен инструмент", каза лидерът на БСП и изброи негативните страни на санкциите за България - тежки поражения всектора на млекопроизводството, електрокарното производство и в туризма.

"Затрудняват се парламентарните контакти с Русия и ЕС и традиционно добрите отношения между българския и руския народ. Ще има тежки поражения върху културното и икономическото сътрудничество", каза още Миков.

Той обясни и че по някои оценки загубите за страната ни за десетте месеца санкции са около 100 млн. евро. "А нашето правителство отсъства, няма го, готви се, бръсне се, подстригва се за важни гости от чужбина", възмути се Миков. Малко по-рано стана ясно, че днес няма да има блиц контрол с участието на Борисов заради негов международен ангажимент.  

Искането на левицата за падане на санкциите срещу Русия се превърна в зрелищен сблъсък на русофилите в парламента - БСП и "Атака". Сидеров обяви, че ще подкрепи проекта, но нападна червените, че кабинетът на Орешарски е отказал да наложи вето на санкциите и не е допуснал в страната шефа на руската Дума Сергей Наришкин.

"Когато бяхте на власт, водихте пронатовска политика, казвахте, че сте направили вашия цивилизационен избор. Ангел Найденов искаше повече НАТО, за да се браним от руските самолети. Той беше за НАТО повече и от Соломон Паси", контрира Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
3
 
! Отговори
detelina преди 8 години
Това,че не гласуваме точно за БСП,АТАКА И ПФ,не значи,че Миков не е прав.Дори да наказваш детето си всеки ден все повече,не води до решение,а обратно.А по-скоро вреди на детето.
120
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да паднат сйнкциите срещу България никой не предлагаНай-скъпата газ плащаме на РусияЕвропа ни пренебрегва Сащ не ни зачитаНаште "политици" за Путин се загрижили?!
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може да каним и Русия и Сащ у насСкарани са в момента
118
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е блато, постоянно затъва в собствената си глупост...
117
0
 
6
 
! Отговори
ПАРТИЯ = МАФИЯ преди 8 години
Банално театрално представление от БОСТАНА, хем да имитират дейност пред путинистите в България, хем са покорни пред господарите от Брюксел, от където текат парите за обръчите от фирми ! БОСТАН е театрална формация съставена от крупни престъпници !!!!
116
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
стига с тази изостанала и агресивна държава , подкупни рубладжии
115
7
 
3
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
Не съд, ТРИБУНАЛ за (платените) руските агенти и *** в България!За национално предателство.
114
2
 
9
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Дивият Анонимен психопат е *** американска ***
113
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се види, я! За Путинските *** гласуват един файтон пенсионирани зелени чорапи и партийни секретари. Кой ви бръсне за слива вас?
112
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е срам за Парламента и се надявам да се види на изборите
111
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я, абе защо Х. и. Т. л. е. р. се замества със звездички, а Путин - не?
110
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти и волен не сте целия свят другарю
109
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Санкциите срещу Русия няма да бъдат свалени скоро, а ще се затягат постепенно. Поне докато Пинокио е на власт в Русия. Колкото и да подскачат финансираните от него европейски партийки, каквито и отстъпки да прави в Украйна, джуджето си остава бита карта. Европа си научи урока и няма да допусне втори Хитлер.
108
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В момента другарю рублата се обезценява не долара ,запази си фантазиите за нов световен ред за себе си . Незнам дали звездите ти ги говорят тия глупости но в речния свят не този на алфа нещата са съвсем различни
107
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Смешници, целият свят се възхищава на Русия, нашите *** им налагат санкции и се обявяват открито за приятели на САЩ и ИД.
106
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
скандал между атака и бсп, кой е повече обича русия? Аз пък си обичам България.
105
5
 
8
 
! Отговори
*/* преди 8 години
България първо трябва да реши съдбата на пенсионерите,на лекарите,на учениците,на ***,на турците, на руснаците,на американците и ако нещо остане ..да реши съдбата и на българите.Какви санкций какви 5 лева?Като вица за мравката и слона(малко е нецензурен).Скоро ше има нов световен ред и на нас дупе да ни е яко.Американците ще им свърши хартията за печатане на долари(щото нали знаете,че долара няма покритие) и пак ще си говорим.Европа ще се прегърнат с Путин ,ама ние няма да сме там.
104
13
 
4
 
! Отговори
Шишман преди 8 години
Имам нова бухалка. Търся български гражданин със савецко самосъзнание да я пробвам.
103
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се увеличат санкциите и тоя див психопат Путин да бъде смазан.
102
6
 
5
 
! Отговори
светът е болен преди 8 години
За мене е смешно да вярвате на Волен Сидеров.Но явно в България нещата са толкова опорочени от всички - ГЕРБ,БСП ,ДПС И ТН .че Атака се явява метастаз на цялото ни общество болно от лицемерие.Но и светът е такъв .На гости на великия Путин гостува Ердоган ,а след няколко дни Сидеров гостува .После Ердоган гостува на ЕС.