Хакерите отвръщат: Спряха сайта на президентството

Атаката е от сървъри в Тайланд с милиони заявки в секунда
Обновена: 30 окт 2015 18:32 | 30 окт 2015 18:11,
167
Хакерите отвръщат: Спряха сайта на президентството
Снимка: Reuters

Хакерска атака спря достъпа до сайта на президентството.

Още по темата
Ударът е направен малко след 13 часа – няколко часа след като държавният глава сезира ДАНС да разследва изборната атака върху сайтовете на няколко институции в деня на вота.

На 25 октомври хакери спряха сайтовете на ЦИК, ГРАО и МВР. Росен Плевнелиев нарече днес атаката ”новият Костинброд”.

Ударът на хакерите към сайта на президента е от сървъри в Тайланд, съобщи БНР. От тях са регистрирани от 3 000 000 до 50 000 000 заявки в секунда, което прави достъпа до сайта невъзможен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всички става ясно как държавата ни може да пази личните ни данни, след като собствените си сайтове не може да опази....А сега се очаква всички граждани с две ръце да поискат въвеждането на електронно гласуване.Хакерите просто показаха какво се крие зад лъскавата визия ... празни думи, въздух под налягане.
71
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Атакта не е от сървъри в Тайланд, а от БГ. Атаката се нарича Flood и може да я направи всеки с няколко компютъра. Сървъра, от които се изпращат заявките изглежда като тайландски, тъй като се използва VPN или прокси за да се замаскира източника. А самия флоод са няколко реда в CMD, копирани няколко милиона пъти, съхранени като формат .тхт в няколко стотици файла, после съхранени в .ехе и стартирани. Воала. Недопустимо е подобни сайтове да нямат подходяща протекция от подобни ДЕТСКИ атаки
70
0
 
9
 
! Отговори
некой си преди 8 години
а освен хакерите некой друг дали влиза в тоя сайт,не мисля че е голям дерт
69
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представяте ли си колко са защитени електронните системи на държавата ни, след като ги направиха за смях по тоя начин.Кой знае кои учееници са се забавлявали...
68
1
 
6
 
! Отговори
до 91 преди 8 години
На мене ми го отдухват "нежни софийски евроатлантици" за загрявка и след това се започва мощна евро-атлантическа "интеграция" .
67
1
 
9
 
! Отговори
антихрист преди 8 години
браво на хакерите ми
66
2
 
6
 
! Отговори
руски трол ха ха преди 8 години
со.росоидните *** пък на се д.упят!
65
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тя тази институция наречена Президентство и без това тотално се компромитира особено след изявите на последният ни президент , така че най-добре да се закрие и Президентството и сайта му!
64
4
 
4
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 8 години
"... са регистрирани от 3 000 000 до 50 000 000 заявки в секунда ..."Ето това горе е една дебела лъжаВеднага обяснявам защо100 Mbit/s - 144 000 pps1 Gbit/s - 1 440 000 ppsСървъра със сигурност трябва да е на 10 GbeНека приемем, че една заявка е 1 пакетСамо Хедъра на TCP/IP пакета е 29 байтаДа предположим, че няма Data, което ме съмнява (лесно се филтрира)Тези 29 байта са 232 бита в секундаУмножени по 1 000 000 са над 200 мегабитаЦелият трафик на Министерски съвет е 50 мегабита.
63
2
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Ахахаха, хакнали били. От кога тъпата DDoS атака е хакване бе? Да не пускам линкове ама има страници на които за 50$ задаваш само ИП и го флудват за 24 часа. Големите хакери, срам за бранша...
62
4
 
29
 
! Отговори
бъдеще преди 8 години
Най9големия майтап ще е тогава когато стане задължително гласуването и да бъде хакнат сайта в който се гласува ! И тогава да излезе че НИКОЙ в държавата не подал и един глас за тези от герб! Ха ха ха ха ха ха якоооо!
61
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво и пак браво на тези млади люде!
60
3
 
33
 
! Отговори
boc преди 8 години
Браво!!!Бой по Тиквите и Плевните!!!Бой по наглия и *** Борисов!Гледах го при д***лизеца Димитър Цонев (който ми падна тотално в очите), абе то по-голяма наглост и простотия от тази на нАШИЯ САМОДЪРЖЕЦ БОРИСОВ, НЕ СЪМ ВИЖДАЛ В ЦЕЛИЯ СИ СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ!!То Бай Тошо беше по-умен от този наглец!!!
59
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. ИТ служителите в държавната администрация са смотани и само са чували за интернет атаки и заплахи;2. Ако по време на избори всички свестни българи излязат от домовете си и отидат до урните, но не за да гласуват, а за да ги блокират и бойкотират изборите, то тогава нашите политици (престъпници до един) ще се научат да уважават народа.
58
1
 
35
 
! Отговори
Mopcku преди 8 години
Не разбрах защо е било нужно да спират сайтовете на съответните институции ?!? Те така или иначе са си не работещи.
57
2
 
21
 
! Отговори
ripe.net преди 8 години
До АнонименДържавата няма да фалира. Политиците ни поне от това не ги е страх.Това от което ги втриса е никой да не отиде до урните.Липсата на достъп до сайт на който би следвало да се гласува може да е фатално за кариерите им.Президентът ни обича изявите в тази област. Но за съжаление е изостанал твърде много с материала.Сега някой му набива кофата и му демонстрира, че няма специалисти.
56
1
 
5
 
! Отговори
ripe.net преди 8 години
7.8. При възникване на инциденти свързани със сигурността (различни атаки срещи информационните системи на Възложителя), Изпълнителите се задължава да съдействат при тяхното неутрализиране включително чрез конфигуриране на необходимото приоритизиране на трафика, конфигуриране на забрани, филтри и т.н.7.9. За интернет трафика предоставян на Възложителя, Изпълнителите трябва да използватнапълно функционираща IDS (Intrusion Detection System) за защита. Стойността е 2 * 63000 лв без ДДС-то.
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не разбрах - какво точно има на сайта на президенството, което да интересува нормален човек? Хакнали са го - и какво? Държавата ли ще фалира?
54
1
 
7
 
! Отговори
ripe.net преди 8 години
Флууд атаките са се превърнали в ежедневие.Представяте ли си само Вашият доставчик да не може да си предлага услугите, защото срещу него има флууд атака, която той не може да спре ?Ще го смените нали ?Познайте сега дали в условията за търга нна МС не са посочени условия целящи да запазят сегашният им доставчик.Бате Бойко потърси корупцията в обкръжението си
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KGB