Мирчев с мерак за касиране на изборите в София

Има опорочаване на процедурите, смята кандидатът на БСП
28 окт 2015 13:35, Красимир Ангелов
43
Мирчев с мерак за касиране на изборите в София
Снимка: БТА

Има сериозно опорочаване на изборните процедури, а ЦИК и досега не е предоставила данни каква е била избирателната активност в деня на местния вот като брой гласували, а не като проценти, обяви кандидатът на "БСП Лява България" за кмет на София Михаил Мирчев на пресконференция в БТА.

Още по темата

По думите му вече са започнали подписки с искане за касиране на изборите в столицата.

Според него Изборният кодекс дава възможност в ОИК да има повече от 19 членове и така да се спести драмата в "Арена Армеец" около предаването на изборните протоколи.

Като аргумент за нечестните избори Мирчев посочи данните от предварителните социологически изследвания, които по думите му се различават доста от първоначалните изборни резултати. Според него подобно разминаване може да бъде в рамките на статистическата грешка от 2-3%, но не и повече.

Мирчев припомни, че прогнозата за резултата на Йорданка Фандъкова е бил около 42-45 процента от гласовете на избирателите, а тя е достигнала до 60%.

Кандидатът на БСП за София коментира и нахлуването на Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ, като по думите му това е добре обмислен сценарий с цел отвличане на общественото внимание от изборния процес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
по-бавно преди 8 години
Нещастнико 16, айде да си уточниш кога е законно - да има достъп в залата, или да няма! Щото имаш противоречие - ако имаш капацитет да го схванеш! А пък тея от залата не ги мисли - ще си вземат парите и ще забравят! И много от тях имат бъдеще в театъра!
26
1
 
3
 
! Отговори
ай чао преди 8 години
Довижданеее...! Довижданеее....!
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Видими резултати! Не е важно кой гласува, а кой брои... и коригира протокола. Май сме си в тоталитаризма не с единя крак, а направо с двата крака.
24
3
 
1
 
! Отговори
asd преди 8 години
Ако някой ми каже система, която да отчита негласуващите като някакъв фактор, да ми се обади. Как да се избира и да се вземат решения, ако много хора не гласуват? Може би задължиртелно гласуване? Ами хайде тогава - нека бъде! Като не гласуват доброволно предоставят правото да решават на гласуващите. Какво ми ги броите като фактор негласуващите. Ами те може да са всякаква ***, която само от чалгаджийския и спортния канал има интерес, как да го броиш такъв за човек с мнение.Това си е манипулация
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай *** прави избори. Явно ни е в кръвта. Сори, случват се избори, случва се конституция, случва се тупаник, случват се бюлетини, случва се раждане, случва се ядене, случват се алкохолици и наркомани, коиото си пазят близалките от един луд, който ръгнал да им ги отнема, а на доставчиците - доходите. Ентелектплюалци, изчистете най-напред българския език от паразитни подражателско-подмазвачески думи и тогава се правете на борци за демокрация, че бъркате наркоманията си с демокрация, де.
22
2
 
8
 
! Отговори
Дръндер преди 8 години
До Анонимен 14От известно време, София има само бледосин престъпник за кмет! Всичко това започна с Мухобойко! ВИе си направете извода! Защото ако ми кажете, че Бойко не е престъпник, сте по-зле и от комунистически престъпници!
21
1
 
7
 
! Отговори
66 преди 8 години
До АнонименНаистина това е абсурд-кмет и то на столицата да се смята за легитимен при 18% гласували за него от имащите право на глас!Софиянци,ако сте такива ,защо спите ,бе?Повсеместният монопол на Боко ,платен,корпоротивен,туристически-трябва на всяка цена да бъде разбит в името на истинската демокрация!
20
2
 
9
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
Така да ти нашокат репата на изборите и след това някой друг да ти е виновен си е класика в похватите на БСП от край време.За мен най-гнусната манипулация на избори правена някога в световен мащаб беше спретната от тях афера Костинброд!
19
2
 
5
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 2 и 27. Айде пак почнаха опорните точки. Тия бакалски сметки си ги наврете ..... А мирчев колко има по тия сметки, бе, червени ***.
18
2
 
9
 
! Отговори
asd преди 8 години
Като БСП и ДПС бяха на власт и организираха изборите пак паднаха с много. Значи не е в организацията проблема.
17
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В София живеят около 2 милиона, демек Фънда е "избарана" от по-малко от 1/6 от жителите на столицата...а като прибавим и манипулирания, фалшифициран вот, Фънда е кмет на ***! Честито!
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре всички вие, дето сте се скрили на изборите или сте гласували пак за фъндъкова, да не вземете да се жалвате от гета по покрайнините, от мръсни каруци, от арапски орди в центъра на София? Да не сте посмели, защото фъндъкова се хвали не със спазване на законите, а с "толерантство", а вие щом не сте гласували срещу нея, значи я подкрепяте. Да не се оплаквате от дупки, разбити тротоари от ремонти на Цариградско пред 2 години и и останалите безобразия, защото ВИЕ сте виновни тоя кошмар да продължава, мишки на мишките такива !!!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Натамъниха резултата от ЦоЦиологическите проучвания, очаквано след хаоса и подмятането на чувалите с бюлетини, "сгрешените" протоколи и близо 2 денонощия драма в "Арена Армеец".
14
5
 
10
 
! Отговори
изнервен преди 8 години
Съгласен съм на касиране - Данчето ще има 70%, Мирчев 7%
13
4
 
9
 
! Отговори
Сунай преди 8 години
Мирчев, нищо им няма на резултатите. Вече нямате подкрепата на ДПС, затова ви намаляха процентите. Без ДПС нищо не става в България, нъл' знаеш?
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 16и обявиха резултата от изборите още в 8 вечерта в неделя. Как става тая?
11
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като се повторят както от 8% ще слезнеш на 5% Пак с малко падна!
10
3
 
2
 
! Отговори
една пословица преди 8 години
На коментаторите, фриволно използващи думичката "никога", да припомним пословицата:НИКОГА НЕ КАЗВАЙ НИКОГА !
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я па тоя
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе този Мирчев не е никой, той е син на Стоян Михайлов - идеолога на БКП, стоял винаги в сянка. Както каза Кутев комунизма се предава по наследство и по полов път.