Протест в НС: Ужасна катастрофа, а министърът се крие

Ключовите министри редовно липсват, оплакаха се от БСП
Обновена: 9 окт 2015 12:45 | 9 окт 2015 12:45,
44
Протест в НС: Ужасна катастрофа, а министърът се крие
Адът в тунела при Витиня. Снимка: архив Булфото

БСП протестира срещу зачестилата липса на ключови министри от парламентарния контрол в петък. В декларация от трибуната на Народото събрание социалистите акцентираха на отсъствието на вътрешния и външния министър от няколко поредни заседания. Днес отново бяха отложени въпроси към МВР-шефа Румяна Бъчварова заради липсата й от страната.

Още по темата

"Вчера стана ужасна катастрофа. А три седмици чака въпрос за критична точка на пътя между Видин и Мездра", каза Георги Божинов от БСП. Той обвини министъра и шефа на Пътната агенция в бездействие. 

Соцдепутатът обвини управляващите и че крият и външния министър, от когото се очаквали също много отговори.  

"Това бездействие, тази липса на чуваемост за начините, по които по ще бъде преодоляна кризата в Северна Африка, са тревожни", каза Божинов.

Той обясни, че с колегите му искат да знаят как страните, които носят отговорност за кървавия конфликт, ще поемат отговорността си за стабилизирането на региона, което ще реш бежанската криза. 

Божинов атакува и премиера за отношението му към купуването на гласове. Според него не можело лидерът на партия, която махна давността върху престъпленията върху комунизма сега да казва, че сигнал за купуване на гласове бил от миналите избори.  

"Министрите предпочитат да водят манолог, да няма дискусия и критики, дневният ред е изпразнен от политическо съдържание", констатираха още от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
4
 
! Отговори
Оня дека чека преди 8 години
До швейцареца : нямаме нужда от мнението ти още по-малко от патриотско-гастарбайтерските ти съждения. Да беше останал в България, да протестираш, като се налага да влияеш доколкото можеш на тия закони дето ги цитираш и да си част от общественото мнение на българите. На нас пък ни се повръща от такива "ама тук в Швейцария"...
30
1
 
6
 
! Отговори
До 34 преди 8 години
А бе ***, колко е ограничението във Витиня? 80 е, колкото и в Швейцария. Какви ги плещиш?
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До NN случайно да си попрочел нещо като статистика?Жертвите от катастрофи са намалели почти два пъти в сравнение с 60те 70те и 80те години И като се вземе предвид броя на автомобилитв ..раликата става 4-5 пъти.
28
1
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 8 години
Природата не търпи празни пространства.Пристъпниците рано или късно отиват в затвора.Политиците несправили се с властта доста бързо отиват в забавление ,или това не се отнася за БГ политиците след като не си подават оставки за поредния провал.
27
6
 
8
 
! Отговори
ист преди 8 години
Божинов от БСП иска от външния министър, да обесни как ще разреши кризата в северна Африка. Също да накара виновните за кървавите конфликти да поемат отговорност. Прав е Божинов от БСП- световните проблеми ги решава външният министър на България, а той се крие и не ги решава. Оставка и да дойде министър от БСП да ги реши.
26
2
 
5
 
! Отговори
от 30 преди 8 години
Смешнико, в планините магистрали няма. Има проходи и до 99% от магистралите са равни. Даже в най-стръмната си част отсечката преминаваща алпите и един от най-дългите тунели Готард е с 4% наклон и където е така ограничението е не 100, а 80 разбирачо. И въпреки това отсечката е 100 пъти по сигурна от тази във Витиня, където можеш да переш със 140 и нагоре. В Швейцария такива верижни катастрофи стават само зимата и освен огъната ламарина друго няма - разбирач.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато КАТ спрат да взимат рушвети от нарушителите, а ефективно глобяват и съдят, тогава ще намалеят "джигитите".
24
1
 
10
 
! Отговори
NN преди 8 години
Разбира се,че е виновен ресорния министър, целият министерски съвет и парламентът,защото ТЕ управляват държавата, те правят законите и за да се случват тези безобразия или НЯМА закони или НЯМА КОНТРОЛ на действащите закони!!!
23
2
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
Прав си, в равната Швейцария, където няма никакви планини, са ограничили скоростта до 120, а в България, където няма едно равно място, разрешиха 140 км/час .......
22
3
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Да и министрите са виновни.Кой вдигна максималната скорост от 130 на 140? Тука в Швейцария с перфектни магистрали и коли които минават истински технически преглед и са до 99% в изрядно състояние разрешената скорост е 120. Нищо чудно че има по 300 загинали на г., като голям процент се дължи на кухи балкански тикви, които правила не търпят - пресен случай, сърбин се нацепи с Голф пиян в дърво - резултат 5 умрели. И не ми давайте пустата Германия за пример, без ограничения, защото ми се повръща.
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6Правят абсолютно същото както и останалите в НС. Ще се отнася до конкретния случай - той е явно доказателство за паразитизма на звено КАТ - структура, която просто трябва да бъде закрита, тъй като сумарно всички служители в КАТ не вършат работа за 5 стотинки! Крайно време е да се уточни кой носи отговорност за поставянето на нужните пътни знаци и премахването на излишните/ненужните. Примери много за неадекватното регулиране на движението, но не съм чул някой да е наказан за това
20
8
 
5
 
! Отговори
Тоя Оня преди 8 години
"Вчера стана ужасна катастрофа. А три седмици чака въпрос за критична точка на пътя между Видин и Мездра", каза Георги Божинов от БСП.Само да спомена, че тунелите на магистралата са много преди Мездра... дори преди Ботевград ... и че едното няма нищо общо с другото
19
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оставката е най-малкото, което може да бъде направено след такава трагедия, но е присъща за хора с морал
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато мутрата беше в опозиция за всяка катастрофа беше виновен МП, сега той не се чувства виновен за нищо
17
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато на пътя нещо не е наред, виновен е КАТ и/или структурата, която поддържа пътя. Затова сега трябват оставки, но тези са толкова дебелокожи, че каквото и да стане, продължават да си крадат.
16
2
 
23
 
! Отговори
20 преди 8 години
20, Работата на опозицията е такава - да акцентира над издънките на управляващите. Работата на управляващите е ДА НЕ ДОПУСКАТ ИЗДЪНКИ като тази. Това не е метеорит или земетресение, а катастрофа, причинена от пълната липса на контрол над шофьорите. КАТ се крият из храстите, за да изскочат и да питат: "Какво правим?", а през това време из тунелите *** карат с 150-200.
15
11
 
23
 
! Отговори
:( преди 8 години
Министърът нямал вина, а? А кой има? Аз ли? Държавата и органите и СА ОТГОВОРНИ за анархията в България. Дали от разлята течност или от каране с непозволена скорост е станала катастрофата - не знам. Знам, че още като минат границата, БГ джигитите стават по-ниски от тревата и карат като немски бабички. Оставката на министърът е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА !
14
1
 
7
 
! Отговори
мицш преди 8 години
До Халиф МезутиЯвно не. Никаква статия не е това, а списване за 3 минути.
13
16
 
9
 
! Отговори
много жалко. преди 8 години
Много удобно катастрофа в тунел на магистрала от умишлено разлята течност на магистралата,инцидент и поискване на оставката на правителството.Преди години беше палеж на коли и изкане на оставката на правителството мирипе ми на умисъл от опозицията инсцениране на събития със цел искане на оставка.Ако е така е много жалко заради живота и парите на хората.
12
2
 
8
 
! Отговори
Сиганин преди 8 години
Оня тъмничкия министър петербурски дека е?